Energiatehokkaat seinärakenteet

Suunnittelussa pyritään saavuttamaan yhä energiatehokkaampia rakenneratkaisuja. Lämmöneristeen teknisillä ominaisuuksilla on siten merkittävä rooli tavoiteltaessa tiivistä ja energiapihiä rakennusta. Kingspanin kehittämällä Kooltherm K15C Julkisivueristeellä ulkoseinän rakennepaksuus pysyy ohuena ja rakenteesta tulee energiatehokas jo 120 mm paksulla eristeellä. Tuulettuvassa rakenteessa Koolthermin suuri etu on sen diffuusioavoimuus, jolloin eriste mahdollistaa sisäkuorielementin kuivumisen myös eristeen suuntaan.

Kooltherm K15 C Julkisivueriste on tehokas lämmöneristelevy tuulettuvien julkisivujen eristämiseen sekä uudis- että korjausrakentamisessa. Eriste soveltuu asennettavaksi työmaalla tai elementtitehtailla. Tuotteessa toisella pinnalla on mikroperforoitu alumiinilaminaatti ja toisella mineraalipohjainen laminaatti.

Vain 120 mm ohuella eristekerroksella saavutetaan U-arvo 0,17 W/(m²·K). Eristeen paloluokka on C-s1, d0. Kooltherm K15 C -tuote on diffuusioavoin, joten rakenteet pääsevät kuivumaan myös eristeen suuntaan. Tämä antaa varmuutta rakenteen kosteustekniselle toimivuudelle.

Suunnittelun avuksi: Voit ladata kaikki ammattirakentamisen detaljit yhtenä tiedostona täältä

Tehokkaasti lämmöneristetty toimistorakennus

Kooltherm K15 C Julkisivueristeen ominaisuuksia on hyödynnetty myös Jyväskylän Kankaan alueelle juuri valmistuneessa toimistorakenuksessa. Punatiiliverhoiltu Optimes Business Garden on moderni toimistorakennus, jossa on noin 11 000 k-m2. Rakennuksen julkisivussa on kunnioitettu alueen teollista historiaa.

Toimistotalon pääjulkisivuna on paikalla muurattu punatiilimuuraus, jonka alla tuuletusrako ja tehokas 120 mm Kooltherm K15C lämmöneristys. Lamellimaisen rakennuksen sisäpihan valkoiset ulkoseinät ovat betonielementtivalmisteiset. Betonisandwich-elementeissä lämmöneristeenä on 150 mm Kingspan Therma TW 58 -julkisivueriste. Sisäpihan puolella arkkitehtonista ilmettä antaa betonielementtien ikkunoiden yläpuolella olevat siniseksi maalatut syvennykset.
 

Rakennuksen kantavina ja jäykistävinä rakenteina toimivat mm. porras- ja hissikuilut, betonitäytteiset teräsliittopilarit sekä ulkoseinät. Muuntojoustavuuden vuoksi kantavia tai jäykistäviä väliseiniä toimistotiloihin on tehty mahdollisimman vähän. Kellarikerros on paikalla valettu.
 

Referenssikohteita

Kingspan-lämmöneristeitä on käytetty lukuisissa vaativissa kohteissa, joissa tavoitteena on ollut hyvä energiatehokkuus. Korjausrakennushankkeissa eristeillä on puolestaan saavutettu merkittäviä parannuksia rakennusten tiiviys- ja lämmöneristysominaisuuksiin rakennepaksuutta muuttamatta.

Tutustu kohteisiin
 

Tarvitsetko tarkempia tietoja Kingspan-eristeistä?
Tekninen neuvonta auttaa rakennushankkeen suunnittelussa.
Ota yhteyttä: 0207 786 702, info@kingspaneristeet.fi


 
Päivitetty
12.2.2021