Varmista väliseinäelementin paloturvallisuus ja tekniikan läpiviennit
AKO Wall -väliseinäelementit nopeuttavat LVIS-töitä

Rakennusprojektissa ei voi tinkiä kosteudenhallinnasta, palo- ja ääniteknisistä vaatimuksista tai sisäilman laadusta. Siksi väliseiniksi kannattaa valita kivirakenteiset AKO Wall väliseinäelementit, joilla voidaan tehdä kaikkien rakennusten erilaiset väliseinät sekä LVIS-tekniikan vaatimat hormirakenteet. Oikea väliseinavalinta takaa sujuvan yhteistyön rakennuttajan, suunnittelun, rakennusliikkeen ja muiden aliurakoitsijoiden kanssa tiukassakin aikataulussa.

Rakennusaika lyhenee merkittävästi, kun rakennuskohteessa kaikki väliseinät tehdään AKO Wall -elementeistä.Rakennusaika lyhenee merkittävästi, kun rakennuskohteessa kaikki väliseinät tehdään AKO Wall -elementeistä.

Pitkät ja korkeat seinät asentuvat vauhdilla kokeneiden asentajien ja tarkoitukseen kehitettyjen asennuslaitteiden avulla. LVIS-asennukset kulkevat kätevästi seinän pystysuuntaisissa onteloissa ja vain rasioille tehdään reiät. Talotekniikan asennus on mahdollista heti väliseinäelementtien pystytyksen jälkeen.

AKO-elementit ovat tiiviistä kevytsorabetonista valmistettuja ontelorakenteisia ja raudoittamattomia väliseinäelementtejä. Elementit ovat huonetilan korkuisia ja pystyreunoiltaan pontattuja. Kevyestä rakenteestaan huolimatta AKO-elementit tarjoavat kiviseinän edut. Ne ovat lujia, kosteudenkestäviä, palamattomia, hyvin ääntä eristäviä ja helposti työstettäviä.

Miten taataan läpivientien paloturvallisuus?

AKO Wall -rakenne, joka täyttää hyvin palonkestovaatimukset ja on työmaalla helposti muunneltavissa LVIS-tekniikan vaatimiin tilatarpeisiin ja läpivienteihin, sopii hyvin myös hormien ja teknisten tilojen seinärakenteeksi.

Läpimenot ja rasiareiät tehdään aina timantti- tai kovapalaterällä. Sahatessa ja poratessa tulee aina käyttää hengitys-, kasvo- ja kuulosuojaimia. Läpimenojen tekemiseen ei saa käyttää vasaraa tai piikkauskonetta! AKO 92 mm, AKO 120 mm ja AKO 130 mm elementeissä sähkörasiareikiä ei tarvitse porata läpi asti.

Läpimenoista aiheutuneet isot reiät paikataan palovillalla ja tiivistetään muurauslaastilla. Vaihtoehtoisesti läpivientien tiivistämiseen voidaan käyttää soveltuvia palokatkotuotteita valmistajan ohjeiden mukaisesti. Kaikki reiät tulee paikata aina sementtipohjaisella laastilla esim. muurauslaastilla M100/500. Pinnoitetöiden helpottamiseksi on paikkauksessa huomioitava, ettei seinään jää koloja eikä kohoumia.

AKO seiniin ei koskaan tehdä liikuntasaumoja.AKO seiniin ei koskaan tehdä liikuntasaumoja.
Sähkökeskuksen kiinnitys AKO-seinän pintaan.Sähkökeskuksen kiinnitys AKO-seinän pintaan.
LVI-tekniikan kiinnitys AKO-seinään.LVI-tekniikan kiinnitys AKO-seinään.
Sähkörasian kiinnitys AKO-seinään.Sähkörasian kiinnitys AKO-seinään.

Sähköasennukset AKO-elementeissä onnistuvat parhaiten käyttämällä putkettomaan asennukseen tarkoitettuja MMJ-johtoja tai notkeita sähköputkia. Tarkoitukseen sopivat esim. Schneider Electric RKE 06 -kojerasiat ja RJE 06 -jakorasiat. Rasiat ja hanakulmat yms. kiinnitetään muurauslaastilla M100/500 tai pystysaumabetonilla. Sähkökaapin tai sähkökeskuksen kiinnitystä AKO-seinän ovenylityspalaan ei suositella.

Palo-osastoiva seinä-, hormi- ja läpivienti detaljit

AKO Wall-tuotteet sopivat kaikkeen rakentamiseen niin uudis- kuin korjausrakentamisen kohteisiin. Niitä on saatavissa asennettuna kaikkialle Suomeen.

Käyttämällä AKO Wall -seinäelementtejä, rakennusprojektit etenevät tehokkaasti ja LVIS- ja sisätyöurakoitsijat pääsevät aloittamaan oman urakkansa nopeasti. Hyvin ääntäeristävä ja kosteuden kestävä AKO Wall -väliseinäelementti sopii kosteiden ja teknisten tilojen seinien lisäksi myös esimerkiksi koulujen, palvelutalojen, päiväkotien, liikuntatilojen ja sairaaloiden kaikkiin väliseiniin.

AKO Wall – kaikille riskitön väliseinä asennettuna

 • Vesieristysvalmista väliseinää jo runkovaiheessa
 • Kivirakenteinen: kosteuden kestävä, palamaton, päästötön (M1), huoltovapaa
 • Täyttää pohjoismaisen Joutsenmerkin kriteerit
 • Suunnittelijalle varma ratkaisu
 • Ammattilaisten tehokkaasti asentama
 • Käytössä turvallinen, terveellinen ja hyvin ääntä eristävä
 • Elinkaareltaan kestävä ja energiatehokas
 • Rakennushankkeen kokonaisaikaa nopeuttava
 • Kustannustehokas
 • Aidosti muuntojoustava
 • Rakennusaika lyhenee
 • Työmaata auttavat myynti- ja kuljetuspalvelut
 • Saatavana asennettuna valtakunnallisesti kaikkiin seiniin

AKO Wall on Suomessa kehitetty, täysin kotimainen tuote ja sitä valmistaa Rakennusbetoni- ja Elementti Oy, joka on vuonna 1966 perustettu perheyritys Hollolassa. AKO Wall -väliseiniä on rakennettu Suomeen jo 30 vuotta ja yli 1 000 000 neliötä. Yritykselle on myönnetty laatu-, ympäristö- sekä työterveys- ja työturvallisuussertifikaatit vuonna 2000.


Kiinnostuitko? Haluatko, että asiantuntija ottaa sinuun yhteyttä?Yhteydenottopyyntöpalvelu
 
Päivitetty
29.10.2021