AKO Wall-elementtien kiinnittäminen ja seinien pinnoitus

Rakennusbetoni- ja Elementti Oy tuottaa markkinoille AKO Wall -väliseinäelementit, joilla saadaan helposti vesieristysvalmista kivirakenteista väliseinää jo talonrakennuksen runkovaiheessa. AKO Wall on M1-päästöluokiteltu väliseinätuote, joka sopii kaikkiin seiniin. Kiviseinä on luja, palamaton sekä kosteudenkestävä. Valikoimasta löytyy neljää paksuutta erilaisiin väliseinätarpeisiin. Elementin pituus määritetään yleensä huonekorkeuden mukaan. AKO Wall -väliseinäratkaisut soveltuvat kaikkiin väliseiniin ja hyvien akustiikkaominaisuuksiensa myötä hyvin mm. palvelutalojen, päiväkotien, koulujen, hotellien sekä sairaalarakennusten väliseiniin.

AKO-elementti kiinnitetään muihin rakenteisiin (kuten betoni- ja levyseiniin) puskusaumalla. Kosteassa tilassa puskusaumasta vesieristettävä puoli täytetään AKO-liimalla (<5 mm leveä sauma) tai muurauslaastilla M100/500 vähintään 10 mm syvyyteen asti. Laasti- tai liimatäyttö tehdään aina kosteiden tilojen puoleisiin saumoihin. Kuivissa tiloissa puskusauma tiivistetään uretaanivaahdolla, mikäli seinä ei ole paloluokiteltu. Seinien pystyssä pysyminen varmistetaan nurkkiin tulevilla naulatulpilla. Mikäli AKO-seinässä ei ole sitä tukevia kulmia enintään 3000 mm:n välein, kiinnitetään AKO-seinä kattoon terästapeilla.

Ennen pinnoitustöiden aloittamista on varmistuttava, että pinnoitettava AKO-seinä on kuiva ja sen kosteus on tasaantunut normaaliin huonekosteuteen. Tavanomaisissa olosuhteissa pinnoitustyöt voidaan aloittaa, kun normaalit lämpö- ja kosteusolosuhteet (> +20 °C) ovat olleet rakennuksessa noin neljä viikkoa, eivätkä elementit ole päässeet kastumaan tänä aikana.

Kuivissa tiloissa olevat näkyviin jäävät vaaka- ja pystysaumat saumataan paperisaumanauhalla ja saumatasoitteella. Nauhoitus tehdään ennen pintojen tasoitustöitä kaikkiin näkyviin saumoihin, esimerkiksi normaaleihin ponttisaumoihin, nurkkaliitosten pystysaumoihin, ovenpäällyspalojen pystysaumoihin jne. (kuten kipsilevyseinissä).

Maalattavissa ja tapetoitavissa seinissä AKO-elementin liittyminen esim. betoni- tai levyseinään sekä kattoon on varmistettava myös paperinauhalla.

AKO-seinän tasoittamiseen sopivat kaikki kiviseiniin tarkoitetut tasoitemateriaalit. Kun valitset tasoitetta, tarkista myös pintamateriaalin edellyttämät pohjatyövaatimukset. Tapetin ja maalin alle riittää yleensä 2,5-kertainen tasoitus pohjatasoitteella ja pintatasoitteella. Tasoita ensin saumat sekä mahdolliset kolot ja vedä pintamateriaalin vaatimat tasoitekerrokset AKO-seinän päälle.

Märkätiloissa AKO-seinät vesieristetään RakMK C2:n sekä vesieristevalmistajan ohjeiden mukaisesti. Valitusta vedeneristeestä riippuen tasoitetaan seinä ennen vesieristystä. Myös pohjatöissä tulee noudattaa vesieristevalmistajan ohjeistusta.

AKO Wall – kaikille riskitön väliseinä asennettuna

 • Vesieristysvalmista väliseinää jo runkovaiheessa
 • Kivirakenteinen: kosteuden kestävä, palamaton, päästötön (M1), huoltovapaa
 • Täyttää pohjoismaisen Joutsenmerkin kriteerit
 • Suunnittelijalle varma ratkaisu
 • Ammattilaisten tehokkaasti asentama
 • Käytössä turvallinen, terveellinen ja hyvin ääntä eristävä
 • Elinkaareltaan kestävä ja energiatehokas
 • Rakennushankkeen kokonaisaikaa nopeuttava
 • Kustannustehokas
 • Aidosti muuntojoustava
 • Rakennusaika lyhenee
 • Työmaata auttavat myynti- ja kuljetuspalvelut
 • Saatavana asennettuna valtakunnallisesti kaikkiin seiniin

Kiinnostuitko? Jäikö jokin askarruttamaan?

Ota yhteyttä myyntipalveluun!

www.rakennusbetoni.fi


Yhteydenottopyyntöpalvelu
 
Päivitetty
11.6.2021