Taloyhtiöiden aurinkosähkön käyttöä helpotettiin

Taloyhtiöiden aurinkosähkön käyttöä helpotettiin vuoden alusta, kun voimaan tuli asetusmuutos, joka mahdollistaa aurinkoenergian entistä kattavamman käytön taloyhtiössä. Aiemmin aurinkosähköä on voitu käyttää vain kiinteistön omaan sähköntarpeeseen, mutta nyt sitä voidaan hyödyntää myös asuntojen sähkönkulutuksessa.

Integroidut paneelit sulautuvat osaksi kattokokonaisuutta

Taloyhtiön suunnitellessa kattoremontti on hyvä aika pohtia aurinkopaneelien hankintaa. Vaikka kattoremontti ei olisi juuri nyt ajankohtainen, niin kannattaa kuitenkin miettiä myös niitä tulevaisuudessa siintäviä kattoremontteja ja ottaa keskusteluun aurinkopaneelien mahdollisuus.

Aurinkosähköön investoiminen kohottaa taloyhtiön positiivista imagoa, koska auringosta saatavan energian hyödyntäminen on taloudellista sekä myös ympäristöteko. Positiivinen imago kasvattaa asuntojen kiinnostavuus sekä voi myös nostaa asuntojen arvoa.

Kattoon integroidut aurinkopaneelit ovat toimiva vaihtoehto rakentajalle, joka arvostaa ekologisia ratkaisuja ja halua säilyttää talon arkkitehtuurin. Ormax Aurinkokatto on perinteisiä aurinkokattoja paremman näköinen, huomaamaton ja turvallinen ratkaisu, jossa aurinkopaneelit itsessään ovat osa kattoa, eivätkä ylimääräisiä rakennelmia katon päällä.

Ormax EVO -tiilikatto voidaan muuttaa sähköä tuottavaksi aurinkokatoksi SolarStone-aurinkopaneeleilla. Paneelit ovat CE-merkittyjä ja sopivat saumattomasti yhteen EVO-kattotiilien kanssa.

Paneelit ovat tukevia ja kevyitä. Yleisesti käytetty paneelikoko on teholtaan 105 W, joka painaa vain 10 kg. Moduulit asennetaan puuruoteisiin ilman kiinnikkeitä eikä asennuksessa tarvita lisävahvikkeita. Tiukoilla kuormituskokeilla on varmistettu, että paneelit täyttävät alan standardien vaatimukset.

Katso video asennuksesta!

 

Ammattilaisten apu "Aurinkovoimalan" suunnittelussa on tärkeää, varsinkin paneelien määrän mitoittamisessa. Suurimman hyödyn auringosta saa, kun paneeleja on riittävästi, mutta jos paneeleja on liikaa, sähköä menee enemmän hukkaan ja paneeleihin tehdyn investoinnin takaisinmaksuaika pitenee.

Ormax EVO -tiilikatto on erinomainen vaihtoehto, jos taloyhtiö on vielä epävarma aurinkopaneelien hankinnasta. Ormax EVO –tiilikatolle integroitujen aurinkopaneelien asennus jälkikäteen on helppoa, koska katon ruodejako on suoraan paneeleille sopiva. Kattotiiliä poistetaan aurinkopaneeleiden vaatiman tilan verran ja paneelit asennetaan tiilien tilalle. Paneelien määrää on myös helppo kasvattaa myöhemmin, jos ensin halutaan seurata taloyhtiön sähkönkulutusta pienemmällä paneelimäärällä.

Ormax EVO -aurinkokaton rakenteelle myönnetään 10 vuoden takuu ja teholle 25 vuoden takuu.

SolarStone-aurinkopaneelit

  • 130 km/h nopeudella liikkuvat rakeet
  • 1,5 metrin pudotuskorkeus
  • 250 kg/m² kuormituskestävyys
  • Paneelit on testattu IEC 61730 -standardien mukaan, mikä varmistaa niiden sähkö- ja mekaanisen turvallisuuden.
  • CE-merkintä

Kiinnostuitko?

Pyydä tarjous BMI:n ammattilaisilta ja he auttavat suunnittelemaan kohteeseesi sopivan aurinkokaton.

 

Pyydä tarjous!
 
Päivitetty
1.4.2021