Kennoharkot

Modernia ja kestävää kivitalorakentamista edustavat Wienerbergerin Poroton-kennoharkoista rakennetut rakennukset. Kennoharkosta valmistettujen kotien runkorakenne on paitsi massiivinen ja hengittävä, myös energiataloudellisesti sekä kosteusteknisesti turvallinen ratkaisu. Poroton kennoharkosta toteutettu runkorakenne täyttää ilman erillistä lämmöneristekerrosta ulkoseiniltä vaadittavan lämmöneristysvaatimuksen. Harkon eristävyys perustuu harkon kennomaisen rakenteen sisään jäävään ilmaan.

Kennoharkko on tullut jatkamaan pitkää ja toimivaksi todettua tiilirakentamisen perinnettä. Pääraaka-aineena oleva savi poltetaan korkeassa lämpötilassa. Valmis harkko on yksiaineinen ja se onkin merkittävä etu, kun halutaan varmistaa rakenteen riskitön toimivuus pitkällä aikajaksolla.

Teknistä tietoa

Kennoharkkorakentaminen on kuivaa rakentamista alusta loppuun. Varsinaisten harkkojen muurauksessa käytetään nimittäin kennoharkkojen muuraukseen kehitettyä ohutsaumamuurauslaastia, joka voidaan levittää joko pitkäkarvaisella maalaustelalla tai muurauskelkalla.

Työohjeita rakentamiseen
 

Referenssikohteita

Miksi kennoharkko runkomateriaaliksi?
Tiilinäyttely

 
Päivitetty
23.8.2021