Omakotitalon remontointi copyright
Suorakanava Oy

Seurattava kohde on Porissa sijaitseva vuonna -59 valmistunut rintamamiestyyppinen omakotitalo, joka päätettiin kunnostaa kaikkien sisäpintojen ja kiintokalustuksen osalta. Lisäksi sähköistys sekä vesi ja viemäröinti uusitaan lähes kokonaan.

Muutostöiden suunnittelu


Ohessa uudet kuvat, joissa on esitelty suunnitellut muutostyöt.

Katso vanhat pohjakuvat... Katso Rakentaja.fi-TV esitys purkutöiden jälkeen...


1. Kellarikerroksen remontti päätettiin siirtää tehtäväksi seuraavana vuonna. Päätöstä helpotti kerroksessa sijaitseva ”autotalli”, jonka oven kautta remontin toteutus onnistuu niin, ettei sotketa jo remontoituja tiloja.
2. Talon koko sähköistys uusitaan. Sähköpääkeskuksen paikka siirrettiin keittiön vastaiselta seinältä ikkunan viereen. Näin saatiin tilaa vaatenaulakolle. Yläkerran porraskäytävä oli varustettu ovella. Ovi karmeineen poistettiin ja samalla aukko isonnettiin koko porraskäytävän levyiseksi. Ovet keittiöön ja olohuoneeseen poistettiin samalla aukkoja suurennettiin.
3. Vanhat kaapistot purettiin. Uudet kaapistot suunniteltiin jakautuvaksi kolmelle seinälle, yhdelle ruuan valmistus, toiselle astianpesu ja säilytys sekä kolmannelle ”juhla-astioiden” säilytys.
4. Ovi makuuhuoneeseen poistettiin ja aukko suurennettiin uutta taiteovea varten.
5. Alakerran makuuhuoneesta päätettiin tehdä opiskeluhuone ja sijoittaa siihen myös varaava tulisija. Päätöstä helpotti myös piippu, jossa oli vapaita hormeja.
6. Yksittäisen oven olohuoneeseen tilalle aukko suurennettiin nk. pariisilaisovelle.
7. Huoneiden ulkoseinät oli tehty siten että huoneen reunassa seinäkorkeus oli 160 senttimetriä. Seinät purettiin ja huoneet päätettiin tehdä ulkoseiniin asti. Näin pienehköistä huoneista saatiin avaria.
8. Makuuhuoneiden väliin sijoitettiin kylpyhuone. Kulku kylpyhuoneeseen mahdollistettiin molemmista makuuhuoneista.
9. Osaan vanhasta ullakkotilasta tehdään vaatehuone. Vaatehuoneeseen sijoitetaan myös keskuspölynimurin keskusyksikkö. Imurasioiden sijoittamisen oli helppoa talon pienehkön koon vuoksi. Yläkerran rasia aulan seinään ja alakerran olohuoneen seinään suoraan keskusyksikön alle.
10. Porraskäytävän valoisuutta lisättiin tekemälle aukko yläkerran aulasta aukkoon.


<<-- Takaisin edelliselle sivulle