Kotimaista laatua ja toimitusvarmuutta rakentamiseen
- muun muassa Eduskuntataloon, Oodiin ja Triplaan

Rakennusalalla jos missään on hyvin tärkeää voida luottaa siihen, että tuote on laadukas ja turvallinen. Se, että rakennusmateriaalilla on CE-merkintä ja suoritustasoilmoitus eli DoP, on takuu siitä, että tuote on läpäissyt laatutestit ja rakentaminen on todistetusti turvallista. Valitettavasti markkinoilla on joskus myös tuotteita, joilla ei näitä laadun takuita ole.

Kaupunginkirjasto Oodin rakentamisessa on käytetty Aulis Lundell Oy:n termo- ja vahvikerankoja.Kaupunginkirjasto Oodin rakentamisessa on käytetty Aulis Lundell Oy:n termo- ja vahvikerankoja.

Muistilista laadukkaan rakennustuotteen valintaan:

 • Vertaile
 • Varmista, että tuotteella on CE-merkintä, suoritustasoilmoitus DoP ja ympäristöseloste (EPD)
 • Vaadi todistukset ja varmista DoP:ista, että kantavilla teräsrakenteilla on aina kolmannen osapuolen hyväksyntä
 • Tarkista referenssit

Ympäristöseloste EPD kertoo vertailukelpoiset tiedot tuotteen ympäristövaikutuksista

Ympäristötietoisuus on saavuttanut myös rakennusalan, ja tämän päivän rakentajan on hyvä olla tietoinen myös materiaaliensa ympäristövaikutuksista. Rakennusten hiilijalan- ja -kädenjälki, kierrätettävyys, E-luku, elinkaari ja kiertotalous ovat termejä, joihin rakentaja törmää niin arjessa kuin lakipykälissä. Materiaalivalintaa helpottaa tässä EPD.

Kotimaiset teräsrangat valmistetaan Lohjalla.Kotimaiset teräsrangat valmistetaan Lohjalla.

Environmental Product Declaration (EPD) on elinkaarianalyysiin perustuva, standardoitu tapa esittää luotettavasti olennaiset, varmennetut ja vertailukelpoiset tiedot tuotteen ympäristövaikutuksista.

EPD-seloste auttaa rakentajia ja suunnittelijoita saamaan kestävien valintojen tueksi sertifioitua tietoa tuotteen elinkaarenaikaisista ympäristövaikutuksista. Kaikki Aulis Lundell Oy:n tuotteet ovat saaneet EPD-ympäristöselosteen.

Terästuotteet
 

Vastuullisesti teräksestä

Teräs on materiaalina mielenkiintoinen: kevyt, luja ja ikuinen. Useimmista materiaaleista poiketen teräksen laatua ja vahvuutta voidaan parantaa kierrätyksen yhteydessä. Tästä syystä teräs on ekologisesti kestävä materiaali. Teräsrakentaminen on myös hyvin monipuolista. Järjestelmät ja tekniikat sopivat rakenteisiin kerrostaloissa, liiketiloissa ja julkisissa rakennuksissa sekä omakotitaloissa.

Teräsrakentamisessa on Suomessa yllättävän pitkät perinteet. Kotimainen teräsrakenteiden valmistaja, Aulis Lundell Oy, perustettiin jo yli 40 vuotta sitten alun perin tuotantokoneiden ja -laitteiden suunnittelua ja valmistusta varten, kun teräksisen väliseinärangan käyttö alkoi yleistyä Suomessa.

Yrityksen innovatiivisen tuotekehityksen tuloksena on syntynyt monipuolinen valikoima teräsrakenneratkaisuja. Teräsrangat ovat sittemmin saaneet jatkojalostusta esimerkiksi taloelementtien ja seinän sisään liukuvan väliovikonseptin muodoissa.

Lundell teräsprofiili-ratkaisut
 

Aulis Lundell Oy:n valmistamaa moduulien teräksistä runkoa.Aulis Lundell Oy:n valmistamaa moduulien teräksistä runkoa.

Referenssit puhuvat puolestaan

Tuoteinnovaatioiden ja onnistuneiden yhteistyökuvioiden ansiosta Aulis Lundell Oy on nyt Suomen johtava teräksen rullamuovaaja. Automatisoiduilta rullamuovauslinjoilta tuotteet räätälöidään asiakkaan tarpeiden mukaan ja ne toimitetaan juuri halutun kokoisina erilaisiin kohteisiin.

Yrityksen referenssilista on vaikuttava. Esimerkiksi Eduskuntatalossa, Kansallismuseossa, Oodissa, Helsingin Musiikkitalossa, Pasilan kauppakeskus Triplassa, Kalasataman tornitaloissa, Siltasairaalassa, ja lukuisissa muissa suurissa ja pienissä uudis- ja korjausrakennuskohteissa on käytetty ja käytetään Aulis Lundell Oy:n tuotteita.

Tuorein teräsrakentamisen taidonnäyte on kesän 2021 asuntomessuille Lohjalle noussut teräsrunkoinen Pyörre-talo, joka on edistyksellinen monessa suhteessa. Talo on suunniteltu ja toteutettu niin, että sitä voidaan hyvällä syyllä kutsua kiertotalouden mallitaloksi ja kestävän kehityksen pioneerikohteeksi.

Aulis Lundell Oy faktat

Aulis Lundell Oy on suomalainen perheyhtiö, joka on erikoistunut rullamuovausteknologialla valmistettavien teräsprofiilien valmistamiseen ja kevytrakennejärjestelmien kehittämiseen. Kylmämuovattu massatuotantoteknologia on johtanut laajaan valikoimaan innovatiivisia tuotteita, joita olemme toimittaneet rakennusteollisuudelle jo 40 vuoden ajan.

Valmistamme keveitä ja ekologisia teräsrakenneratkaisuja, kuten:

 • Gypsteel® -väliseinäprofiilit
 • KOOLARI® -hattulistat ja asennuslattiat
 • LIUNE® -tilaratkaisut ja ovet
 • GK-alakattojärjestelmät
 • Termorangat
 • Moduulirakenteet
 • Teräksiset kevytorret

Pyydä tarjous


Toimintamme on sertifioitu jo vuodesta 2004, laatujärjestelmänä on ISO 9001:2015. Kaikilla yrityksemme tuotteilla on suoritustasoilmoitus (DoP). Olemme valmistaneet CE-merkittyjä tuotteita vuodesta 2007.

Seuraamme aktiivisesti muutoksia ympäristö-, turvallisuus- ja kemikaalilainsäädännössä sekä noudatamme voimassa olevia EU:n kemikaalimääräyksiä kuten REACH (1907/2006/EC) ja CLP (1272/2008/EC). Vaadimme myös materiaalin toimittajiltamme REACH -määräysten noudattamista.

Aulis Lundell Oy työllistää noin 40 rakennustuoteteollisuuden ammattilaista ja sen liikevaihto oli vuonna 2019 noin 7,7 miljoonaa euroa. Tehtaamme sijaitsee Lohjalla. Suomalaisena yrityksenä voimme luvata, että tuotantomme nopeasti ja luotettavasti, ja työmaat saavat kaikki tuotteemme ajallaan.

www.aulislundell.fi


 
Päivitetty
4.11.2021