AIRAM-valaistus kylpyhuoneeseen ja saunaan

Kylpyhuoneessa valaistuksen tunnelmalla on väliä. Hyvin suunniteltu kokonaisuus kylpyhuoneessa palvelee kaikkia tarpeita: rentouttavaa, häikäisemätöntä spa-tunnelmaa peseytymishetkiin ja tehokasta siivousvaloa silloin, kun on sen aika. Kun suunnittelet valaistusta ulos tai kosteisiin tiloihin, niin varmista, että valaisimella on tarvittava kotelointiluokka ja että se on sijoitettu riittävälle etäisyydelle vesipisteistä. Valaisimen IP-luokitus määrittää laitteen suojauksen esimerkiksi pölyä tai kosteutta vastaan (vähintään IP44).

Pesutilojen valaistusta suunniteltaessa kiinnitä huomiota seinämateriaaleihin ja väreihin. Yleisvalaistus toimii hyvin kattoon sijoitetuilla alasvaloilla. Ota huomioon, että tummat pinnat tarvitsevat tehokkaammat valot kuin vaaleat pinnat. Pesutiloissa häikäisy voi muodostua ongelmaksi heijastavien pintojen takia. Peilin yläpuolelle asennettuna valo antaa pehmeää, epäsuoraa valoa koko tilaan. Peilin yhteydessä olevan valon osalta on hyvä huomioida, että valon värilämpötila on kirkas sekä värintoistoindeksi korkea, jolloin iho näyttäytyy peilikuvassa luonnollisen värisenä. 

Saunassa valaistuksella on merkittävä rooli rentoutumisen kannalta. Airamin valikoimassa on himennettävä saunavalaisin, jonka kotelon voit sävyttää samaan väriin saunan paneloinnin kanssa. Oikeanlainen valaistus tekee pieneen tilaan lisää tilan tuntua. Vinkiksi ahtaaseen tilaan tarjoamme pystymallista SaunaLed-valaisinta: aseta valaisimet nurkkiin ja ihaile, miten valo valtaa tilan ja antaa sille ääriviivat.