Äänieristyksen vaatimukset ovat tiukentuneet – suunnittelun avuksi uusi maksuton digityökalu

Saniteettitilojen asennuksista on tullut yhä vaativampia. Äänieristyksen vaatimukset ovat tiukentuneet, ja materiaalivalmistajien melunmittausmenetelmät vaihtelevat. Kalliit remontit ja oikeustaistelut uhkaavat, mikäli äänieristys ei riitä täyttämään asuintilojen vaatimuksia. Uudella digitaalisella Geberit-äänityökalulla voidaan varmistaa, että asuintilojen äänieristysvaatimukset täyttyvät saniteettiasennusten meluntorjunnan osalta.

Kukaan ei halua kuulla, kun naapuri käy vessassa. Viemäriäänet voivat häiritä unta, lukemista tai työskentelyä ja aiheuttavat paljon valituksia muun muassa isännöitsijöille, suunnittelijoille sekä putkiasentajille.

Kukaan ei halua kuulla, kun naapuri käy vessassa. Viemäriäänet voivat häiritä unta, lukemista tai työskentelyä ja aiheuttavat paljon valituksia muun muassa isännöitsijöille, suunnittelijoille sekä putkiasentajille.

Geberit-äänityökalua käyttämällä rakennusalan ammattilaisten ei enää tarvitse kantaa huolta asuintilojen äänieristysvaatimusten täyttymisestä saniteettitilojen asennuksissa. Uusi maksuton digityökalu auttaa tunnistamaan vaatimukset ja määrittämään oikean ratkaisun rakennuskohteen piirteiden mukaisesti. Tulosten tiivistelmästä voi ladata PDF:n.

Kokeile äänityökalua >>>

Äänityökalun avulla kaikki rakennusprosessiin osallistuvat tahot pystyvät nopeasti ja helposti selvittämään, mitkä Geberitin järjestelmät ja tuotteet soveltuvat projektissa käytettäviksi, jotta asuintilojen äänieristyksen vaatimukset täyttyvät.

Äänityökalu pystyy määrittämään, kuinka paljon melua asennusjärjestelmä tulee tuottamaan vallitsevissa olosuhteissa. Se huomioi, minkälaisista asennuksista, seinärakenteista sekä käyttö- ja jätevesiputkista on kyse.

Tiedot perustuvat Geberitin akustiikkalaboratoriossa suoritettuihin mittauksiin. Mittaustulokset on suhteutettu vastaamaan realistisia asennuksia. Se takaa maksimaalisen turvallisuuden relevantteihin standardeihin ja suosituksiin nähden.

Äänityökalu pystyy määrittämään yli 2 000 erilaista olosuhdeskenaariota ja niissä syntyvän melutason. Tiedot perustuvat Geberitin akustiikkalaboratoriossa suoritettuihin mittauksiin, joiden tulokset on suhteutettu vastaamaan realistisia asennuksia.Äänityökalu pystyy määrittämään yli 2 000 erilaista olosuhdeskenaariota ja niissä syntyvän melutason. Tiedot perustuvat Geberitin akustiikkalaboratoriossa suoritettuihin mittauksiin, joiden tulokset on suhteutettu vastaamaan realistisia asennuksia.

Kun työkaluun syötetään asennusjärjestelmä, seinärakenne, massiiviseinän materiaali, seinän vahvuus ja muut parametrit, se laskee heti, millaisia melutasoja on luvassa ja ilmoittaa arvot suhteutettuna suomalaiseen standardiin SFS 5907 Rakennusten akustinen luokitus.

Tulokset esitetään diagonaalisesti alapuolella olevan huoneen näkökulmasta, sillä se on usein ääniteknisesti haastavin asuintilaksi luokiteltava huone kylpyhuoneen lähellä. Tuloksissa esitetään sekä ekvivalentti- että maksimiäänenpainetasot.

Parametrejä vaihtelemalla voidaan vertailla kätevästi ja reaaliaikaisesti erilaisia seinärakenteita ja asennusjärjestelmiä. Geberitin tietokantaan on tallennettu tuhansia eri variaatioita. Kun oikea ratkaisu löytyy, kooste voidaan ladata PDF:nä.

Lue lisää saniteettitilojen äänieristyksestä >>>

 
Päivitetty
17.12.2021