Uutuus julkisivuun Ruukilta – suuret sileät metallipinnat kaseteilla

Julkisivu antaa rakennukselle sen arvokkuuden ensi silmäyksellä. Kun rakennukseen haetaan tyylikkyyttä ja arvostusta, täyttää metalli materiaalikriteerit. Laadukas julkisivumateriaali säilyttää rakennuksen halutun ilmeen vuosikymmenten ajan.

Metallijulkisivujen arkkitehtuuri on muuttunut paljon vuosien varrella. Metallia on suosittu julkisivuissa vaihtelevasti. Joskus sen ajateltiin kuuluvan vain sateen ja tuulen suojaksi hallien ulkokuoriin. Nyt ajattelu on muuttunut.

Metalli julkisivuissa on paljonpuhuva, monimuotoinen, kestävä ja ennen kaikkea näyttävä. Metalli antaa julkisivuille aivan uusia mahdollisuuksia.

Ruukin uutuus julkisivuihin: Primo Plana 10 -levyt.Ruukin uutuus julkisivuihin: Primo Plana 10 -levyt.

Metallisen julkisivun suosion puolesta puhuu muun muassa sen kestävyys. Ruukin Primo Plana 10 -levyn ominaisuuksissa metallin parhaat puolet on otettu hyötykäyttöön.

Ruukin Primo Plana 10 -levyn pinta on kestävää alumiinikomposiittia. Alumiinikomposiitin vahvuuksia ovat muun muassa erittäin tasainen pinta, suuret levykoot ja laaja värivalikoima sekä levyjen mittatarkkuus ja valmistuksen laatu (double bend).

Katseita vangitseva hotellin julkisivu

Quality Hotel Arlanda XPO Tukholman lentoaseman vieressä on näyttävä rakennus. Vuonna 2020 valmistuneen kohteen julkisivu on rakennettu Ruukin Primo-julkisivukaseteista.

Ruukki toimitti hotelliin myös maalatusta teräksestä valmistetut ikkunakarmit ja osittain ikkunat peittävät suojat, jotka valmistettiin perforoidusta pinnoitetusta teräksestä.

Ruukin Primo kasetti tukee näyttäviä julkisivuratkaisuja.Ruukin Primo kasetti tukee näyttäviä julkisivuratkaisuja.

– Tarkoitus oli luoda maamerkki ja katseenvangitsija, joka on samalla pohjoismainen rakennus. Kun puntaroimme tuotetta, hintaa ja laatua, niin Ruukin tuote oli paras. Olemme ilahtuneita, että projekti meni niin hyvin kuin se meni, kehuu rakennuttajan Explore Arlandastadin projektinjohtaja Jakob Ahlqvist.

Urakoitsijan julkisivuosaaminen vaikutti vahvasti siihen, että arkkitehdin erikoinen suunnitelma voitiin toteuttaa.

Tutustu Primoon

– Kun saimme tietää Ruukin uudesta julkisivutuotteesta Primosta, heräsi mielenkiinto sitä kohtaan ja halusimme kokeilla sitä uudessa rakennuskohteessa, kertoo asennuksesta vastannut LIAB Plåtbyggarnan projektipäällikkö Tomas Ericsson.

 

Ruukki Primo Plana

Suuret sileät pinnat

  • Korkealuokkainen suunnittelu vaatii korkealuokkaiset materiaalit. Kaunis, sileä julkisivupinta saavutetaan innovatiivisella alumiinikomposiittimateriaalilla.

Pitävä liitos

  • Ruukin patentoitu viistetty liitos tekee liitoksista paitsi kestäviä myös esteettisesti ja käytettävyydeltään erinomaisia.

Helppo vaihtaa

  • Ruukin Primo julkisivupaneeleita voidaan vaihtaa, vaikka seinän keskeltä yksi Primo kerrallaan.

Tukea prosessiin

  • Valintaprosessin ei tarvitse olla vaikea tai monimutkainen. Ruukilta saat kaiken tuen niin suunnitteluun kuin itse rakentamiseen.

Ota yhteyttä asiantuntijaan

Toimii hallin ja toimistorakennuksen seinässä

Toimistorakennuksen julkisivussa on käytetty Ruukki Primo kasetteja.Toimistorakennuksen julkisivussa on käytetty Ruukki Primo kasetteja.

Kuljetusalan yrityksen tilat Puolan Lesznossa koostuvat varasto- ja toimisto-osasta. Toimisto-osan julkisivu on verhottu Ruukki Primo -kaseteilla. Kyseessä on ensimmäinen rakennus Puolassa, jossa on käytetty Ruukki Primo Premium -järjestelmää.

Vuosina 2019–2020 toteutetun projektin ensimmäisessä vaiheessa Ruukki toimitti uuteen varastoon SP2B E-PIR -sandwich-paneelit seiniin ja SP2C E-PIR -sandwich-paneelit kattoon. Ruukin valmistamia ovat myös kohteen listat, sadevesijärjestelmät, tiivisteet ja liitostarvikkeet.

Toimisto-osa oli projektin toinen vaihe, ja se käynnistyi samaan aikaan, kun Ruukki oli lanseeraamassa uutta Ruukki Primo Premium -julkisivuverhousjärjestelmää.

– Saimme rahoittajan vakuutettua sen eduista. Uskon, että meitä auttoi parikin asiaa: kokemuksemme julkisivutuotteista, tuotteidemme laatu ja Primon uutuusarvo houkuttelevana lisänä tuotevalikoimaamme, toteaa Ruukki Polskan aluemyyntipäällikkö Rafał Bejster.

Asiakas valitsi lopulta koko varaston yhteydessä olevaan toimistorakennukseen neljämillisen Primo Skyline 150:n. Ruukin toimitukseen sisältyivät vakio -ja kulmakasetit sekä kaikki tarvittavat tarvikkeet. Tuotteet toimitettiin huhtikuussa 2020 ja asennettiin kesällä 2020.

Tutustu Primoon ja kysy lisää Ruukin asiantuntijoilta

Ruukki Primo

Ota yhteyttä asiantuntijaan

BIM objektikirjasto


 
Päivitetty
26.10.2021