Uusi innovaatio – perinteistä kattotiiltä 15 % kevyempi

Rakentamisessa on suuret hiilidioksidipäästöt. Niiden osuus on jopa kolmannes Suomen kaikista kasvihuonepäästöistä. Katemateriaalien valinnalla voidaan vaikuttaa näiden päästöjen syntymiseen. Uusi kevyempi Ormax Aerlox -tiilikatto on ekologisen rakentajan valinta. Kun kattotiili painaa vähemmän myös, raaka-aineiden ja energian kulutus kuljetuksessa on pienempi.

Kevyt ja kestävä Ormax Aerlox

BMI:n kehittämän uuden betoniseoksen ansiosta Ormax Aerlox -betonikattotiili on kestävä ja kevyt. Se on 15 prosenttia kevyempi kuin perinteinen kattotiili. Tämä tarkoittaa 1000 kiloa vähemmän painoa 200 neliön katolla.

Kevyempi Aerlox vaimentaa yhtä tehokkaasti ääntä kuin perinteinen kattotiili. Samalle se tasaa alla olevan tilan lämpötilan vaihteluita.

Ekologisuus tulee ilmi Elinkaariselvityksessä (2021), jonka mukaan BMI Ormaxin tiilikattojen tuotannon aikainen hiilijalanjälki on pienin, kun verrataan muihin tyypillisiin katemateriaaleihin. Tiilikaton tuotannon hiilijalanjälki on jopa 50% pienempi kuin pellillä.

Perinteisten kattotiilten tapaan Ormax Aerlox -tiilikatto kestää vuosikymmeniä oikein huollettuna. Kattotiilien tuottamiseen tarvittavaa energiaa käytetään tehokkaasti ja BMI hyödyntää paikallisia materiaalitoimittajia. Tällä tavoin minimoidaan tuotteiden hiilidioksidipäästöt ja muut haitalliset ympäristövaikutukset.

Kuvassa vasemmalla on perinteinen betonikattotiili ja oikealla Ormax Aerlox. Kuvassa vasemmalla on perinteinen betonikattotiili ja oikealla Ormax Aerlox. 

Tekniset tiedot:

  • Kokonaispituus: 420 mm

  • Leveys: 330 mm

  • Asennuspituus: Enintään 370 mm

  • Asennusleveys: 300 mm

  • Asennuskorkeus: 75 mm

  • Paino: 3,6 kg/kpl

  • Lukumäärä/lava: 240 kpl

  • Menekki: 9-11 kpl/m² tiilijaon mukaan


Uusi muotoilu ja pinnoitus minimoivat sammaleen kasvun

Vaikka Aerlox-kattotiili on kevyen näköinen, sen uusi materiaali on hyvin tiivis ja kestävä. Nämä yhdessä Protector+ -pinnoitteen kanssa tekevät Aerloxista nopeasti kuivuvan.

Kattotiilen uuden muotoilun myötä sen etureunassa on otettu käyttöön erityinen varjolinja ja tippareuna. Tämä luo tavallista tyylikkäämmän ja ohuemman vaikutelman. Tippareuna estää myös vettä imeytymästä kapillaarisesti tiilen etureunan taakse ja edesauttaa veden nopeaa poistumista katolta.

Uusi muotoilu ohjaa sadevedet hallitusti pois katolta. Se yhdistettynä tiilen tiiveyden ja Protector+ -pinnoitteen kanssa ehkäisevät sammaleen muodostumista.Uusi muotoilu ohjaa sadevedet hallitusti pois katolta. Se yhdistettynä tiilen tiiveyden ja Protector+ -pinnoitteen kanssa ehkäisevät sammaleen muodostumista.

Laadunvarmistus koko tuotantoprosessin aikana

BMI Ormaxin kattotiilet valmistetaan Orimattilan Pennalassa. Jokainen tiilierä testataan ja tarkastetaan ennen tehtaalta lähtöä. Lujuustestillä varmistetaan, että jokainen tehtaalta lähtevät kattotiilierä on lujuudeltaan vaatimusten mukainen.

Esimerkiksi Aerlox-tiilen tulee kestää vähintään 2300N (=230 kg per tiili) kuorma ennen kuin se saa lastausluvan ja voidaan toimittaa asiakkaalle.

Ormax on maailman ensimmäinen kattotiilivalmistaja, joka käyttää röntgeniä löytääkseen myös mahdolliset laatupoikkeamat. Näin varmistetaan, että asiakkaille toimitetaan vain ensiluokkaisia kattotiiliä.

Käytössä oleva järjestelmä, laitteisto sekä ohjelmisto on kehitetty Suomessa. 

Ota yhteyttä!

Ota yhteyttä BMI:n ammattilaisiin, niin he auttavat suunnittelemaan sinulle tai asiakkaallesi oikeanlaisen katon.

 
Päivitetty
1.10.2021