Suunnittelutapaamisella alkuun
copyright
Suorakanava Oy

Keittiöremontti on urakka, joka kannattaa suunnitella erityisellä huolella. Keittiö on kodin askareiden keskipiste, joten sen viihtyisyys ja toimivuus ovat tärkeitä.

Petra ja Janne Mäkelä kuuntelivat tarkkana Puustellin piirimyyjä Asarja Virtasen ehdotuksia.

Uusi ilme keittiöön

Porissa päädyttiin keittiön vaihtoon vuonna 1939 rakennetussa omakotitalossa. Talon keittiö oli toki uusittu vuosien varrella, mutta asukkaiden vaihtuessa ajankohta oli nyt sopiva uudelle ilmeelle. Remontoitavaa on kohteessa tiedossa enemmänkin. Alakerran lattiat hiotaan ja seinät tapetoidaan uusiksi sekä remontoidaan wc uuteen uskoon. Talon ulkovuoraus aiotaan myös uusia lähiaikoina. Taloon muuttavalla pariskunnalla on jo takanaan yksi mittavampi remontti edellisessä asunnossa, joten he tietävät mitä on edessä. Ainakin keittiöremonttia tulevat tekemään ammattimiehet.

Kalusteet Puustellilta

Keittiöön päätettiin valita Puustellin kalusteet. Prosessi lähti eteenpäin suunnitteluajan varaamisella. Sovittuna ajankohtana Porin Puustellin piirimyyjä Asarja Virtanen saapui paikan päälle kohteeseen. Puustelli-keittiö tehdään mittatilaustyönä, joten suunnittelutapaaminen on olennainen osa prosessia

Käytännössä kahta täysin samanlaista keittiöratkaisua ei tule vastaan eri asiakkailla.
Tapaamisessa käytiin läpi asiakkaan toiveet ja tarpeet. Suunnitelmat mitoitettiin asiakkaan remonttibudjetin mukaan, joten ikäviltä yllätyksiltä hintojen suhteen vältytään. Keittiössä tehtiin tarvittavat mittaukset ja merkitään muistiin kaikki suunnitteluun vaikuttavat seikat. Mittaus- ja suunnittelukäynti on aina maksuton.

Katso panoraamakuva vanhasta keittiöstä.
 

Suunnittelutapaamisessa tehdään tarvittavat mittaukset keittiötilasta.
Muistiin merkitään myös muut suunnitteluun vaikuttavat seikat: Kantavat seinät, ikkunakorkeudet, sähköpisteiden sijainnit, pattereiden ja putkien vaatimat tilat, vesipisteiden sijainti sekä muutosmahdollisuudet.

Ammattilaisen neuvot auttavat

Suunnittelutapaaminen on parhaimmillaan luova tapahtuma, jossa ideat uudesta keittiön jalostuvat valmiiksi suunnitelmiksi.
Remontoijalla on usein vahva mielikuva siitä miltä uuden keittiön pitäisi näyttää. Keittiö-alan ammattilainen osaa kertoa miten keittiö voidaan toteuttaa toiminnallisesti ja esteettisesti halutunlaiseksi. Ammattilainen osaa antaa myös vinkkejä ja suosituksia tarpeen mukaan. Yhteisessä noin kahden tunnin suunnittelutapaamisessa uusi keittiö räätälöidään asiakkaan toiveiden mukaiseksi. Tapaamisen jälkeen suunnitelmat piirretään puhtaaksi tietokoneella ja asiakas pääsee seuraavassa tapaamisessa tarkastelemaan tulevan keittiön suunnitelmia kolmiulotteisina värikuvina.

Muistiinpanot piirretään tapaamisen jälkeen puhtaaksi tietokoneella.
 

Tehdäänkö uuteen keittiöön saareke vai ei? Siinä eräs kysymys, joka pohdittiin yhteisesti. Myös oikealla seinällä näkyvän komero on otettava huomioon suunnittelutyössä. Komero kaventaa huonetilaa, jotenmahdollisen saarekkeen on sen oltava pitkittäin komeroseinustan suuntaisesti. Keittiön suunnittelussa on muistettava, että kyse on aina pitkäikäisestä ratkaisusta. Keittiön on oltava sellainen, että vielä 20 vuoden kuluttua se on toimintakuntoinen ja täyttää asukkaiden vaatimukset.

Nykyisen keittiön kaapistot ja koneistus on jaettu kahdelle seinälle. Suunnittelutapaamisessa mietittiin mm. erilaisia ratkaisuja vasemman puoleisen kuvan seinustalle. Pitäisikö väliseinä purkaa yläosastaan, jolloin keittiöstä saataisiin avara tila. Vai pitäisikö kenties vain seinustan ovi siirtää oikeasta nurkasta vasemmalle, jolloin keittiökalusteet mudostaisivat yhtenäisen toimivan kokonaisuuden.
Vesipisteen sijainti uudessa keittiössä tulee suunnilleen samaan paikkaan kuin nykyisessä. Jos vesipistettä olisi siirretty, olisi edessä ollut putkitöitä.

Keittiöremontin kulku:

- Asiakas tutustuu Puustellin keittiömalliston mahdollisuuksiin ja sopii suunnitteluajan.

- Suunnittelutapaamisessa käydään läpi toiveet ja tarpeet sekä tehdään alustavat suunnitelmat. Mittaus- ja suunnittelukäynti on maksuton.

- Toisella tapaamiskerralla esitellään lopulliset keittiön suunnitelmat ja käydään läpi remontin kustannukset. Samalla sovitaan asennusajankohta tarkemmin.

- Puustelli toimittaa tarvittavat tavarat kotiin kannettuna. Haluttaessa Puustelli toteuttaa asennuksen avaimet käteen periaatteella.

 


Lisätietoa keittiökalusteista

Seurannan pääsivulle

<<-- Takaisin edelliselle sivulle

Etusivulle