Keittiön talotuulettimen saneeraus käy helposti Vallox Kanavatuulettimella

Talotuuletin oli yleisin ilmanvaihtotapa rivitaloissa vuosituhannen vaihteeseen saakka. Sitä käytettiin jonkin verran myös kerros- ja omakotitaloissa. Suomessa on tänäkin päivänä yli puoli miljoonaa asuntoa, jotka ovat varustettu talotuulettimella ja niiden saneeraus alkaa olla ajankohtaista.
 

Vallox Kanavatuuletin on tarkoitettu asennettavaksi liesikuvun päälle tai esim. keittiön tai pesuhuoneen kattorakenteisiin poistopuhaltimeksi.Vallox Kanavatuuletin on tarkoitettu asennettavaksi liesikuvun päälle tai esim. keittiön tai pesuhuoneen kattorakenteisiin poistopuhaltimeksi.

Kanavatuuletin liesikuvun kanssa hoitaa ilmanvaihdon ja keittiön kärynpoiston

Talotuuletin oli yksinkertainen ja edullinen tapa toteuttaa poistoilmanvaihto. Lieden päälle asennettiin laite, joka toimi samalla liesituulettimena ja märkätilojen poistoilmalaitteena eikä katolle tarvinnut huippuimuria sähköliitäntöineen.

Kun talotuulettimella varustetuissa asunnoissa tehdään keittiösaneerausta, vaihtoehdot uuden liesikuvun suhteen ovat olleet vähäiset, mikäli ei ole haluttu tehdä kanavamuutoksia tai asentaa huippuimuria katolle.

Vallox Kanavatuuletin antaa aivan uusia mahdollisuuksia toteuttaa yksilöllinen keittiö. Mikäli lieden paikka säilyy ennallaan ja liesikupu asennetaan kalusteisiin, kanavatuulettimen voi asentaa lieden yläpuolella suoraan vanhoihin kanaviin. Liesikuvuksi voi valita silloin esim. tyylikkään Vallox Delico PTD EC-liesikuvun.

Vallox Delico PTD EC -säädinkuvussa yhdistyy skandinaavinen eleetön design ja tehokas kärynpoisto. Kupu sopii huippuimureiden ja Vallox-ilmanvaihtokoneiden ohjaukseen.Vallox Delico PTD EC -säädinkuvussa yhdistyy skandinaavinen eleetön design ja tehokas kärynpoisto. Kupu sopii huippuimureiden ja Vallox-ilmanvaihtokoneiden ohjaukseen.

Kanavatuuletin sopii myös saarekkeeseen

Mikäli keittiöön halutaan vapaasti sijoitettu tai saarekekupu, Vallox Kanavatuulettimen voi sijoittaa kalusteiden yläpuolelle tai keittiön tai pesuhuoneen kattorakenteen sisälle. Suuria kanavamuutoksia ei silloinkaan yleensä tarvita eikä huippuimuria sähkönsyöttöineen katolle. Liesikuvuksi sopii EC-puhaltimen ohjauksella ja sulkuläpällä varustettu liesikupu. Myös pelkkä sulkuläppä liesikuvussa riittää, kun varustaa Vallox Kanavatuulettimen Vallox SimpleControl-ohjaimella, jolla säädetään puhallinnopeutta.

Kanavatuuletinta voi käyttää myös pelkkänä liesituulettimena yhdistämällä se erilaisiin kupuihin. Liesituuletinkäytössä ylimääräiset kanavalähdöt tulpataan kanavatuulettimen mukana toimitettavilla tulpilla.

Haluttaessa erittäin hiljaista kärynpoistoa, kanavatuulettimen ja liesikuvun väliseen kanavaan voi asentaa äänenvaimentimen.

Vallox kanavatuuletin on varustettu tehokkaalla ja vähän sähköä kuluttavalla tasavirtapuhaltimella. Kanavatuulettimen ja liesikuvun välisen kytkennän saa tehdä vain sähköasentaja.

Tutustu Vallox liesikupu ja -tuuletin valikoimaan
 

 
Päivitetty
7.9.2021