Kaikki rakennuskohteen koneet Valloxilta

”Asentajan ja loppukäyttäjän näkökulmasta Vallox on takuu laadusta”, sanoo LVI-asennuksiin erikoistunut Henri Torikka Loimaan HT-Asennuksesta. Torikka toteutti syksyllä 2020 seitsenkerroksisen uudistalon ilmanvaihdon: kaikki tilat varustettiin Vallox-ilmanvaihdolla. Asuntoihin tuli Vallox 096 MV-ilmanvaihtokoneet, kumpaankin liiketilaan oma Vallox 245 MV-kone ja kellaritilaan Vallox 145 MV-kone.
 

Tarpeiden muukaan säätyvä ilmanvaihto

Huoneistokohtainen ilmanvaihto on energiatehokasta ja se joustaa asukkaan elämänrytmin ja tarpeen mukaan. MyVallox-ilmanvaihtokoneiden sisäänrakennettujen kosteus- ja hiilidioksidiantureiden avulla automatisointi hoituu helposti, eikä ylimääräinen kosteus tai hiilidioksidi jää haittaamaan asumista tai asunnon rakenteita. Ilmanvaihto ei myöskään jää tarpeettomasti tehostustilaan kuluttamaan energiaa, kun asunto tai taloyhtiön yhteistila on tyhjillään. Hyvä nyrkkisääntö onkin: Jos asunnon keskimääräinen ilmanvaihto putoaa puoleen, sen kuluttama energiamääräkin putoaa alle puoleen.
 

Integroidut anturit helppoja myös asentajan näkökulmasta

Loimaan Helmessä, kuten monessa muussakin nykyaikaisessa rakennuskohteessa, kaikki koneet valitaan samalla ohjaustavalla. Yhtenäinen ohjaustapa helpottaa sekä suunnittelijan, asentajan että isännöitsijän työtä. Asentajan näkökulmasta MyVallox-koneet ovat hyvä valinta, sillä tällöin kosteus- ja hiilidioksidiantureita ei tarvitse asentaa erikseen.
 

Etäohjaus helpottaa isännöitsijän työtä

Kun kaikki kohteen koneet ovat MyVallox-ohjauksella, ne voidaan liittää osaksi taloautomaatiota ja ottaa etäohjaukseen maksuttoman MyValloxCloud -pilvipalvelun avulla. Huoneistokohtaisiin ohjaimiin voidaan asettaa ns. suppea käyttöoikeus, joiden avulla asukkaat voivat säätää asuntonsa ilmanvaihdon tilaa ja tarkastella sen tietoja. Rajaamalla esim. ilmanvaihdon erikoisasetukset asukkaan ulottumattomiin, käyttövirheet vähenevät. Ilmanvaihtokoneet voidaan asentaa myös kokonaan ilman ohjainta. Silloin ilmanvaihdon tehon säätö voi tapahtua liesikuvulta, yksinkertaisella Kotona/Poissa-kytkimellä tai jättää kokonaan ilmanlaatuanturien varaan.

Isännöitsijällä sen sijaan voi olla pilvipalvelun kautta etäyhteys kaikkiin koneisiin, jonka avulla hän voi muokata koneiden asetuksia, esimerkiksi vaihtaa keväällä matalamman tuloilman lämpötilapyynnin. Kun asukas ottaa isännöitsijään yhteyttä asuntonsa ilmanvaihtoon liittyen, voi isännöitsijä tai huoltoyhtiö tarkastella konetta etänä. Tämä säästää aikaa, kun aina ei tarvitse mennä paikan päälle.
 

MyVallox-ilmanvaihtokoneista löytyy sopiva vaihtoehto eri kokoisiin koteihin ja erikoistiloihin. Ne sopivat erinomaisesti kaikkiin kohteisiin: matalaenergia- ja passiivitaloihin, peruskorjauskohteisiin ja rivi- ja kerrostaloasuntoihin. Aina tasaisen tuloilman lämpötilan ansiosta uudet MyVallox-koneet soveltuvat entistä paremmin myös erikoistiloihin, joissa on suuri lämpökuorma, kuten sauna- ja serveritilat.

Sama ohjausautomatiikka helpottaa suunnittelua ja käyttöönottoa

Kun kaikissa ilmanvaihtokoneissa on samanlainen ohjaus, suunnittelijan ei tarvitse piirtää erilaisia säätö- tai kytkentäkaavioita tai automaatiourakoitsijan ohjelmoida erilaisia Modbus-rekistereitä eri koneille. Samoin käyttöönotto on helppoa, kun kaikissa koneissa on sama käyttölogiikka. Mikäli ilmanvaihtokoneet on asennettu ilman ohjainta, kaikki koneet voidaan ottaa käyttöön kiinteistön yhteisellä siirrettävällä käyttöönotto-ohjaimella. Samalla ohjaimella voidaan tarvittaessa muuttaa koneiden asetuksia. Saman voi tehdä myös liittämällä kannettava tietokone ilmanvaihtokoneeseen.

Tutustu MyVallox-ilmanvaihtoon
 

 
Päivitetty
11.5.2021