Uusi talopesula linjasaneerauksen yhteydessä

Vanhoissa kiinteistöissä tehdään linjasaneerauksia alinomaa. Koska työmaa joka tapauksessa joudutaan perustamaan, samalla kannattaa tutkia kaikki tähän liittyvät mahdolliset remontointikohteet. Linjasaneerauksessa joudutaan lattiat ja seinät avaamaan putkien ja viemäreiden kohdalla, talosauna uusitaan vesi- ja viemäriputkien/-kalusteiden kohdalta, mutta moniko tulee miettineeksi silloin, että talopesulan uudistuskin olisi paikallaan?

Miksi linjasaneeraus ja talopesulan uudistaminen kannattaa tehdä samanaikaisesti?

Uudet koneet tulevat säästämään energiaa huomattavasti. Talopesuloiden koneiden vaihtoikä on noin 15 vuotta. Tässä ajassa koneet vanhentuvat. Vanhat koneet käyttävät enemmän vettä ja energiaa kuin uudet koneet. Lisäksi pyykkien pesutekniikka on kehittyy jatkuvasti, joten kannattaa määrittää taloyhtiön suunnitelmiin pesukoneiden uusiminen tasaisin väliajoin.

Laadukkaassa ja asukasviihtyvyydestä huolehtivasta taloyhtiöstä löytyy nykyaikana myös oma talopesula, jossa on asianmukaiset, ergonomiset sekä energiatehokkaat laitteet ja varusteet. Taloyhtiön asukkaalle toimiva pesutupa on todellinen pelastus. Syitä tähän on monia, mutta tärkeimpinä näistä voidaan pitää asumismukavuuden ja -terveellisyyden merkittävä paraneminen.

Hyvin varustellun talopesulan edut:

 • Isompi pesukone, jossa mahtuu pesemään myös isompia tekstiilejä.
 • Kuivauskoneella kuivaus tehokasta ja nopeaa.
 • Pyykit eivät vie tilaa asunnoissa kuivatuksen aikana.
 • Kaksi pesukonetta; pesuaikojen ollessa iltapainotteisia parin tunnin vuoroja saadaan yhdellä vuorolla pestyä koko pyykkivuori kerralla puhtaaksi.
 • Pesukoneiden rikkoutumisen tai väärinasennuksen johdosta aiheutuvat vesivahingot poistuvat.
 • Kuivaushuoneissa tehokas kosteudenpoisto, jolloin rakenteiden kosteusrasitus on vähäisempi.
 • Ergonomia on otettu sijoittelussa ja laitevalinnoissa huomioon.

Älä unohda kuivausrumpuja

Syksy ja talvi eivät ole ideaalisia pyykinkuivausvuodenaikoja. Kosteus ja pakkanen tekevät pyykin kuivatuksesta haastavaa. Siksi talopesulasta pitäisi löytyä myös tehokas kuivausrumpu ellei kaksi. Pyykin kuivattaminen omassa asunnossa ei ole suositeltavaa. Kosteusrasituksen lisääminen asunnossa on aina haitaksi rakenteille. Omissa asunnoissa ei juuri ole tilaakaan pyykinkuivatukseen. Pesutuvan kuivausrumpu kuivaa vaatteet nopeasti ja jättää ne suloisen pehmeiksi. Ja kun pyykkipäivää vietetään, myös pesutuvan mankelissa saa petivaatteet suoriksi.

Kun talopesulassa on käytössä kuivausrummut, sisäilmariskit huoneistoissa vähenevät. 

Kuinka eteenpäin omaa talopesulaa suunniteltaessa?

Talopesulat Oy:n suunnittelupalvelu auttaa pesulan ja kuivaushuoneen toteutuksen ja saneerauksen suunnittelussa. Asiantuntijan kanssa tehdään tilannekartoitus ja asetettujen tavoitteiden perusteella laaditaan ratkaisuehdotus, joka kattaa seuraavat osa-alueet:

 • suunnitelma pesulan ja kuivaushuoneen koneiden, laitteiden ja kalusteiden sijoittelusta
 • mahdolliset muutokset tilaratkaisuissa
 • kattavat tuotetiedot suunnitelmaan sisältyvistä tuotteista
 • tarjouksen tuotteista käyttökuntoon asennettuna ja vanhojen koneiden ja laitteiden kierrätyksestä tarvittaessa

Suunnittelu käynnistyy helposti lähettämällä yhteydenottopyynnön Talopesulat Oy:lle. 


Jätä yhteydenottopyyntö talopesulan koneistaYhteydenottopyyntöpalvelu
 
Päivitetty
26.3.2021