Kotimaassa valmistetut suodattimet ovat ympäristöystävällisempi vaihtoehto

Eräiden laskelmien mukaan Suomessa käytettyjä suodattimia tulee jäteasemille jopa huimat 17 tonnia (17 000 kg) vuodessa. Jos yhden peruskokoisen suodattimen paino likaisena on noin 2 kiloa, voi vain kuvitella, miten suuri kuutiomäärä käytettyjä suodattimia kappalemääräisesti päätyy jäteasemille.

Suodattimia valmistavien yritysten ja suodattimia käyttävien tahojen tulisikin miettiä ja kehittää toimintaansa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa. Vähempipäästöiseen tai hiilineutraalimpaan pyrittäessä on hyvä muistaa myös tuotteiden kuljetuskustannusten aiheuttamat päästöt. Kotimaisessa tuotannossa kuljetuskustannukset pystytään laskemaan minimiin ja varmistamaan esimerkiksi vihreämmät kuljetukset.

Kaatopaikoille päätyvää jätettä vähentääkseen ja pyrkimyksessä hiilineutraalimpaan asumiseen on kuitenkin olemassa helpompikin vaihtoehto – kotimainen puukehyssuodatin.

Sentakia Oy panostaa toiminnassaan tuotteiden, tuotantotekniikan ja palveluprosessin jatkuvaan kehitystyöhön.Sentakia Oy panostaa toiminnassaan tuotteiden, tuotantotekniikan ja palveluprosessin jatkuvaan kehitystyöhön.

Kotimainen valmistus

Ekologisempi vaihtoehto teräksestä tai muovista valmistetulle suodattimelle on puukehyksellinen pussisuodatin. Suomalaisen puukehyssuodatin -innovaation isä on Esa Toivonen (ent. Suomen Suodatinvalmiste Oy:n hallituksen pj).

Suomen Suodatinvalmiste Oy on valmistanut suodattimia Heinolassa jo vuodesta 1993. Sentakian ja Suomen Suodatinvalmisteen yhdistymisen johdosta pussisuodattimien tuotanto siirtyi alkuvuodesta 2021 Heinolasta Lahteen. Samalla tuotannon kapasiteettia kasvatettiin yli 50 %. Uudet ja nykyaikaiset tuotantotilat ja -laitteet, ammattitaitoinen henkilökunta, sekä laadukkaat raaka-aineet takaavat tuotteiden korkean laadun. Laatu, palvelu, joustavuus ja asiantuntemus ovat yritykselle tärkeitä arvoja. Suodattimien valmistuksesta Sentakialla on kokemusta jo yli 25 vuoden ajalta.

Laadukkaat suodattimet valmistetaan Lahdessa.Laadukkaat suodattimet valmistetaan Lahdessa.
Puukehyssuodattimet valmistetaan kotimaisesta männystä.Puukehyssuodattimet valmistetaan kotimaisesta männystä.

Puukehyssuodattimen tuomat hyödyt

  • pienentää hiilijalanjälkeä
  • ekologinen vaihtoehto
  • kotimainen innovaatio ja valmistetaan Suomessa
  • puukehyksinen suodatin voidaan polttaa energiajätteenä
  • puuosat kotimaista puuta
  • edelläkävijä kohti energiatehokasta ilmanvaihtoa

Suomalainen puukehyssuodatin kestää

Pussisuodattimet ovat olleet ilmansuodattimien yleisin suodatintyyppi. Teräskehiyksisiä ilmansuodattimia valmistettiin jo 70-luvulta lähtien. Aikaa myöten siirryttiin suodattimissa käyttämään myös muoviosia, kertoo Suodatinvalmisteen entinen tj. Esa Toivonen.

- Muoviosilla oli hankaluutena rakenteen heikkous. Samoin kun muovilla, teräksellä on ongelmana epäekologisuus ja vaikea hävittäminen suodattimen tullessa käyttöikänsä päähän.
Esa Toivonen

Sentakian kotimaisille pussisuodattimille ja suodatinsarjoille on myönnetty avainlippu -merkki.Sentakian kotimaisille pussisuodattimille ja suodatinsarjoille on myönnetty avainlippu -merkki.

Puukehyksinen suodatin on vastaus ekologisemmalle ja energiatehokkaalle suodattimien tarpeelle. Laadukkaita suodattimia myyvä Sentakia Oy on vahvistanut suodatinosaamistaan ostamalla Suomen Suodatinvalmisteen. Liiketoimintakaupan myötä Sentakia Oy jatkaa puu- sekä teräskehyssuodattimien valmistusta Lahdessa. Sentakia Oy on Suomalaisen Työn Liiton jäsen ja pussisuodattimille on myönnetty avainlippu -merkki. 

Sentakia toimittaa varmasti ja nopeasti

Sentakia Oy tarjoaa pientalosuodattimia, liikekiinteistöjen- ja teollisuuden suodattimia nopealla toimituksella.

Puhdas sisäilma on äärimmäisen tärkeää niin kotona, koulussa tai työpaikalla. Rakennetussa ympäristössä huonon ilmanlaadun terveyshaitoista on puhuttu paljon, ja miten se heikentää muun muassa työtehoa ja viihtyvyyttä. Muista siis vaihtaa suodattimet riittävän usein.

Pyydä tarjous


 
Päivitetty
17.5.2021