Luotettu kotiavain loi nahkansa – uusi mekaaninen ABLOY EASY tuo patentin turvaa vuoteen 2040 asti

Abloy Oy julkisti uusimman mekaanisen lukitusratkaisunsa ABLOY EASY, joka on tarkoitettu muun muassa asuinkiinteistöihin. Suomalaisten kotien luotettu avain on luonut nahkansa.

EASY on tutun ABLOY SENTO -avainjärjestelmän seuraava, kehittyneempi polvi. Nyt on käsillä uusi, päivittyneempi versio, joka on saanut alkunsa yli 110 vuoden takaa.

Avain ja lukkosylinteri noudattavat edelleen hienomekaanikko Emil Henrikssonin vuonna 1907 keksimää ainutlaatuista, kiertyvien haittalevyjen periaatetta. Mekaaninen lukitus on aina toimintavarma ja pitkäikäinen ratkaisu.

Muotoilussa on pyritty siihen, että avainta on miellyttävä ja helppo käyttää ja että se istuu hyvin käteen. Avain on symmetrinen ja sujahtaa lukkoon kummin päin tahansa. Avainlehti ja sen väritunniste ovat isommat kuin edeltäjissään, jotta eri avaimia on helppo yksilöidä.

EASY on sarjoitettavissa laajempiin kohteisiin kuin SENTO –avainjärjestelmä.

Avaimessa oleva yksilöllinen QR-koodi mahdollistaa varmemman tunnistamisen ja hallittavamman avainten jakamisen.

Pitkällä patentilla turvallisuutta pitkäksi aikaa

Turvallisuutta lukitukseen luo lisäksi EASY-avainjärjestelmän patentti, joka ulottuu jopa vuoteen 2040 asti.

Avainturvallisuus on tärkeässä osassa asumisen turvallisuutta. Lukitusteknologioiden kehityksen myötä kuluttajille ja taloyhtiöille on tänä päivänä enemmän erilaisia vaihtoehtoja asuntojensa lukitsemiseksi kuin koskaan aiemmin. Mekaanisen lukituksen rinnalle on viime vuosina tullut digitaalista lukitusta, älylukkoa ja jopa avaimetonta älylukkoa.

Finanssiala ry julkaisi huhtikuussa 2021 päivitetyn avainturvallisuusohjeen, johon erityisesti taloyhtiöiden kannattaa tutustua. Ohjeen mukaan avainturvallisuus muodostuu avainhallinnasta ja säilytyksestä, tilan käyttötarkoituksen mukaisesta avainturvallisuustasosta sekä avaimen käyttöoikeudesta ja siihen liittyvästä sarjoituksesta. Avainturvallisuus on viime kädessä käyttäjän huolellisuutta ja avainten oikeaa säilytystä.

”Luotettavaan lukitukseen kuuluu olennaisesti myös patentti. Se mahdollistaa turvallisen avainhallinnan, jolloin lisäavainten teettäminen on rajattua sekä valvottua. Vanhentunut patentti on turvallisuusriski, jos ei tiedä, missä avaimia on. Tämä koskettaa merkittävää osaa asuntoja Suomessa. Haluamme kantaa vastuumme, ja siksi muistuttaa aiheesta ja kannustaa taloyhtiöitä tarkistamaan tilanteensa”

Jari Perälä, Myynti- ja markkinointijohtaja, Abloy Oy

Miksi ABLOY EASY-avainjärjestelmä?

  • Kotimaisuus: ABLOY EASY -tuotteet valmistetaan Joensuun tehtaalla, ja niille on myönnetty Avainlippu-alkuperämerkki.
  • Muotoilu: avainta on miellyttävä ja helppo käyttää ja se istuu hyvin käteen.
  • Turvallisuus: EASY-avainjärjestelmän patentti luo turvallisuutta, joka ulottuu jopa vuoteen 2040 asti.
  • Laaja tuotteisto: EASY tuotevalikoimaan kuuluu ovien lukituksen lisäksi, riippulukot, kalustelukot, lämmitystolppien lukot ja paljon muuta.
  • Helppo saatavuus: EASY on saatavilla maanantaista 19.4. alkaen ABLOY-valtuutetuista lukkoliikkeistä sekä hyvin varustetuista rautakaupoista.

Tutustu lisää

Monipuolisia ja innovatiivisia lukitusratkaisuja

Abloy kehittää ja tuo jatkuvasti uusia lukitusratkaisuja asumiseen. Valikoimasta löytyy esimerkiksi digitaalinen ABLOY PULSE. Abloy on tuomassa Suomen markkinoille myös toisen tuoteuutuuden tulevana kesänä.

Julkistusten myötä Abloylla tulee olemaan ensi kertaa tarjolla vaihtoehtoja kaikkiin asumistarpeisiin aina mekaanisesta digitaaliseen ja avaimettomaan lukitukseen.

”Tunnemme suomalaisen asumisen, ja tuomme ratkaisuja arjen sujuvuuteen. Olemme läsnä arjessa ja juhlassa – osa suomalaista elämää. Tarjoamme turvaa jokaiseen taloon, tupaan ja torppaan. Nyt ja tulevaisuudessa. Suomi ei ole syyttä maailman turvallisin maa”, muistuttaa Perälä asumisen turvallisuudesta Suomessa.

 
Päivitetty
23.4.2021