WAGO-lattakaapelijärjestelmästä helppo ratkaisu latauspisteiden sähkönsyöttöön

Sähköautojen yleistyessä vauhdilla kasvaa myös taloyhtiöillä tarve latauspaikkojen järjestämiseen. Käytännössä asuntokohtaiset autopaikat ovat muuttumassa ”tankkauspisteiksi”. Valmiudet tähän tulisikin ottaa jo hyvissä ajoissa huomioon sähköistyskapasiteettia laajentamalla. Kaapelireittien suunnittelulla ja asentamisella latauspaikoille taloyhtiö varmistaa osaltaan asukkaiden arjen toimivuuden nyt ja tulevaisuudessa.

Yksinkertainen ratkaisu toi selkeyttä suunnitteluun

Sähköautojen latauspisteet ovat olleet mukana suunnittelussa myös As Oy Porin Karhunpesässä. Uuden juuri valmistuneen asuinkerrostalon toiminnot tukevat mahdollisimman sujuvaa arkea. Kiinteistön autopaikat sijaitsevat parkkihallissa, jossa latauspisteille sähkö tuodaan joustavasti Wagon lattakaapelijärjestelmästä.

Lattakaapelitekniikkaa on käytetty aiemmin teollisuudessa ja kiinteistöissä, mutta nyt sitä on alettu hyödyntämään myös talotekniikkapuolella sähköistysvaatimusten kasvaessa erityisesti hybridi- ja sähköautojen yleistymisen myötä. Asennustavaltaan taipuisa lattakaapelointi toteutetaan suorin linjavedoin, joka on yksinkertainen ratkaisu ja tuo selkeyttä suunnitteluun.

Wagon lattakaapelointi valikoitui parhaaksi vaihtoehdoksi As Oy Porin Karhunpesässä. Aiemmin tuntematon järjestelmä osoittautui sähkösuunnittelijalle helpoksi.

– Ensivaikutelma oli varsin positiivinen. Teknisen toteutuksen suunnittelu oli helppoa, kun mitoitusperiaatteet saatiin tilaajan kanssa sovittua. Kaapeloinnin osalta ei tarvinnut erikseen suunnitella kiertoreittejä, kannatinsiltoja tai katkaisuja kertoo kohteen sähkösuunnittelusta vastannut Pasi Lammi Etteplan Oy:stä.

Lattakaapeloinnin ansiosta kohteessa ei tarvinnut suunnitella erikseen kiertoreittejäLattakaapeloinnin ansiosta kohteessa ei tarvinnut suunnitella erikseen kiertoreittejä

Etuna latauslaitteiden helppo jälkiasennus

Wagon lattakaapelointijärjestelmä mahdollisti kohteessa latauspisteiden vapaan liittämisen juuri haluttuun kohtaan. Järjestelmän keskeisenä etuna on se, että jatkossa tarvittavia latauspaikkoja voidaan helposti lisätä aina tilanteen mukaan. Katkaisuja ja haaroituksia ei tarvitse tehdä ennalta. Lisäksi Wagon lattakaapelijärjestelmä on yhteensopiva eri valmistajien latauslaitteiden kanssa.

Lattakaapelointi mahdollistaa helpon latauslaitteiden jälkiasennuksenLattakaapelointi mahdollistaa helpon latauslaitteiden jälkiasennuksen

Suorat asennusreitit ahtaistakin paikoista

Kohteen sähköurakoinnista vastannut Arto Hakola Insinööritoimisto Unto Rantanen Oy:stä oli myös erittäin tyytyväinen yhteistyöhön Wagon kanssa.

– Wagolta sai erinomaista palvelua sekä tukea projektissa. Esimerkiksi kun alkuperäisestä tilauksesta oli jäänyt kuorintatyökaluja tilaamatta, otin yhteyttä ja Wagon myyjä toimitti ne henkilökohtaisesti työmaalle. Tämä oli palvelua parhaasta päästä, Arto kiittelee.

Työmaalla uusi Wagon järjestelmä herätti aluksi hieman pohdintaa asennustyön toteutuksesta. Lähetyksen mukana saapuneiden selkeiden ohjeiden myötä päästiin kuitenkin nopeasti vauhtiin. Kiinnikkeille propattiin alustaan paikat metrin välein, joihin lattakaapeli asennettiin kiinni. Asennuskohdat saatiin valittua sopivimmaksi paikan päällä siten, että putkilinjoja, tolppia tai muitakaan kulmia ei tarvinnut kiertää. Asennuksen valmistuttua työmaalla oltiin tyytyväisiä Wagon järjestelmään. Työ sujui helposti ja valmistui suunnitellun aikataulun mukaisesti.

WAGO Lattakaapelijärjestelmä

WAGO Lattakaapelijärjestelmä on helppo, vaivaton ja joustava ratkaisu sähköauton latausvalmiuden järjestämiselle taloyhtiössä – oli kyseessä sitten sähköauton lataus kerrostaloon tai rivitaloon.

  • Sähköauton latausvalmiuden järjestäminen on vaivatonta ja kustannustehokasta molemmille osapuolille; taloyhtiölle ja osakkaalle.
  • Selkeä kustannusten jako taloyhtiön ja osakkaan tai pysäköintipaikan haltijan välillä
  • Latausvalmiuden järjestyttyä latauspisteiden lisättävyys on helppoa heti tai tulevaisuudessa
  • Sähkösuunnittelu ja urakointi on helppoa ja nopeaa; suurimmaksi osaksi vain kaapelinasennusta
  • Kotitalousvähennys työn osuudesta, kun latauslaitetta asennetaan
  • Jokainen pysäköintipaikan haltija voi pitää oman paikkansa
  • Syöttötehoja helposti lisää jo ensiasennuksessa tai tulevaisuudessa (ensikaapelointiin ei tarvitse koskea)


Tutustu lisää ratkaisuun


 
Päivitetty
19.3.2021