Uudet ilmankäsittelykoneet joustavat kohteen mukaan

Asuntoilmanvaihdosta tunnettu Vallox on tuonut markkinoille kompaktit ilmankäsittelykoneet. Pureo -malliston neljä eri kokoista konetta soveltuvat esimerkiksi toimistoihin, kouluihin, liikuntahalleihin, liiketiloihin ja hoivakiinteistöihin niin uudispuolelle kuin korjausrakentamiseenkin. Malliston kaksi konetta, Vallox Pureo TX 500 ja TX 1300 ovat vaihtaneet ilmaa Nokian Padel -hallissa nyt vuoden verran.

Vallox Pureo -ilmankäsittelykonemalliston TX500 ja TX1300 -koneet pitävät Nokian Padel -hallin raikkaana sekä liikkujille että yläkerran sauna- ja klubitilojen käyttäjille. Vallox Pureo -ilmankäsittelykonemalliston TX500 ja TX1300 -koneet pitävät Nokian Padel -hallin raikkaana sekä liikkujille että yläkerran sauna- ja klubitilojen käyttäjille. 

Joustavuudesta hyötyä pilottikohteessa

Lokakuussa 2020 avattu Nokian Padel -halli on pysynyt raikkaana kahden sinne asennetun Vallox Pureo -ilmankäsittelykoneen avulla.

- Ilman vaihtuminen on äärimmäisen tärkeää, koska hallissa liikutaan, hikoillaan ja saunotaan. Valloxin koneet ovat toimineet luotettavasti ja huomaamattomasti, kertoo Padel-hallin yksi omistajista Sami Somero.

Vallox Pureo -ilmankäsittelykoneet on alusta asti suunniteltu toimimaan Suomen vaativissa olosuhteissa. Niiden kehittämisessä on huomioitu niin tilan käyttäjien, suunnittelijoiden, asentajien kuin talotekniikasta huolehtivien tarpeet. Koneiden muuntautuvuus kohteen tarpeiden ja olosuhteiden mukaan tuo joustavuutta.

Nokian Padel -hallissa Vallox Pureoiden joustavuudesta oli hyötyä heti asennuspäivänä, sillä kummankin koneen paikka vaihtui asennustilanteessa siitä, mihin ne oli piirretty iv-suunnitelmassa. Se onnistui, sillä koneiden kätisyyden voi vaihtaa ”lennossa”. Myös isomman koneen modulaarisuudesta oli hyötyä ja se tuotiinkin paikalle kolmessa osassa.

Joustavuutta tuo myös se, että koneet toimitetaan asiakkaan tarpeiden mukaisesti joko sähkö- ja säätölaitteineen tai ns. riviliitinkoneena, jolloin asiakas voi asennuttaa haluamansa automatiikan. Laitteet voi liittää kaikkiin olemassa oleviin rakennusautomaatiojärjestelmiin. Mallistosta on nyt saatavilla riviliitinkoneet ja myöhemmin mallistoa täydennetään vielä automatiikalla varustetuilla koneilla.

- Nokian koneissa on sähkö- ja säätölaitteet sekä ilmavirtamittarit. Olemme seuranneet tämän pilottikohteen osalta koneiden talviaikaista toimintaa etäohjauksessa. Seuranta vahvisti, että koneet toimivat kovimmillakin pakkasjaksoilla, kuten ne on suunniteltu toimimaan. Suomen vaihtelevissa sääoloissa tämä on erityisen tärkeää, painottaa Valloxin tuotepäällikkö Juuso Nyström.
 

Mitoitusohjelma helpottaa suunnittelijoiden työtä

Vallox Pureo -ilmankäsittelykoneiden valinta ja mitoitus käyvät helposti pilvipohjaisella Vallox MySelecta Pureo -ohjelmalla. Mitoitustulokset voi tallentaa ja viedä eri ohjelmiin. Lisävarusteiden konfigurointi on vaivatonta ja komponenttilistat määritetään käyttäjän valintojen mukaan. Ohjelma antaa suunnittelijalle tarkat laskentatulokset ja puhallinkäyrät.

Vallox Pureo -ilmankäsittelykoneiden mitoitus hoituu Vallox MySelecta Pureo -mitoitusohjelmalla. 

Vallox Pureo -ilmankäsittelykoneiden mitoitus hoituu Vallox MySelecta Pureo -mitoitusohjelmalla. 

Nyström pitää suunnittelijoille tarkoitettua mitoitusohjelmaa merkittävänä apuna.

”Jokainen kohde on omanlaisensa ja on tärkeää, että koneet voidaan mitoittaa kunkin kohteen vaatimusten mukaisesti. Mitoitusohjelma antaa tähän mahdollisuuden.”

Lue lisää Vallox Pureo -ilmankäsittelykoneista

 
Päivitetty
20.10.2021