Tärkeät puhelut ja meluisa työvaihe samaan aikaan ovat mahdollisia

Mikä avuksi, kun tärkeä puhelu soi ja meluisa työvaihe on kesken? Kuulosuojaimet pitäisi ottaa pois, mutta tärkeää työvaihettakaan ei voisi keskeyttää. Onneksi töiden tekeminen on nykypäivänä entistä helpompaa oikeiden ratkaisuiden ja tuotteiden ansiosta, kuten uusinta teknologiaa sisältävät helppokäyttöiset Bluetooth-kuulosuojaimet.

Puheluun vastaaminen on siis mahdollista hanskat kädessä luurin pysyessä taskussa – ja samalla puhuminen ja soittajan kuuleminen sujuu ongelmitta! Mistä on kyse?

Meluisa ympäristö – oli kyseessä sitten työmaa tai vieressä pauhaava kone – ei ole ihanteellisin paikka hoitaa asioita puhelimessa. Rakennustyömaalla työvaiheetkin voivat olla sellaisia, joita ei voi jättää kesken. Usein työn keskeytys ja rauhallisempaan ympäristöön siirtyminen kuluttaa niin paljon kallista aikaa, ettei puhelimeen vastaamaan juuri sillä hetkellä onnistu. Samalla kuulonsuojaimet pitäisi ottaa pois, jolloin kuulo kärsii.

Onneksi tekniikka kehittyy ja tuo ratkaisuja jokapäiväisiin haasteisiin. Samalla työviihtyvyys kasvaa. Musiikki, podcastit ja äänikirjat tuovat yksinäisiin työtehtäviin vaihtelevuutta.

Kuulonsuojain meluisassa työympäristössä työskentelevälle

Uusimman teknologian myötä kuulonsuojaimet ja kännykän käyttöjärjestelmässä toimiva sovellus muodostavat kokonaisen toimiston – kätevästi käyttäjänsä jatkeeksi.

Työvaihetta ei tarvitse keskeyttää ja tärkeitä puheluita ohittaa, kun käytössä on kuulevat 3M™ PELTOR™ WS™ ALERT™ XPI -kuulosuojaimet. Kuulosuojaimet sisältävät taustamelua vaimentavan mikrofonin, joka mahdollistaa häiriöttömän keskustelun puhelimitse molemmille osapuolille.

Sujuvan kanssakäymisen ja kommunikoinnin tarve ei jää pelkästään puhelimessa puhumiseen. Nopean kuuntelun aktivointitoiminnon (Push-to-listen) ansiosta ympäristöä voi kuunnella välittömästi tarvittaessa. Sen aktivoimalla kuulonsuojain vähentää Bluetooth-laitteen tai FM-radion ääneenvoimakkuutta ja on helppo keskustella lähellä olevan työkaverin kanssa.

Kuuleva-toiminto parantaa työturvallisuutta, kun ympäristöä pystyy havainnoimaan ja kuulee ihmisten äänet selkeästi. Väärinymmärrykset voidaan välttää tarkkuutta vaativissa työvaiheissa ja tilanteissa.

Toimisto ja työyhteisö mukana kuulokkeissa

Toimisto kulkee puheluiden muodossa mukanasi, mutta samalla voi olla myös työviihtyvyyskin huippuluokkaa. Näiden 3M PELTOR -kuulosuojainten, joita on saatavilla nyt Etran verkkokaupasta kuin koko Suomen kattavasta myymäläverkostosta, Bluetooth-ominaisuus mahdollistaa musiikin, podcastien tai vaikkapa äänikirjojen kuuntelun. Puhelimen avulla kuulonsuojaimet on mahdollista säätää juuri omia tarpeita varten, mutta kuitenkin perusominaisuudet kuten sisäänrakennettu FM-radiokin pysyy vakio-ominaisuutena.

Kuulonsuojaimiin on myös mahdollista liittää useampi puhelin samanaikaisesti käytettäväksi – kuten vaikkapa oman ja työpuhelimen.

Vaikka et koko päivänä näkisi ketään, olet yhteydessä ihmisiin puhelimella, äänikirjaa tai musiikkia kuuntelemalla, tai uutisia seuraamalla. Näin kuulonsuojaimet voivat olla enemmän kuin vain pakollinen kuulonsuojaus.

