Havainnollistava AR-tekniikka tuo lopputuloksen nähtäville jo ennen remonttia

AR-tekniikka on hyödyllinen paitsi kuluttajille myös asentajille, rakentajille ja saniteettituotteiden jälleenmyyjille. Tekniikan avulla on helpompi havainnollistaa, miltä uudet elementit tai yksityiskohdat näyttäisivät kylpyhuoneessa.

AR-tekniikkaa käyttäen voidaan katsoa, miltä esimerkiksi IDO Glow -wc-istuin näyttäisi kylpyhuoneessa.

AR-tekniikkaa käyttäen voidaan katsoa, miltä esimerkiksi IDO Glow -wc-istuin näyttäisi kylpyhuoneessa.

Kylpyhuoneen rakentamis- tai remontointiprojekti vaatii useita päätöksiä. Saniteettialan kotimainen tuotemerkki IDO haluaa helpottaa projektia tuomalla mahdollisuuden AR-tekniikan (Augmented reality) käyttöön. AR-tekniikan avulla niin kuluttajat kuin alan ammattilaiset voivat tarkastella älypuhelimellaan, miltä esimerkiksi tietty wc-istuin näyttäisi kylpyhuoneessa.
 

"Lisätty todellisuus on älykästä teknologiaa, joka tekee vaikeista päätöksistä helpompia."

AR:n eli lisätyn todellisuuden avulla tilaan saadaan luotua ylimääräinen ”kerros”, jonka katsoja voi nähdä älypuhelimen kamerallaan. Tekniikka on monille tuttu Pokémon Go -pelistä tai Snapchat-sovelluksen filttereistä.

− Lisätty todellisuus on älykästä teknologiaa, joka tekee vaikeista päätöksistä helpompia. IDO on valinnut yksinkertaisen ratkaisun, joka vaatii vain älypuhelimen kameran – uutta sovellusta ei tarvitse ladata, toteaa Geberit Oy:n tuotepäällikkö Tapio Aalto.

Hän korostaa, että lisätyn todellisuuden ratkaisu on kehitetty IDOlle erityisesti asentajien toiveesta. He ovat kaivanneet työkalua, jonka avulla olisi helpompi keskustella valinnoista asiakkaiden kanssa.

− Ennen kylpyhuoneen suunnitelmia piirrettiin käsin tai ammattilaisen tietokoneella, mutta nyt vaaditaan vain älypuhelin tai tablettitietokone, jonka melkeinpä kaikki omistavat, Aalto selvittää.

AR-tekniikka vaatii toimiakseen älypuhelimen kameran. Uutta sovellusta ei tarvitse ladata.AR-tekniikka vaatii toimiakseen älypuhelimen kameran. Uutta sovellusta ei tarvitse ladata.

AR-työkalun saa käyttöön QR-koodilla

Verkkopohjaiseen AR-työkaluun pääsee käsiksi QR-koodilla, joka on IDOn kuvastoissa. Koodi löytyy helposti myös IDOn kotisivuilla esiteltyjen tuotteiden tiedoista.

Skannaamalla QR-koodin voi nähdä, miltä wc-istuimet, pesualtaat, kalusteet, peilikaapit, ammeet tai suihkuratkaisut näyttäisivät tietyssä kylpyhuoneessa. AR-tekniikan avulla voi tarkastella kymmeniä IDO-tuotetta.

 
Päivitetty
5.4.2021