Uusi, upea Cor-Ten -pintainen Ruukki® Patina tuo tyyliä julkisivuihin

Kesäkuussa 2021 Ruukki toi markkinoille kauan odotetun Ruukki® Patina -paneelin, joka yhdistää upean, arkkitehtienkin suosiman Cor-Ten pinnan helppoon energiapaneeliin. Ruukki® Patina avaa täysin uusia mahdollisuuksia käyttää kauniisti patinoituvaa Cor-Ten pintaa kaikenlaisissa julkisivuratkaisuissa ja mikä parasta, vieläpä energiatehokkaasti. Ruukki® Patinan huippuluokan ominaisuudet tuovat rakennuksiin tyylikkyyttä ja ajattomuutta. 

Teräspinta on ekologinen valinta

Teräs on käytännössä ikuista. Kerran valmistettu teräs kiertää melkeinpä ikuisesti ja pienentää osaltaan tulevaisuudessa valmistettavan teräksen päästöjä kierrätetyn teräksen osuudella. Juuri Ekologiselta kannalta Cor-Ten-teräs on yksi parhaimmista valinnoista, sillä se on pinnoittamatonta materiaalia ja käyttöikänsä jälkeen 100-prosenttisesti kierrätettävissä.

Ruukin tuotekehitystyö on panostanut paneelin käytettävyyteen ja kestävyyteen. Ruukki Patina -paneeleihin on suunniteltu korroosiota estävä liitosrakenne, joka on toteutettu niin, ettei teräksen patinoituminen etene saumakohtiin ja siten haurastuta rakennetta. Ruukki on hakenut ratkaisulle patenttia.

Patina-paneeli on pitkäikäinen julkisivuratkaisu. Ajan kuluessa sen ruskea pinta patinoituu, josta johtuen se esimerkiksi korjaa pinnan pieniä naarmuja itsestään. Patinan ansiosta rakennuksen käyttöikä pitenee ja luonnollisesti myös rakennuksen hiilijalanjälki pienenee.

Lue lisää julkisivujen teräsrakentamisesta >>

Energiatehokasta rakentamista

Ruukki Patina –paneeli on samalla myös energiapaneeli, jonka ilmatiiveys säästää rakennuksen energiakustannuksista jopa 20 prosenttia. Vähentynyt energiankulutus alentaa myös käytönaikaisia hiilidioksidipäästöjä ja parantaa rakennusten LEED- ja BREEAM-luokitusta.

Sandwich-paneeli taipuu moneen julkisivuun

Ruukki Patina on niin sanottu sandwich-paneeli, joka on esivalmistettu seinäelementti, jossa kahden teräsohutlevyn välissä on eristekerros. Teollisuus- ja logistiikkarakennusten lisäksi sandwich-paneeleja käytetään kaupan alan rakennuksiin. Ruukki Patinan käyttö ei kuitenkaan ole rajoitettu vain kaupallisiin rakennuksiin, vaan ne soveltuvat erinomaisesti myös muihin rakennustyyppeihin, joihin kaivataan aikaa kestävää tyylikkyyttä.

Ruukki Patina –paneeleja valmistetaan Ruukin Alajärven tehtaalla Suomessa ja Obornikin tehtaalla Puolassa.


Ota yhteyttä

Ajattoman tyylikäs ja pitkäikäinen Ruukki® Patina

Hiilidioksidipäästöt

Ruukki® Patina sandwich-paneeli pienentää merkittävästi rakennuksen hiilidioksidipäästöjä ja parantaa rakennuksen LEED- ja BREEAM-luokitusta. Kestävyys on kilpailukyvyn välttämätön edellytys.

Energiatehokkuus

Ruukki® Patina -paneeli pienentää rakennuksen energiakustannuksia ja parantaa sen energiatehokkuutta. Paneeleiden avulla voit saavuttaa jopa 20 prosentin säästöt rakennuksen lämmityskustannuksissa.

Luonnollinen teräs

Tuotteessa käytetty Cor-Ten® teräs on luonnollinen materiaali ja se voidaan kierrättää paneelin käyttöiän päättyessä. Jos Ruukki® Patina sandwich-paneeliin tulee naarmu, korjaa se itse itsensä ajan mittaan. Ruukki® Patina kestää aikaa.

Tekninen tuki

Koulutetut ja sertifioidut asennusliikkeet asentavat Ruukki® Patina sandwich-paneelit. Tämän lisäksi tarjoamme täydellisen teknisen tuen ja asennukseen tarvittavat työkalut. Itse voit keskittyä omaan ydinliiketoimintaasi.

Tutustu Ruukki Patinaan


 
Päivitetty
15.7.2021