Ruukin arkkitehtuurikilpailu valmistuville arkkitehdeille etsii ideaa lumimuseolle

Ruukki Construction järjestää nuorille ja juuri valmistuville arkkitehdeille ideakilpailun, jonka tehtävänä on suunnitella lumimuseo Rovaniemelle. Tehtävänantajana on joulupukki, jolle Rovaniemi on läheinen kaupunki ja jota myös ilmastonmuutos ja lumipeitteen hupeneminen huolestuttavat. Unbelievable Challenge 2021 –ideakilpailu on avoin kaikille Schengen-maissa asuville.

Lumimuseon paikka.Lumimuseon paikka.

– Vaikka joulupukki tuo mukanaan kilpailuun tiettyä taianomaisuutta, haluamme muistuttaa tärkeästä asiasta, eli siitä mitä ilmastollemme on tapahtumassa. Samalla tuomme esille uusia, raikkaita ideoita, joissa teräkseen pohjautuvia tuotteita käytetään kestävän kehityksen mukaisessa rakentamisessa. Kilpailun tavoitteena on myös tukea nuoria arkkitehtejä heidän urallaan ja tutustuttaa heidät alaan, jossa työharjoittelu ulkomailla, uusien ideoiden luonti ja niiden esittely sekä kilpailut kuuluvat oleellisena osana heidän arkeensa, toteaa Ruukin markkinointijohtaja Tiina Tukia.

Ruukki Constructionin yhteistyökumppaneina Unbelievable Challenge 2021 –ideakilpailussa toimivat Rovaniemen kaupunki sekä arkkitehtitoimistot WXCA Puolasta ja Snøhetta Norjasta. Ruukki ja yhteistyökumppanit jakavat yhteisen huolen kestävästä kehityksestä ja haluavat ideakilpailun muodossa tuoda asian esille omilla tuotteillaan, toimillaan ja valinnoillaan.

Voittajatyön kriteerit ja palkinto

Ideakilpailun voittajaksi valitaan työ, joka vastaa parhaiten kilpailun tavoitteisiin. Paras idea käyttää kestävän kehityksen mukaisia ja ympäristöön soveltuvia ja sitä elvyttäviä Ruukin teräspohjaisia tuotteita. Tuotteiden käytössä arvioidaan myös niiden kierrätettävyyttä ja uudelleenkäytettävyyttä. Myös idean inspiroiva ja johdonmukainen esittely tuomaristolle vaikuttaa voittajan valintaan. Kokemuksen ja julkisuuden lisäksi ideakilpailun voittaja pääsee kuuden kuukauden työharjoitteluun WXCA-arkkitehtitoimistoon Varsovaan sekä saa 1000 euron rahapalkinnon.

Palkintoraati ja ohjeet

Kilpailun juryyn kuuluvat arkkitehdit Eli Synnevåg (Snöhetta) ja Marta Sękulska-Wrońska (WXCA), vuoden 2014 kilpailun voittaja arkkitehti Alexandru Oprita, Rovaniemen kaupungin edustaja arkkitehti Sipi Hintsanen ja Ruukin edustaja Jānis Zaharāns.

Ideakilpailu alkaa syyskuun 15. päivänä, jolloin osallistumisohjeet julkaistaan osoitteessa
www.unbelievablechallenge.com.

Valmiit kilpailutyöt tulee olla perillä 3.11.2021, finalistit julkistetaan 25.11.2021 ja kilpailun voittaja selviää 9.12.2021. Kilpailun edistymistä voi seurata myös Facebook sivustolla
https://www.facebook.com/unbelievablechallenge/

Lumimuseon ideakilpailu on kolmas Ruukin järjestämä arkkitehtuurikilpailu nuorille arkkitehdeille. Vuosien saatossa kilpailuihin on osallistunut yli 300 suunnitteluideaa.

Lisätietoja: Tiina Tukia, Ruukki Construction, tiina.tukia@ruukki.com, puh. +358 50 314 3417.

 
Päivitetty
16.9.2021