Hoviherran välipohja
copyright
Suorakanava Oy

Kastelli-talojen Hoviherra 175L alkaa olla ”karkeiden” töiden osalta loppusuoralla, kun myös välipohjan lattiavalu ollaan saamassa päätökseen. Sinänsä kriittinen vaihe, kun valuun pitäisi saada eristeiden ja raudoitusten sekaan kaikki sinne kuuluvat lämmitys-, ilmanvaihto-, vesi-, viemäri- ja sähköputkistot. No, kaikistahan on suunnitelmasta olemasta eli tehdään vain piirustusten mukaan!

Välipohjan lämpöeristeet on asennettu ja putkistojen läpimenot kohdallaan. Väliseinien kohdalla valukerroksessa on vahvikekerros eli eristettä siltä osin hieman vähemmän.

”Verkot kuivumassa” eli hyvä vinkki betoniverkkojen välivarastoinnille: väliseinän runkotolppien varaan. Näin kuivia ja lämpimiä verkkoja on mukavampi käsitelläkin Viikon vinkki: Paketoi jakotukit ennen valua, pysyvät puhtaina.

Eristeiden asennuksen jälkeen on väliseinien ja ovien lopulliset paikat merkitty tarkkaan. Näin putkistojen asennus on helppoa…

…esim. WC-pytyn viemäriputki tulee varmasti oikeaan paikkaan.

Lattiakaivon ympärille on koverrettu riittävästi valutilaa.
Lattialämmitys- ja sähköputket sulassa sovussa.

Betoniverkot on levitetty ja limitetty saumakohdista päällekkäin.

Lattialämmitys- ja sähköputket sulassa sovussa.
Ilmanvaihtoputkien eristys on tuotu huonetilaan asti. Läpimenon viimeistely, mm. höyrynsulun tiivistysteippaus on vielä tekemättä.

Työmaan valvonnan suorittavan yrityksen yrityskortti...


Lisätietoa Kastelli-taloista...

<<-- Takaisin edelliselle sivulle

Etusivulle