Sisä- ja ulkopinnat kuntoon
copyright
Suorakanava Oy

Luvialla kodin muutostyöt alkavat olla ulkorakenteiden osalta loppusuoralla. Sisätiloissa seinäpinnat ovat kunnossa, mutta tekemistä vielä riittää. Sähkötyöt vaativat vielä viimeisen silauksen ja wc:n osalta työt ovat alkuvaiheessa. Myös sisustuksessa huomioitavavien erityisratkaisujen, kuten kaiteiden asentaminen, on vielä edessä.

Sisätyöt ovat edenneet pitkälle. Oikealla seinustan alaosaan on asennettu 11 mm lastulevy, jolle on maalattu koristekuvio. Piristävällä kuvioinnilla on liikuntarajoitteiselle asukkaalle myös käytännöllinen tarkoitus. Se luo syvyysvaikutelman, joka auttaa seinän sijainnin hamottamisessa. Myöhemmin seinään asennetaan vielä kaide.
Sängyn viereen asennetaan pistokkeita ja kytkimiä niin, että valojen ja muiden laitteiden hallinta onnistuu mahdollisiman kattavasti. Pistorasiat ja kytkimet hankittiin Enston valikoimasta.
Katkaisin Enston Jussi-sarjasta. Seinän alaosaan asennettiin sormipaneelia.
Oikealle tulevan wc-tilan seinää on jo laatoitettu. Kattoon on asennettu kuusipaneelia ja sähkötyöt alkavat olla hyvällä mallilla. Osa valaisimistakin on jo paikallaan.
Ulko-oven viereen tulee ulkovalojen ja sisävalojen omiin ryhmiinsä jaetut kytkimet. Myös etuoven eteen valettavan, lämmitettävän betonilaatan säädöt tulevat ulko-oven viereen.
Vesijohdot on vedetty alakerran kautta ja asennettaan pinta-asennuksella yläkerran vessaan. Ulkomaalaukset alkavat olla loppusuoralla. Hankalimmat paikat räystäiden alta maalataan vielä myöhemmin.
Ulkomaalauksessa käytetiin pohjamaalina Tikkurilan Öljypohjaa. Päälle vedettiin kaksi maalikerrosta. Ulko-oven eteen valetaan vielä myöhemmin 1500 x 1500 mm sähköllä lämmitettävä betonilaatta. Näin oven edusta pysyy talvellakin sulana ja pyörätuolilla liikkuminen helpottuu.
Maalina käytettiin Tikkurilan Tehoa. Ulkoseinissä käytettiin vihreää sävyä (T-M 7723), Räystään alla valkoista ja kantavien rakenteiden päät maalattiin tummanruskealla sävyllä (RR32).
Etuoven kulkuväylää on levennetään vielä betonivalulla. Reunan muottien rakentaminen on jo aloitettu. Koristekiviä kulkuväylän reunalla.
Parveke alkaa olla kunnossa. Kaiteessa on käytetty Tikkurilan Teho tummanruskeaa (RR32) ja valkoista.Lisätietoa Ensto-ratkaisuista

Lisätietoa maalaustöistä

Seurannan pääsivulle...

Etusivulle