Ilmalämpöpumpun asennus
copyright
Suorakanava Oy

Lämmityksen hienosäätöä ajatellen asennettiin Luvian kodin muutoskohteeseen Panasonicin PE-9 inverter ilmalämpöpumppu.
Pääasiallisena lämmönlähteenä talon lisäosassa käytetään lattialämmitystä, mutta asennettua ilmalämpöpumppua voi myös käyttää pääasiallisena lämmönlähteenä aina 10-15 pakkasasteeseen saakka.
Ilmalämpöpumppuja asennetaan pääasiassa lämmitystä ajatellen. Laitteen valintaan vaikuttaa ensisijaisesti lämmitettävän tilan pinta-ala. Saman tilan viilennys vaatii enemmän tehoa kuin lämmitys, joten esim. 3kW:n perusmalli riittää 90m² :n lämmitykseen ja 60m² :n tehokkaaseen jäähdytykseen.

Ilmalämpöpumpun asennus sujui vauhdikkaasti. Neljässä tunnissa laite oli paikallaan ja koekäytetty. Nopeaa asennusta auttoi se, että asentajaa odotti hyvin valmisteltu työmaa.
Asennuspäivänä keli oli varsin talvinen. Asentaja halusikin korjata yleisen harhaluulon vaadittavista olosuhteista; ilmalämpöpumpun asennus onnistuu hyvin myös talven pakkaskeleillä.

Panasonic PE-9 inverter ilmalämpöpumppu valmiina asennettavaksi.
Sisäyksikön ripustukset asennettiin paikalleen.
Sisäyksikössä on mukana kaikki asennuksessa tarvittavat osat.
Sisäyksikkö sovitettiin paikalleen.
Asennustyön teki JKP-Tekniikka Ky:n asentaja. Ilmalämpöpumpun saa asentaa vain valtuutettu kylmälaitealan asentaja, joka hoitaa asennuksen alusta loppuun sähkökytkennöistä kylmäaineputkien liittämiseen.
Kylmäaineputkea avattiin kiepiltä ja liitettiin sisäyksikköön. Kylmäaineputkea pitää olla sisä- ja ulkoyksikön välillä vähintään 3 metriä. Laitteen mukana tulevalla kylmä aineella putkea voi olla enintään 7,5 metriä.
Ulkoyksikön ripustukset asennettiin paikoilleen.
Ulkoyksikkö asennettiin poikkeuksellisesti melko korkealle seinälle. Normaalisti se asennetaan alas, kuitenkin vähintään 40 cm korkeuteen. Tällä kertaa korkeuden määrittelivät käytännön syyt. Seinän vieressä on kulkuväylä, jonka on oltava pyörätuolia ajatellen mahdollisimman esteetön.
Ulkoyksikön kylmäaineputki- ja sähköliitännät asennettiin paikoilleen.
Kun ulkoyksikkö asennetaan näin korkealle, saattaa laitteen kondenssivesi valua ulkoseinän rakenteisiin. ongelma ratkaistaan asentamalla seinälle avoin putki, joka ohjaa veden suoraan maahan ja pois kulkuväylältä.
Kun ilmalämpöpumppu oli asennettu, tyhjiöitettiin kylmäaineputket ja vapautettiin putkiin laitteen mukana oleva kylmäaine.
Sisäyksikköön kaadettiin vettä, jotta voitiin tarkistaa, että kondenssivesi tulee ulos oikeasta paikasta.
Asentaja opasti kaukosäätimen käytössä.
Ilmalämpöpumppu koekäytettiin asennuksen jälkeen.Lisätietoa ilmalämpöpumpuista.

Hae urakoitsijoita Palveluhakemistosta.

Seurannan pääsivulle...

Etusivulle