Saaristohuvila
copyright
Suorakanava Oy

Kohteen kuvaus

Saaristohuvila on Insinööritoimisto Ab SKa-Plan Oy:n oma rakennusprojekti Airiston loma-asuntomessulla Paraisilla. Loma-asuntomessut järjestetään 17.6-10.7 2005 välisenä aikana.

Rakennuksen suunnittelun on hoitanut toimiston omat suunnittelijat ja kohteen rakentaminen toteutetaan tiivissä yhteystyössä Kastellin kanssa. Myös Ab Ska-Plan Oy:n omat rakennusmiehet osallistuvat rakennustöihin. Projektiin osallistuu myös muutamia paikallisia materaalitoimittajia sekä aliurakoitsijoita.

Saaristohuvilan rakentaminen aloitetaan 28.11.2004 ja kohde on suunniteltu valmistuvaksi huhtikuun alussa.

Vko 3/05

Ennen joulua ehdittiin saada ulkoverhous sekä konesaumattu peltikatto asennettua.

Betonilaatan kuivumisen nopeuttamiseen on riittävän ilmanvaidon lisäksi käytetty kosteudenerotinta. Lattiavalu onnistui hyvin ja kuvassa näkee oluhuoneen ja muiden tilojen välisen korkeuseron.

Betonilaatta hierrettiin valun yhteydessä niin tasaiseksi, että sen päälle voidaan suoraan asentaa laatoitukset ja parketit, kun laatta on kuivunut. Kuvassa näkyy WC:n läpiviennit. Ab SKa-Plan Oy:n kirvesmies Mikael Fagerholm kiinnittää ensimäistä väliseinätolppaa.

Saaristohuvilan olohuoneen ikkunasta on näköala Erstanille. Myös yläkertaan tulee vesikiertoinen lattialämmitys. Kuvassa näkyy harvalaudoitus, johon kiinnitetään lämmönluovutuslevyt. Levyissä oleviin uriin asennetaan putket. Lattialämmitysjärjestelmän toimittaa Wirsbo.

Lattiavalun jälkeen on myös aloitettu seinien sähköasennukset. Kuvassa näkyy sähköurakoitsija LG-Service Oy:n sähkömies. Kun kaikki väliseinät olivat asennettu, aloitettiin ulkoseinien kipsilevyjen asennusta. Kuva on otettu makuuhuoneesta.

Lisää väliseiniä. Kuva on otettu olohuoneesta pääsisänkäynnin suuntaan. Joulun ja uuden vuoden välisen viikon aikana saatiin väliseinät valmiiksi ja pesuhuoneen seinien muuraustyöt aloitettiin.

Ulkoseinä pesuhuoneessa. Kuvassa näkyy, miten betonilaatan ja muuratun seinän väliin on asennettu huopakaista kosteuseristeeksi. Ulkoseinän ja muuratun seinän väliin on myös jätetty 30 millimetrinen ilmarako.


Sähkökaappi on asennettu makuhuoneen ja eteisen väliseen seinään. Ilmanvaihtokone asennettuna.

Lattialämmityksen jakotukki. Pesuhuoneen seinät muurataan Kahi-väliseinäharkoista.

Putkiasennuksia pesuhuoneen seinässä.

Seurannan pääsivulle...

Kastelli-huvilat...

<<-- Takaisin edelliselle sivulle

Etusivulle