Ratkaisu aurinkopaneelien kiinnitykseen Suomen vaativissa olosuhteissa

Aurinkopaneelien kiinnityksissä on jo pidempään ollut tarjolla useampia Keski-Eurooppalaisia ratkaisuja. Niiden rinnalle on noussut kotimainen vaihtoehto, Orima® Solar-kiinnitysratkaisut. Kiinnitysratkaisut on testattu ja mitoitettu Suomen talviset rasitukset ja muut erityispiirteet huomioiden. Suomessa rakennetaan eri tavalla kuin monissa Keski-Euroopan maissa ja katemateriaalitkin poikkeavat toisistaan.

Investoi koko elinkaareen

Kestävyys ja pitkä takuuaika korostuvat aurinkopaneeli-investoinnin yhteydessä. Tyypillisesti aurinkopaneeleille mietitään takaisinmaksuaikaa ja edelleen sen jälkeen saavutettavaa hyötyä.

Aurinkopaneelijärjestelmien elinkaari on varsin pitkä, nykyaikaisilla paneeleilla tyypillisesti jopa yli 30 vuotta. Kun tällainen investointi päätetään tehdä, kannattaa panostaa siihen, järjestelmä on koko elinkaaren ajan huoleton ja turvallinen sijoitus. Orima® Solar-ratkaisuilla on markkinoiden pisin, 30 vuoden takuu.

Suomessakin on valtava potentiaali aurinkoenergian hyödyntämiselle. Esimerkiksi Etelä-Suomen vuotuinen kokonaissäteilyn määrä on lähes samaa suuruusluokkaa kuin Pohjois-Saksassa. Aurinkoenergian talteenottoon hyödynnettävää kattopinta-alaa löytyy valtava määrä ja mm. pelloille asennettavat maa-asennusvoimalat lisääntyvät koko ajan. Uusiutuvan energian tuotannolle jaettava tukiraha parantaa investointien kannattavuutta ja esimerkiksi tällä hetkellä ARA myöntää energia-avustuksia asuinrakennusten energiatehokkuutta parantaviin korjaushankkeisiin.

Miksi Orima Solar?

Orima® Solar-kiinnitysratkaisut on kehitetty sopiviksi erilaisten asennuskohteiden vaatimusten mukaan. Orimalla on pitkä kokemus erilaisiin kattorakenteisiin kiinnittäytymisestä sekä laadukkaiden ja turvallisten kattoturvaratkaisujen kehittämisestä.

Orima® Solar tuotteet sopivat pohjoisiin olosuhteisiin ja tuotteet on testattu maksimilumikuormat huomioiden – kerran 30 vuodessa toistuva lumikuorma. Aurinkopaneeleiden liukkaan pinnoitteen takia lumi pyrkii liukumaan paneelipinnalta pois eikä suuria kinoksia välttämättä pääse kertymään paneeleiden päälle. Oriman tuotetestaus suoritetaan kuitenkin ääritapauksen mukaan tuoteturvallisuuden varmistamiseksi.

(paina nuolia vasemmalle tai oikealle nähdäksesi lisää kuvia)

Asennusnopeus ja tuotteiden kestävyys

Tuotteiden suunnittelussa on otettu huomioon asentamisen helppous, mikä tarkoittaa työskentelyn mahdollistamista katolla turvallisesti ja sujuvasti tuotteita asentaessa.

Orima Solar harjakattojen Easy Rail kiinnitysjärjestelmässä on markkinoiden pisin kiinnitysten väli, 1,6 m. Kiinnikeväli lisää monikäyttöisyyttä. Käytännössä tämä tarkoittaa, vähemmän läpivientejä sekä asennustyön nopeutumista ja tehostumista. Turvallinen kiskon kiinnitys sivusta, mahdollistaa myös sen, että järjestelmä on yhden henkilön asennettavissa.

Modulaarinen järjestelmä skaalautuu kaikenkokoisiin paneeleihin ja niiden asennus on mahdollista tehdä sekä pysty- että vaaka-asentoon. Kaikki käytetyt materiaalit ovat erittäin korroosionkestäviä ja soveltuvat käytettäväksi kaikissa olosuhteissa.

Yleisin käyttökohde on harjakattoiset rakennukset alkaen pientaloista, mutta Orima Solar kiinnitysratkaisuja löytyy myös tasakattoisille rakennuksille, maa-asennuksiin sekä paneeleiden lisäkallistuksiin. Toteutettavaksi sopivat pienet ja suuretkin kohteet kuten aurinkovoimalat. Laadusta, helppoudesta ja asennusnopeudesta tinkimättä.

Esitteet ja asennusohjeet

Lisää tietoa tuotteista

Haluatko lisätietoja? Jätä yhteydenottopyyntö

 
Päivitetty
22.7.2021