"WS ALERT XPI -kuulonsuojaimet ovat yhtä tärkeät kuin matkapuhelimeni työpäiväni aikana. Jos unohdan kuulonsuojaimet kotiin – palaan takaisin kotiin noutamaan ne.
Minun on soitettava työpäiväni aikana jatkuvasti sekä kollegoille että asiakkaille. Jos en käytä kuulonsuojaimia, käytän liian paljon aikaa siirtymiseen hiljaisempaan ympäristöön, jossa voi käyttää matkapuhelinta. Ja nyt uuden mobiilisovelluksen avulla voin helposti nähdä ja säätää kaikkia kuulonsuojaimien asetuksia suoraan puhelimestani. Ehdoton suosikkiominaisuuteni on FM-suosikkiradiokanavieni tallentaminen. Sovellus muistuttaa minua myös kuulonsuojainten hygieniasarjojen vaihtamisesta, joka on helppo unohtaa.”

David Dopping, sähkö- ja putkiasentaja

Miksi jatkuva kuulosuojaus on tärkeää?

Aina jatkuvaa melua eli häiritsevää ja kovaa ääntä ei pystytä vaimentamaan. Korva pystyy kyllä mukautumaan helposti meluun, mutta tutkimusten mukaan melu aiheuttaa terveyshaittoja kuten lihasjännitystä, päänsärkyä, ärsyyntyneisyyttä, väsymystä ja näin ollen lisää myös tapaturmavaaraa. Melun jatkuessa pitkään eli jatkuva melu aiheuttaa pitkään jatkuessaan stressiä ja unihäiriötä. (Lähde: Kuuloliitto)

Kuulo ei rasitu, rentouttava tunne säilyy ja työnteko sujuu, kun kommunikointi onnistuu vaivattomasti ja äänitaso pysyy pienenä meluisassa työympäristössäkin.

Melu ei ole asia mihin tarvitsee tottua, vaan työ on mahdollista tehdä miellyttäväksi oikeiden työvälineiden – kuten oikeanlaisten kuulonsuojainten – avulla.


Helppo Bluetooth-käyttö ja ääniohjaus edistää viihtyvyyttä

Ääniohjaus ja suuret painikkeet helpottavat käyttöä käsineet kädessä. Välitön äänipalaute jokaisen asetuksen säädön jälkeen helpottaa kuulonsuojainten säätöä juuri omaan käyttöön sopivaksi. Näin kuulonsuojaimia ei tarvitse riisua erikseen asetusten säätämistä varten.

Mobiilisovellus ja kuulonsuojaimet saa yhdistettyä keskenään mahdollistaen näin muun muassa:
 

  • Helpon käytön ja ohjattavuuden
  • Kuulonsuojaimen asetuksien säätö onnistuu helposti
  • Sovelluksen avulla onnistuu pääsy käyttö-, tuoteohjeisiin tai vaikkapa ohjevideoihin sekä teknisen tuen yhteystietoihin
  • Suosikki FM-radiokanavienkin tallentaminen onnistuu mobiilisovelluksen avulla vaivattomasti

Sujuva kommunikointi, kuulonsuojaus ja viihtyminen meluisassa työympäristössä töitä tehdessä on mahdollista 3M™ PELTOR™ WS™ ALERT™ XPI -kuulosuojainten avulla.

Tutustu alta lisää tuotteen tarkempiin tietoihin – katso myös video!

Kuulonsuojaimen ominaisuudet
​​​​​​​
Puhu joustavasti:

  • Meluisissa ympäristöissä
  • Melua vaimentavan mikrofonin kanssa
  • Ei tarvitse ohittaa tärkeitä puheluita
  • Helppo liitettävyys ja ohjaus Bluetooth-yhteyden avulla
  • Voit käyttää ja liittää useamman puhelimen samoihin kuulonsuojaimiin

Saatavilla:

ETRA Myymälät

ETRA Verkkokauppa


Video: 3M PELTOR / Inside box for 3M™ PELTOR™ WS™ ALERT™ XPI
 
Päivitetty
15.10.2021