Moottoroitu hengityssuojain takaa turvallisen työn tekemisen
Helppo ja vaivaton käyttö mahdollista

Suomessa suojaimien käyttö on korkealla tasolla – ja hyvä niin. Noudatamme lainsäädäntöä, joka määrittelee pitkälti mitä suojaimia työmailla ja työkohteissa tulee käyttää. Pandemia on muuttanut yleisesti ihmisten käsitystä hengitussuojaimista sekä niiden merkityksestä. Rakennustyömaalla työskentelevien kohdalla lisäsuoja on tarpeen jo pelkästään pölyävän ja mahdollisia haitta-aineita sisältävän työympäristön takia.

Jokaisella on oikeus tehdä työtä ilman vaaraa sairastumisesta esimerkiksi hengityselinsairauksiin huonon suojauksen takia. Moottoroidut hengityssuojaimet takaavat työn turvallisen tekemisen. Tärkeää on asettaa suojaimen yhdeksi valintakriteeriksi käyttömukavuus, jolloin suojainta tulee helposti ja pienellä kynnyksellä käytettyä.

Helppokäyttöisyys – hengityssuojaimen tärkein ominaisuus

Suojaimen olennainen tarkoitus on terveyden suojaaminen, mutta samalla suojaimen tulee olla niin helppokäyttöinen, ettei käyttöönotolle tule liian suurta kynnystä. Vaivattomuus voidaan saavuttaa parhaiten kehitysyhteistyössä loppukäyttäjien kanssa. Näin tuotteen lopullinen käyttäjä ja paras asiantuntija on antanut näkemyksensä mikä toimii ja mikä ei.

Moottoroitu, korkean luokan Honeywell North Primair -hengityssuojain on yhdessä loppukäyttäjien kanssa kehitetty, testituloksien perusteella paranneltu erittäin helppokäyttöinen ja vaivaton hengityssuojain.

Hengityssuojaimen kehitystyö jatkuu yhä edelleen. Pyrkimys on tuoda käyttäjille yhä parempi moottoroitu suojain, jota voidaan käyttää lukuisissa eri käyttökohteissa vaihtamalla suojaimeen kohteen edellyttämät suodattimet sekä kasvo-osat.

North Primair PA-700 -hengityssuojain vastaa rakennustyömailla pidempiaikaiseen hengityksen suojaamisen tarpeeseen. Näin pidempiaikainen työskentely – kuten vaikkapa asbestipurku-, hionta- ja maalaustöissä – mahdollistetaan helppokäyttöisyydellä, vaivattomuudella ja laadukkuudella.

Honeywell North Primairia käytetään rakennustyömaiden lisäksi lääketeollisuudessa ja maataloudessa eli käyttökohteita on laajalti.

Miksi hengityksen suojaus on elintärkeää?

Jokaisella on oikeus tehdä töitä ilman vaaraa terveyden menettämisestä. Ei ole sama, millä hengityssuojaimilla suojaudumme rakentamisen toimialoilla esiintyviltä altisteilta. Tärkeintä on tietää, mille aineille työssä altistutaan. Hengityssuojain valitaan tunnistetun altistuksen mukaisesti.

Kertakäyttöinen hengityssuojain on nimensä mukaisesti kertakäyttöinen ja tarkoitettu vain lyhytkestoiseen käyttöön. Kertakäyttöisiä hengityssuojaimia käytetään rakentamisen toimialoilla ikävän usein liian pitkäaikaisesti. Moottoroitu hengityssuojain antaa parhaan suojan altisteilta.

Työnantaja on velvollinen huolehtimaan työntekijöiden turvallisuudesta ja terveydestä työssä. Jos työn vaara- tai haittatekijöitä ei pystytä poistamaan teknisin toimenpitein on käyttöön otettava vähemmän haitalliset työmenetelmät tai työnantajan on hankittava ja annettava työntekijöiden käyttöön henkilönsuojaimet altistumisen vähentämiseksi.
 


Lähde: Rakennusliitto, Työterveyslaitos

Miltä moottoroitu North Primair PA-700 -hengityssuojain tuntuu käytössä?

 1. Korkea laatu tuntuu
 • Akku on sijoitettu siten, ettei se pääse putoamaan missään tilanteissa
 • Osien korkea laatu takaa toimintavarmuuden
 • Pura ja kokoa tilanteessa kuin tilanteessa – osat toimivat heti ja varmasti
 1. Yksinkertainen ja vaivaton
 • Hyvin yksinkertainen koota ja käyttää
 • Vahinkoirtoaminen ei mahdollista osien kaksitoimisuuden ansiosta (paina ja irrota)
 • Ei ylimääräisiä irroitettavia osia, ainoastaan poistettavaksi tarkoitetut kasvo-osa, puhallin, suodatin ja kansi

 1. Helppokäyttöinen
 • Hengitysletku yhteensopiva useiden päähinevaihtoehtojen kanssa
 • Käyttäminen miellyttävää, kun hengityssuojain istuu ja muotoutuu käyttäjälle kuin käyttäjälle
 • Ohjaus helppoa kahdella nappulalla – vaikka hanskat kädessä (laite on/off sekä voimakkuuden säätö)

 1. Monikäyttöinen
 • Sopii yhteen muiden henkilösuojainten kanssa (+ yksinkertaiset adapterit)
 • Monia erilaisia päähinevaihtoehtoja
 • Käyttömukavuus ja pitkä käyttöaika (6-16h riippuen käyttöolosuhteista) takaavat monipuolisen käytön

Suojain saatavilla Etran myymälöistä tai verkkokaupasta:

Mikä on Honeywell?

 • Honeywell on monialayritys, joka on perustettu 1906
 • Pääkonttori sijaitsee Pohjois-Carolinassa, Charlotten kaupungissa
 • Honeywell työllistää yli 100 000 ihmistä noin sadassa eri maassa
 • Liikevaihto noin 33 miljardia dollaria
 • Honeywell on toiminut Suomessa yli 60 vuotta
 • Vuosittain yli puoli miljardia työntekijää tekee töitään Honeywell -suojavarusteissa
 • Honeywell -henkilösuojainvalikoimasta löytyy tarvikkeet ”kengästä kypärään” (kuulon-, kasvojen-, pään-, ja hengityksensuojaus, turvakengät, työvaatteet, käsineet sekä putoamissuojaimet)
 • Jatkuvan tuotekehityksen ansiosta Honeywellin missiona on olla suojainpuolen ykköstoimija erityisesti teknisten suojainratkaisujen valmistamisessa ja toimittamisessa Pohjoismaisilla markkinoilla

 
Päivitetty
2.12.2021