Lisälämmöneristys keraamisilla kennoharkoilla

Keraamisten kennoharkkojen suosio uudisrakentamisessa on ollut kasvussa jo pitkään. Nyt runkoharkkojen lisäksi Wienerbergeriltä löytyy kennoharkkotuotteet myös massiiviseinien lisäeristämiseen.

Poroton WDF -lämmöneristysharkkoja on saatavissa kolmella eri runkosyvyydellä. Paras lisäeristävyys saavutetaan 180 mm paksuisella harkolla.Poroton WDF -lämmöneristysharkkoja on saatavissa kolmella eri runkosyvyydellä. Paras lisäeristävyys saavutetaan 180 mm paksuisella harkolla.

Lisäeristys joko sisä- tai ulkopintaan

Poroton WDF -lämmöneristysharkkoja on saatavissa kolmella eri runkosyvyydellä. Paras lisäeristävyys saavutetaan 180 mm paksuisella harkolla. Tätä ohuemmat harkot ovat vahvuudeltaan 120 mm ja 80 mm. Keraamisen harkon täytteenä on vulkaaninen kiviaines ja eriste, perliitti.

Lämmöneristysharkot soveltuvat seinärakenteiden sekä sisä- että ulkopuoliseen lisäeristämiseen. Tyypillisiä käyttökohteita ovat esimerkiksi kellaritilat, aiemmin puolilämpimiksi suunnitellut tilat sekä massiivirakenteiset ulkoseinät, joiden energiatehokkuutta halutaan parantaa.

Poroton WDF -harkot ovat ilmastoneutraaleja eli niiden valmistuksen aikaiset hiilidioksidipäästöt kompensoidaan niiltä osin, joita energiatehokkuustoimilla tai uusiutuvan energian hankinnalla ei voida kattaa.

Varmista sisätiloissa rakenteiden kantavuus

Sisäpuolista lisäeristämistä suunniteltaessa on ensin selvitettävä, kantaako olemassa oleva lattiarakenne harkkojen muodostaman kuorman vai joudutaanko harkkoseinä kannattelemaan konsolein vanhasta seinärakenteesta. Jos muuraustyö aloitetaan lattian päältä, pinta tasataan noin 10-15 mm paksuisella muurauslaastikerroksella, jonka sisään on asennettu bitumihuopakaista. Muuraustyössä käytetään ohutsaumalaastia. Pystysaumoissa laastia käytetään vain erityisissä esimerkiksi sahattujen kappaleiden liitoskohdissa sekä aukkoja ylittävissä harkkorivistöissä. Isokokoisten harkkojen muuraustyö etenee nopeasti.

Lämmöneristysharkot soveltuvat seinärakenteiden sekä sisä- että ulkopuoliseen lisäeristämiseen. 

Lämmöneristysharkot soveltuvat lisäeristämiseen.Lämmöneristysharkot soveltuvat lisäeristämiseen.

Ulkopinnan saneeraaminen ja lisäeristäminen

Lämmöneristysharkkojen käyttö ulkopuolella rakennusta edellyttää sokkelin leventämistä. Harkot muurataan puolen kiven limityksellä ja ohutsaumalaastilla kuten sisäseinienkin lisäeristäminen. Perliittitäytteinen tiiliharkko on epäorgaaninen ja rakenteeltaan hengittävä, eikä sisällä mitään ulkoseinän toimivuudelle riskialttiita ainesosia. Harkon pinta viimeistellään kuten muutkin kennoharkkotuotteet käyttäen vesihöyryn läpäiseviä materiaaleja. Tasoitus- ja pintarappausvaihtoehdoista löytyy lisätietoa Poroton-suunnitteluohjeesta.

Harkot ovat vahvuuksiltaan 80, 120 ja 180 mm. Harkkojen leveys on 495 mm ja korkeus 249 mm. Keraamisen harkon täytteenä on vulkaaninen kiviaines ja eriste, perliitti.Harkot ovat vahvuuksiltaan 80, 120 ja 180 mm. Harkkojen leveys on 495 mm ja korkeus 249 mm. Keraamisen harkon täytteenä on vulkaaninen kiviaines ja eriste, perliitti.
 
Päivitetty
1.4.2021