Säästöä syntyy tekemällä itse
copyright
Suorakanava Oy

Jo ennen projektiin ryhtymistä rakennuttajat päättivät osallistua itse rakentamisen osavaiheisiin parhaan kykynsä mukaan, koska se toisi 20 – 30 % säästöä työvoimakustannuksiin.

Eräs itse tehtävä työ oli tontin tiivitystyöt. Lari Janhunen tiivisti tontin kolmeen kertaan.

- Työtunteja on mennyt paljon myös sen järjestämiseen, että oikeat materiaalit olisivat paikalla oikeaan aikaan. Kauppoja on käyty monen eri tavarantoimittajien kanssa yhtä aikaa. Monet eri osa-alueet, kuten keittiö, ilmastointi, vesikalusteet, lattiamateriaalit on ollut mielestämme hyvä selvittää jo varhaisessa vaiheessa. Kun työvaiheiden hankinnat selvitetään ajoissa, niin rakennusaikataulu ei petä materiaaleja odotellessa, ja myös budjetissa pysyminen on helpompaa, kertoo Arto Tanskanen.

Materiaalien oltava tarkkaan harkittuja

Lastenkodin rakenteet, materiaalit ja kalusteet pitää valita myös sen mukaan, että ne ovat terveellisiä, turvallisia ja jokapäiväistä käyttöä kestäviä. Talon suunnittelussa on lähdetty myös sen toimivuudesta. Esimerkiksi asuinhuoneet suunniteltiin ryhmiin ilman, että syntyisi pitkiä laitosmaisia käytäviä. Laitosmaista ilmettä pyrittiin välttämään kautta linjan, silti ratkaisujen täytyy olla harkittuja ja toimivia.

Kiintokalusteet Puustellilta

Puustelli suunnitteli ja tarjosi yhtenäisen kaluston ja koneet, paitsi keittiöön, myös kodinhoitohuoneeseen, kylpyhuoneisiin ja vessoihin ja lopputuloksena tiloille syntyy yhtenäinen ilme.

- Keittiön toimivuuden varmistamiseksi päätimme antaa suunnittelun suosiolla ammattilaisten käsiin. Puustelli teki suunnitelmia toimitettujen piirustusten ja toiveiden mukaan. Puustellin palvelu ei rajoittunut pelkästään keittiöön. Nähtyämme valmiin keittiösuunnitelman olimme valmiit ottamaan Puustellilta suunnitelmat myös muihin tiloihin, Tanskanen kertoo päätöksistään.

Lisätietoa keittiökalusteista

Lisätietoa säilytyskalusteista

<<-- Takaisin edelliselle sivulle

Etusivulle