Luotettavaa vedeneristettä kehitetty jo 20 vuotta

Asiakkailla oli tarve saada markkinoille ominaisuuksiltaan helppokäyttöinen ja moneen käyttötarkoitukseen sekä kohteeseen sopiva vedeneristetuote. Kiilto tarttui haasteeseen ja kehitti sellaisen. Kiilto Kerafiber -vedeneriste tuli valikoimaan vuonna 1999. Se toi vedeneristemarkkinoille kotimaisen ja helposti levitettävän vaihtoehdon, joka nousi nopeasti vedeneristeiden markkinajohtajaksi. Nyt yli 20 vuoden jälkeen Kerafiber on edelleen markkinoilla ja entistä parempana tuotteena. 

Märkätilojen vedeneristys tuli pakolliseksi uudisrakentamisessa Suomessa vasta vuonna 1998, koska vielä vuosisadan puolivälissä oli hyvin vahva pihasaunakulttuuri. Kun pesutilat siirtyivät asuintilojen yhteyteen, piti alkaa miettimään, miten estetään veden pääsy rakenteisiin. Tästä alkoi vedeneristystuotteiden kehitys.

Kiillon ensimmäisiä vedeneristeitä oli Keragum-vedeneriste. Kerafiber kuitenkin nosti vedeneristyksen aivan uudelle tasolle, koska se oli paranneltu ja helppokäyttöisempi Keragumiin verrattuna. Kerafiber sai valtavan suosion ja löi vuodessa läpi niin, että lähes kaikki Keragumia aiemmin käyttäneet siirtyivät käyttämään sitä, kerrotaan Kiillolta.

Kerafiber oli ilmestyessään markkinoille ainoa kotimainen vaihtoehto. Tammikuussa 2000 vedeneriste sai VTT:n sertifikaatin ja keväällä 2011 eurooppalaisen ETA-hyväksynnän ja CE-merkinnän.

Tuotekehitys on avainasemassa

Kerafiber-vedeneristettä on vuosien aikana kehitetty yhä nopeammaksi ja helpommaksi käyttää.
Tuotekehityksessä tärkeässä osassa ovat olleet Kiillon märkätilakoulutukset, joissa on saatu palautetta ja kehitysideoita ammattilaisilta.

Ammattilaisilta saama palaute on arvokasta. Palautteisiin pystytään myös aidosti reagoimaan, koska Kiillon tuotekehitys ja tuotteiden valmistus tapahtuu Suomessa.

Kerafiberin tunnusomainen turkoosi väri on kuitenkin ominaisuus, mistä ei haluta luopua. Väri helpottaa työskentelyä, kun se kuivumisen myötä muuttuu. Näin ammattilaiset pystyvät näkemään, milloin käsittely on riittävän kuiva ja seuraava työvaihe voi alkaa.

Kerafiber-vedeneristettä on kehitetty onnistuneesti 20 vuoden vastaamaan paremmin asiakkaiden haasteisiin. Kerafiber on ollut tukipilari, jonka ympärille on rakennettu hyvä asiakkaan ja kohteen tarpeen mukainen ratkaisu ”pohjasta pintaan” Kiillon Märkätilajärjestelmään kuuluvilla tuotteilla.

Yhä nopeutuviin rakennus- ja korjausaikatauluihin Kiilto on kehittänyt Kiilto KeraPro Pikavedeneristeen. Siitä voit lukea lisää tästä: Vedeneristyksen kolme nopeaa ja helppoa vaihetta


 
Päivitetty
16.7.2021