Rakennusmateriaalien hinnannousu on tehnyt tiilikatosta houkuttelevamman valinnan

Tänä vuonna rakennustarvikkeiden hinta on ollut voimakkaassa nousussa. Hinnannousut ovat aiheuttaneet myös sen ikävän ilmiön, että tarvittavat remontit on jätetty hoitamatta. Varsinkin kattoremonttien kohdalla tämä on huolestuttavaa, koska rikkinäinen katto voi tuhota koko rakennuksen.

Tiilikatto on hiljainen niin sateella kuin aurinkoisellakin säällä.Tiilikatto on hiljainen niin sateella kuin aurinkoisellakin säällä.

Rakennustutkimus RTS:n toimialaraportin ennusteen mukaan Suomeen rakennetaan uusia kattoja tänä vuonna 8 miljoonaa kattoneliömetriä ja korjataan 13,5 miljoonaa kattoneliömetriä. Pelti on yksi eniten käytetyistä vesikatemateriaaleista, mutta sen rajut jopa kymmenien prosenttien hinnannousut ovat tehneet tiilikatosta yhä houkuttelevamman vaihtoehdon. Tiilikatto onkin ottanut nyt markkinaosuutta sekä hinnan että tuotekehityksen ansiosta.

BMI Suomelta muistutetaankin, että kustannusten nousun takia kattoremonttia ei kannata jättää tekemättä. Jos katto vuotaa, siitä syntyvät kustannukset peittoavat raaka-aine- ja työkustannukset joka tapauksessa.

Nykyään kattoa suunniteltaessa katemateriaalin valinta perustuu kattomateriaalin pitkään ikään, aikaisempiin kokemuksiin ja hintaan. Tiilikatto kestää kymmeniä vuosia, minkä vuoksi se on houkutteleva valinta. Mahdolliset vaurioituneet tiilet voidaan vaihtaa uusiin, mikä taas pidentää tiilikaton käyttöikää.

Tiilikatto nostaa kiinteistön arvoa, ja sen kokonaiskustannukset ovat alhaiset. Näiden seikkojen myötä voikin sanoa, että tiilikatto on taloudellinen valinta.

Suomen suosituin

Kotimaisuus on aina ollut tärkeää suomalaisille. BMI Ormaxin kattotiilet valmistetaan Orimattilan Pennalassa.

Vuosien ja vuosikymmenien saatossa myös tiili on ottanut kehitysaskeleita. Tiilikaton hiljaisuus esimerkiksi peltikattoon verrattuna on aina ollut ylivertainen. Uudet kattotiilet pitävät tuulen kolinan ja sateen räminän loitolla.

Tiilikattojen laatu on parantunut merkittävästi 90-luvun lopulta. Kattotiilissä on parempi pinnoite ja kestävyys, koska jokainen tiili on läpivalaistu ja laaduntarkkailu on näin helpompaa.

Pennalan tehtaalla kattotiilien laaduntarkkailu on ensiluokkaista. Jokainen tiilierä tarkastetaan kattotiili kerrallaan. Tiilet läpivalaistaan ennen tehtaalta lähtöä ja lujuustestillä varmistetaan, että jokainen tehtaalta lähtevä kattotiilierä on lujuudeltaan vaatimusten mukainen.

Ormax on maailman ensimmäinen kattotiilivalmistaja, joka käyttää röntgeniä löytääkseen myös mahdolliset laatupoikkeamat. Näin varmistutaan, että asiakkaille toimitetaan vain ensiluokkaisia kattotiiliä.

Aerlox-kattotiili on perinteikkään ulkonäkönsä lisäksi kevyt ja kestävä uuden betoniseoksen ansiosta.Aerlox-kattotiili on perinteikkään ulkonäkönsä lisäksi kevyt ja kestävä uuden betoniseoksen ansiosta.

Tiilikatto on kestävä ja ekologinen valinta

Rakentamisen hiilidioksidipäästöt ovat suuret, mutta niihin voidaan vaikuttaa esimerkiksi katemateriaalin valinnalla. Tiilikatolla on pienin koko elinkaaren aikainen hiilijalanjälki muihin tyypillisiin katemateriaaleihin verrattuna.

BMI:n uutuuskattotiili Aerlox on 15 % kevyempi kuin perinteinen tiili. Yksi tiili painaa vain 3,6 kiloa, jolloin 200 m²:n Aerlox-katto on noin 1000 kg perinteistä tiilikattoa kevyempi. Kevyempi kattotiili tarkoittaa myös vähemmän raaka-aineiden ja energian kulutusta kuljetuksessa.

BMI käyttää kattotiilien valmistamiseen tarvittavaa energiaa tehokkaasti ja hyödyntää paikallisia materiaalitoimittajia. Tällä tavoin minimoidaan entisestään tuotteiden hiilidioksidipäästöt ja muut haitalliset ympäristövaikutukset.

Perinteisen kattotiilen tilalle voit valita myös modernin Ormax EVOn. Kauniin linjakkaan ulkonäön lisäksi Ormax EVO -tiilikatto voidaan muuttaa Aurinkokatoksi integroitavien aurinkopaneelien avulla.

Integroitavat aurinkopaneelit sulautuvat osaksi Ormax EVO -tiilikattoa.Integroitavat aurinkopaneelit sulautuvat osaksi Ormax EVO -tiilikattoa.

Haluatko lisätietoa BMI:n katemateriaaleista? Jätä yhteydenottopyyntö

 
Päivitetty
14.10.2021