Modernissa logistiikkakeskuksessa hyödynnettiin tehokasta kattoeristettä

Lahteen Kujalan alueelle valmistui 2019 yli 10 metrin korkuinen ja lähes 27 000 neliömetrin kokoinen logistiikkakeskus, jossa on 50 000 lavapaikkaa. Valtavan kokoisen rakennuksen katto eristettiin tehokkaalla Kingspan Therma TR26 lämmöneristeellä. Katolle asennettiin lisäksi aurinkopaneelit, joilla hyödynnetään aurinkoenergiaa.

Tehokas lämmöneristävyys ja hyvä alusta aurinkopaneeleille

Logistiikkakeskuksessa kattorakenne haluttiin pitää matalana, joten tehokkaalla lämmöneristyksellä voitiin yläpohjan rakennepaksuus pitää maltillisena. Kosteusteknisesti toimivalla ja ytimeltään kuituvapaalla Kingspan Therma TR26 Kattoeristeellä on myös hyvä rasituskestävyys sekä pysyville (esim. aurinkopaneelit) että dynaamisille kuormituksille. Levytetyn kerroksen päällä voidaan kävellä ja työskennellä (riippuen alustan tukevuudesta) eikä erillisiä kulkusiltoja tarvita.

Keveytensä ansiosta polyuretaanieristeiden käytöllä saadaan rakennushankkeessa säästöjä kuljetusmäärien ja katolle nostojen osalta.

Puolilämpimän logistiikkakeskuksen yläpohjarakenne on yksinkertainen: kantavana rakenteena toimii TT-laatta. Kantava rakenne on eristetty tehokkaasti Kingspan Therma TR26 Kattoeristeellä. Pintakatteena on yksikerroskate (Alkorplan), jonka alla on 30 mm kova villa.

  • Kingspan Therma TR26 Kattoeriste on tehokas PIR-eristelevy loiville katoille. Levyssä on kuituvapaa ydin ja molemmilla puolilla alumiinilaminaatti.
  • Kingspan Therma TR26 Kattoeriste soveltuu käytettäväksi loivissa katoissa. Eriste kiinnitetään mekaanisesti alustaan.
  • Kingspan Therma TR26 on Suomessa valmistettu, CE-tuotemerkitty ja M1-luokiteltu lämmöneriste, jolla on 5 vuoden takuu.
  • Saatavana myös FM-hyväksytty tuote.

Ekologiset energiaratkaisut

Alfaroc Logistics on Suomen suurimpia sisälogistiikan ja varastoinnin ulkoistamispalveluyrityksiä, joka palvelee teollisuuden ja kaupan alan yrityksiä, maahantuojia sekä verkkokauppoja. Lahden Kujalan alueelle rakentuneessa yli 26 000 neliön logistiikkakeskuksessa on 18 000 neliötä varastotilaa kokonaisvaltaisin logistiikkapalveluin. Rakennuksen erityispiirre on ekologiset energiaratkaisut niin maalämmön ja aurinkopaneelien osalta.
 

Kingspan Therma -eristeet:

Kingspan Therma -eristeet eivät vety, kutistu, lahoa tai homehdu. Rakenteiden toimivuus pitää aina kuitenkin varmistaa huolella, jos rakenteet ovat altistuneet kosteudelle.

Kingspan-eristeiset ratkaisut täyttävät niille asetetut palomääräykset. Palotilanteessa Kingspan Therma -eristeet hiiltyvät hitaasti, jolloin hiiltynyt kerros hidastaa osaltaan palon läpitunkeutumista eristekerroksessa.

Useat markkinoilla saatavilla olevat katteet ovat hyväksytysti BROOF(t2) testattuja Kingspan Therma TR26 -alustalla.

Alumiinilaminaattipintaisen Kingspan Therma -eristeen vesihöyrynvastus on moninkertainen verrattuna 0,2 mm muovikalvoon. Kingspan Therma -eristeitä käytettäessä ei tarvita erillistä höyrynsulkua.
 

Laskentatyökalu katoille

Kingspanin laskentatyökalun avulla voit helposti selvittää paljonko säästöjä syntyy eristekerroksen paksuuden, painon ja tilavuuden sekä kuljetusten osalta tehokkaita eristeitä käytettäessä.

Voit ladata ohjelman täältä.


Kingspan -eritysratkaisut

 
Päivitetty
29.3.2021