Talpet – Talopesulat Oy

Pesutupa ja kuivaushuone ovat monen kiinteistöyhtiössä asuvan pelastus. Omaan asuntoon ei välttämättä mahdu pyykinpesukonetta, jolloin pesutupa ja kuivaushuone ovat kultaakin kalliimpia. Talopesulan pesukoneissa löytyy useampaa eri mallia, jolloin siellä voidaan pestä isompiakin pyykkimääriä.

Omassa asunnossa ei myöskään ole suotavaa kuivata pyykkejä kosteuden vuoksi. Kuivaushuoneessa pyykit kuivuvat hallituissa olosuhteissa melko nopeasti ja ilmavasti. Kuivaushuoneisiin asennettavat kuivauskoneet toimivat lämpöpumppuperiaatteella.

Suomen rakentamismääräyskokoelman mukaisesti kuivaushuoneen ilmanvaihto voidaan mitoittaa pienemmäksi kuin 2 dm³/s/m² käytettäessä ilmankuivainta ja lämmityskauden huonelämpötilan tilakohtainen ohjearvo on 24 °C. Kuivauksen aikana ovet ja ikkunat pidetään suljettuina.

Talopesulat Oy on jo 40 vuoden ajan, vuodesta 1978 lähtien, toimittanut kiinteistöpesuloihin ja kuivaushuoneisiin Talpet-pesulakoneita, -laitteita ja -kalusteita, joista suuri osa on valmistettu Suomessa.


RT-kortti (pdf)

Malliratkaisut


Suunnitteluopas

Kuva Omenamäen palvelukeskuksen talopesulasta.Kuva Omenamäen palvelukeskuksen talopesulasta.

Objektikirjastot ArchiCAD-, Revit- ja AutoCAD-käyttäjille

Objektikirjastot sisältävät kaikki Talpet-tuotevalikoiman tärkeimmät kiinteistöpesuloissa ja kuivaushuoneissa käytettävät koneet, laitteet ja kalusteet.

Ohjeet ja objektikirjastot voit ladata täältä>>

 
Päivitetty
26.1.2021