Suositut wc-mallit saavat uudet huuhtelu- ja täyttöventtiilit - monia hyötyjä asentajille ja kuluttajille

IDO-tuotteita valmistava Geberit on kehittänyt suosituille IDO Glow ja Seven D -lattia-wc:ille uudet huuhtelu- ja täyttöventtiilit, jotka ovat yrityksen Ecodesign-strategian mukaisesti toiminallisesti parempia ja kestävämpiä tuotteita kuin edeltäjänsä.

IDOn uusi huuhtelu- ja täyttöventtiilisarja tuo paljon käytännön etuja, kuten yhä vaivattomamman huollon. Kuvan wc-istuin on IDO Glow 64.IDOn uusi huuhtelu- ja täyttöventtiilisarja tuo paljon käytännön etuja, kuten yhä vaivattomamman huollon. Kuvan wc-istuin on IDO Glow 64.

Täyttö- ja huuhteluventtiilisarja IDO 245-333 on suunniteltu takautuvasti yhteensopivaksi, joten varaosia voidaan käyttää paitsi uusien myös vanhojen IDO Glow ja Seven D -lattia-wc:iden huoltoon.

− Asentajien ei näin ollen tarvitse tietää, mikä IDO Glow tai Seven D -lattia-wc on kyseessä, sillä huolto onnistuu uusien venttiilien avulla. Olemme monin tavoin huomioineet asentajien tarpeita ja toiveita kehittäessämme uutta venttiilisarjaa. Tuotteen kehitystyössä tavoitteena oli etenkin tehostaa toiminnallisuutta ja helpottaa wc-istuimien huolto- ja asennustyötä, kertoo tuotepäällikkö Tapio Aaltonen Geberit Oy:ltä.

Näin uusi venttiilisarja vaihdetaan vanhan tilalle – katso video

Uudet IDO-venttiilit tuovat paljon käytännön etuja sekä asentajille että kuluttajille

IDO Glow ja Seven D -lattiamallien uudet huuhtelu- ja täyttöventtiilit eroavat toisistaan vain venttiilin pidikkeen osalta. Uudessa tuotesarjassa on kaikki aikaisemmat toiminnot ja joitakin ominaisuuksia on kehitetty jopa paremmiksi, mikä tarkoittaa asentajien näkökulmasta seuraavaa:

  • Varaosia on helpompi hallita, koska tarvittavia varaosia on aikaisempaa vähemmän.
  • Huuhtelumäärää on helpompi säätää (2/4 tai 3/6 litraa), koska säätö onnistuu molemmissa malleissa huuhtelupainikkeen reiän kautta.
  • Huuhteluventtiilin tiiviste on yksinkertaisempi vaihtaa.
  • Huuhtelu- ja täyttöventtiilien tiivisteiden voi luottaa olevan taattua Geberit-laatua.
  • Uudistetusta venttiilisarjasta on iloa myös kuluttajille, sillä tuotteen ansiosta wc-istuimen vesisäiliö täyttyy hiljaisemmin ja noin 40 prosenttia nopeammin.

"Tehostettu säiliön täyttö tekee venttiilistä tehokkaan ja nopeasti käyttövalmiin. Hiljaisempi ääni saa varmasti kiitosta kuluttajilta."

Tapio Aaltonen, tuotepäällikkö, Geberit Oy

Ecodesign-prosessi vähentää hiilidioksidipäästöjä

Tuotteen ekologinen jalanjälki on aina otettu huomioon IDOn tuotekehityksessä, mutta Geberitin laajaa Ecodesign-prosessia sovelletaan ensimmäistä kertaa IDO-tuotannossa valmistettaessa uusia huuhtelu- ja täyttöventtiilejä IDO Glow ja Seven D -malleihin.

− Geberit on kymmenen viime vuoden aikana käyttänyt systemaattista Ecodesign-lähestymistapaa kaikessa tuotekehityksessään varmistaen, että tuotteet ovat toiminnallisesti parempia sekä vastuullisempia koko elinkaareltaan, Aaltonen taustoittaa.

Ecodesign-prosessin ansiosta yli 50 prosenttia IDOn uusista huuhtelu- ja täyttöventtiileistä valmistetaan kierrätetystä muovista. Silti venttiilien toiminnallisuutta on saatu parannettua entisestään, ja ne ovat yhtä kestäviä kuin edeltäjänsä.

IDO Glow ja Seven D -wc-istuimet uusilla venttiileillä tulevat markkinoille asteittain vuoden 2021 aikana.IDO Glow ja Seven D -wc-istuimet uusilla venttiileillä tulevat markkinoille asteittain vuoden 2021 aikana.

Ecodesing-lähestysmistapaa hyödyntäen myös tuotteiden valmistusta saatiin tehostettua ja kuljetusta Geberit-tehtaiden välillä pystyttiin vähentämään 50 prosenttia.

− Nämä muutokset takaavat, että Geberit voi pelkästään uudistetun IDO-venttiilisarjan ansiosta vähentää hiilidioksidipäästöjään vuosittain tuhat tonnia, mikä vastaa yli 110 suomalaisen vuosittaisia hiilidioksidipäästöjä, Aaltonen selvittää.

Uudet huuhtelu- ja täyttöventtiilit ovat saatavilla varaosina huhtikuusta 2021 alkaen. IDO Glow ja Seven D -wc-istuimet uusilla venttiileillä varustettuina ovat saatavilla asteittain vuoden 2021 aikana.

Katso lisätietoa wc-istuimista >>>

Tarvittavia varaosia on aikaisempaa vähemmän, joten varaosia on helpompi hallita.Tarvittavia varaosia on aikaisempaa vähemmän, joten varaosia on helpompi hallita.
 
Päivitetty
15.9.2021