Välipohja Siporex-elementeistä
copyright
Suorakanava Oy

Talon päätyyn rakennetaan pääsisäänkäynnin viereen tila, johon saapuminen pyörätuolin avulla onnistuu jatkossa pitkää loivaa luiskaa pitkin. Lattiataso nostettiin päivätilat sisältävän kerroksen tasolle, muuraamalla kevytsoraharkoista korkea perustus. Laajennukseen on tarkoitus toteuttaa sisäänkäynnin lisäksi myös muita liikuntaesteiselle tarpeellisia tiloja.

Välipohjamateriaaliksi valittiin siporex-elementit. Siporex on samalla kantava rakenne että lämmöneriste. Etuna on myös keveys ja asennuksen nopeus. Ala- ja välipohjissa käytetään normaalisti 250 mm paksuja siporex-elementtejä.

Siporex-elementtejä käytettäessä saumavalut jäävät vähäisiksi. Käytännösä muutama säkki max. raekoltaan 0,6 mm valmisbetonia riittää. Saumaus voidaan tehdä kastelukannulla. Kustannuksissa säästetään, kun paikalle ei tarvita betoni- ja pumppuautoa.


Siporex-elementit toimitettiin työmaalle kuorma-autolla, jossa oli myös tarvittava nosturi.
Elementit nostettiin paikoilleen nostokelkan avulla, suoraan auton lavalta.
Keveytensä takia elementtien nostamiseen ei tarvittu erillistä isompaa nosturia.
Harkkomuurin ja elementin väliin asennettiin eristekaistale.
Viimeinen elementti nostetaan paikoilleen liinan avulla.

Viimeisen elementin asennus meneillään. Koko työhön kului vain pari tuntia.


Kevyen siporex-elementin ohjaaminen paikoilleen onnistui helposti, vaikka vanha, purettava kuistin katos oli vielä paikoillaan. Välipohja on mitoitettu 600 mm elementtien mukaan, mutta varastokokona on saatavissa myös 300 mm sovitekappale. Tällöin vältytään suurilta täytevaluilta.

Nostoliina irroitetaan ja elementti kopautetaan tiiviisti paikoilleen..

Elementtien asennuksen jälkeen välipohja peiteltiin asianmukaisesti, jotta ylimääräiseltä rakennekosteudelta vältytään.
Tämä työvaihe on nyt valmis.
Välipohjan alle jäävä tila jäi tyhjäksi. Siihen jätettiin reilun kokoinen kulkuaukko, jotta tilaan voidaan varastoida esim. tulevia rakennustarvikkeita.


Seurannan pääsivulle...

Etusivulle