Energiatehokkaat ilmanvaihtoratkaisut sekä hormien kunnostusta

Onko ongelmia ilmanvaihdon kanssa? Kaipaisiko hormi kunnostusta? Eskon Oy on Suomen vanhin horminkorjausyritys, joka on toiminut jo vuodesta 1988 lähtien. Yritys on erikoistunut myös ilmanvaihdon parantamiseen niin yksityishenkilöiden kuin teollisuuden kohteissa. Tämän lisäksi palveluvalikoimaan kuuluu erilaisia injektointitöitä, kuten kopolaattojen kiinnityksiä sekä haitta-aineiden kapselointeja.

Eskon Oy:n monipuolinen tuotevalikoima takaa sopivat tuotteet jokaiseen tilanteeseen. Kyseessä on innovatiivinen yritys, joka kehittää jatkuvasti tuotteitaan ja palvelujaan. Eskon arvostaa laadukkaita, kestäviä ja ekologisia materiaaleja. Yritys pyrkii pieneen hävikkiin ja energiataloudellisuuteen myös tuotannossa. Eskonin asennuspalvelu toimii Uudenmaan alueella ja isompia urakoita tehdään ympäri Suomea.

Ilmanvaihtourakointia teollisuudesta pientaloihin

Toimiva ilmanvaihto on tärkeä perusta sekä rakennuksen kunnolle että ihmisten hyvinvoinnille. Puutteellinen tai väärin toimiva ilmanvaihto lisää epäpuhtauksien leviämistä. Vastaavasti tehokas ja toimiva ilmanvaihto tuo rakennukseen puhdasta ilmaa ja poistaa sisäilmasta epäpuhtauksia ja kosteutta. Raikas sisäilma parantaa tehokkuutta työpaikoilla ja unenlaatua kotona. Oikein toteutettu ilmanvaihto on myös energiatehokasta. Eskon Oy palvelee asiakkaitaan ilmanvaihtoasioissa monipuolisesti ja pitkällä kokemuksella. Asiakkaita ovat niin teollisuus, ravintolat, koulut, päiväkodit ja asunto-osakeyhtiöt kuin pientalojen asukkaatkin.

Eskonilta saat:

 • Ilmanvaihtojärjestelmien asennukset ja puhdistukset
 • Painekokeet, säätö-, mittaus- ja huoltotyöt
 • Ilmanvaihtokoneiden saneeraukset
 • Korvausilmaventtiilien asennukset
 • Hormistojen kartoitukset ja tutkimukset myös suunnittelijoille
 • Suunnittelutyöt ja konsultoinnin
 • Toimintatarkastukset

Hormien kunnostus

Eskon Oy on Suomen vanhin horminkorjausyritys. Eskonin toimesta hormikartoitus ja -tutkimus toteutetaan hormikuulan, savun ja digitaalisen hormikameran avulla. Hormien kartoitus on tärkeä työvaihe, sillä kartoituksen kautta saadaan tietää hormien kunto ja voidaan valita jokaiseen kohteeseen sopiva korjausmenetelmä. Asiakas saa myös aina itselleen raportin hormien kunnosta. Kun kartoitus on tehty, Eskon valitsee kohteeseen parhaiten sopivan korjaustavan kolmesta käyttämästään menetelmästä. Kun kartoitus on tehty, Eskon valitsee kohteeseen parhaiten sopivan korjaustavan kolmesta käyttämästään menetelmästä: Mordax-massauksesta, putkituksesta tai Furanflex-sukituksesta.

Parempaa vetoa hormeihin saadaan savukaasu- ja hormi-imureilla. Eskonilta löydät sähköiset Exodraft- ja Daftbooster-savukaasuimurit sekä mekaaniset Spiroflexin hormi- ja savukaasuimurit.

Injektointi ja haitta-aineiden kapselointi

Eskon Oy on tehnyt erilaisia injektointitöitä jo vuodesta 1988 lähtien. Yritys suorittaa betonirakenteiden vesivuoto-, letku- ja halkeamainjektointeja sekä haitta-aineiden kapselointeja pitkällä kokemuksella.

Olemassa olevien betoni- ja tiilirakenteiden kunnostaminen on huomattavasti kustannustehokkaampaa kuin vanhan purku ja uuden rakentaminen. Eskon on tehnyt injektointeja mm. parkki- ja uimahalleihin sekä kunnostanut asuintalojen parvekkeita.

Haitta-aineiden kapseloinnilla estetään rajallisella alueella esiintyvien ja sisäilmaan kulkeutuvien haitta-aineiden, kuten erilaisten mikrobien sekä kaasujen, kuten radonin, kreosootin ja muiden PAH- tai VOC-yhdisteiden pääsy rakenteista asunnon sisäilmaan.

Piippuja jokaiseen kohteeseen

Eskonilta saat Schiedelin sisustus- ja harkkopiiput sekä ICS-valmispiiput teollisuuskohteisiin.

ICS-valmispiipun ulkokuori on valmistettu ruostumattomasta ja sisäputki haponkestävästä teräksestä. Sitä voidaan käyttää sekä saneeraus- että uudiskohteissa. Teräspiippujärjestelmä on huoltovapaa ja sileän sisäputken sekä hyvin suunniteltujen mutkien ansiosta nuohoaminen onnistuu helposti. Erikoisosat takaavat laadukkaat ja mittatarkat ratkaisut kaikenlaisiin kanavistoihin.

Teollisuuspiippujen käyttökohteet

 • Kahvipaahtimot
 • Panimoteollisuus
 • Leipomoteollisuus
 • Ravintolat (hiiligrillit, pizzauunit ja rasvakanavat)
 • Lämmityskattilat (mm. öljy, kaasu, hake, puu) ja hallilämmittimet
 • Edustussaunat
 • Maalaamot ja automaalaamot
 • Paloturvalliset ilmanvaihtoratkaisut mm. julkisiin tiloihin, toimitiloihin, kerrostaloihin ja teollisuuteen

Kaikki palvelut yhdestä paikasta!

 
Päivitetty
25.3.2021