Suunnitelmat valmiiksi ja tilaus tuotantoon
copyright
Suorakanava Oy

 

Suunnittelutapaamisen perusteella Puustellin toimistossa tehtiin kolmiulotteiset kuvat uudesta keittiöstä. Tässä vaiheessa asiakkaat eivät olleet vielä sitoutuneet mihinkään, eikä heille ollut koitunut minkäänlaisia kustannuksia.

Suunnitelmat käytiin läpi vielä kertaalleen ja mietittiin, pitäisikö niitä vielä muokata yksityiskohtien osalta. Myös uuden keittiön kustannukset käytiin läpi tässä vaiheessa.

Puustellin toimistossa piirimyyjä Asarja Virtanen esitteli mallikeittiössä yksityiskohtia, joita uuteen keittiöön oli suunniteltu. Esim. keittön laatikkoon vaakatasoon sijoitettavasta maustetelineestä sai paremman kuvan aidossa ympäristössä, kuin paperilla.

Puustellin toimiston mallikeittiössä näki havainnollisesti paperille suunnitellut ratkaisut.

Pientä hienosäätöä

Kaiken kaikkiaan suunnitelmat miellyttivät Petra ja Janne Mäkelän silmää. Pientä viilattavaa tietenkin löytyi. Alkuperäisistä suunnitelmista muutettiin esim. kaappileveyksiä niin, että ne sijaitsivat symmetrisesti suhteessa liesituuletimeen, joka asennetaan keittiön kapean ikkunan yläpuolelle.
Kaappien päälle päätettiin lisätä vielä valolipat ja neljään kaappiin tulee ristikko-ovet keittiön ilmettä keventäämään. Suunnitteluvaiheessa keskusteltiin vielä mahdollisen keittiösaarekkeen tekemisestä. Tästä kuitenkin luovuttiin, koska keittiö ei toimivuuden kannalta sitä vaatinut.

 

 

Mallia keittiön kaappeihin tulevista ristikko-ovista.

Toimitusaikataulussa joustoa

Kun suunnitelmat todettiin hyviksi ja hinta sopivaksi, allekirjoitettiin sopimus ja sovittiin kalusteiden toimitusaikataulu. Puustellilta tilattiin kaapistot, hanat ja allas. Kodinkoneet ja asennuksen asiakkaat hankkivat toista kautta.
Puustellin kalusteiden toimitusaikataulu sovitetaan asiakkaan remontin mukaan, kuitenkin niin, että kalusteet ovat toimitettavissa aikaisintaan kolme viikkoa tilauksesta.

Tarkistusmittaus tehdään aina

Sopimuksen teon jälkeen edessä oli vielä tarkistusmittaus, joka tehdään rutiininomaisesti jokaisen tilauksen yhteydessä. Tällä varmistetaan, että ensimmäisen mittauksen tulokset ovat oikeat ja toisaalta tarkitusmittauksessa voidaan ottaa huomioon mahdolliset suunnitelmiin tulleet muutokset. Keittiön tilaamisen prosessi saattaa toisinaan myös kestää useampia kuukausia, jolloin sopimuksen teon yhteydessä on Puustellin edustajille miellyttävää palauttaa yksittäisen asiakkaan tarpeet mieleen. Tähänkin tarkistusmittaus on oivallinen apuväline.
Tarkistusmittauksen jälkeen tilaus lähtee tuotantoon, eikä keittiön suunnitelmiin ei voi enää tehdä muutoksia.

Tilaussopimus allekirjoitettiin, kun suunnitelmat oli todettu hyviksi ja hinta sopivaksi.
Tarkistusmittaus käynnissä.


Lisätietoa keittiökalusteista

Seurannan pääsivulle

<<-- Takaisin edelliselle sivulle

Etusivulle