Kunnon talopesula lisää asuinviihtyvyyttä sekä ehkäisee vesivahinkoja

Laadukkaassa ja asumisviihtyvyydestä huolehtivasta taloyhtiöstä löytyy nykyaikana myös oma talopesula, jossa on asianmukaiset, ergonomiset sekä energiatehokkaat laitteet ja varusteet. Taloyhtiön asukkaalle toimiva pesutupa on todellinen pelastus. Syitä tähän on monia, mutta tärkeimpinä näistä voidaan pitää asumismukavuuden ja -terveellisyyden merkittävä paraneminen.

Kunnon talopesula saa varmasti kiitosta muun muassa hektistä arkea pyörittäviltä asukkailta.Kunnon talopesula saa varmasti kiitosta muun muassa hektistä arkea pyörittäviltä asukkailta.

Pieniin asuntoihin ei pyykinpesukone edes välttämättä mahdu. Lisäksi kannattaa miettiä, että miksi kenenkään enää nykyisin pitäisi pestä lakanoita tai pyyheliinoja kylpyhuoneessa ja kuivattaa niitä olohuoneessa? Asuinviihtyvyyttä lisää huomattavasti se, että olohuonetta ei korista pyykkejä täynnä oleva pyykkiteline. Puhumattakaan kosteusrasituksesta, jonka pyykinpesu ja kuivatus asunnossa aiheuttaa. Kotikoneen linkoama pyykki on aina märkää verrattuna laitoskoneen pesemään. Myös ajansäästö on yksi talopesulan eduista; pesulan koneella saa nopeammin puhdasta kuin kotikoneella ja kuivatus siihen suunnitellussa tiloissa tapahtuu nopeasti ja ilmavasti.

Hyvin varustellun talopesulan edut:

 • Isompi pesukone, jossa mahtuu pesemään myös isompia tekstiilejä.
 • Kuivauskoneella kuivaus tehokasta ja nopeaa.
 • Pyykit eivät vie tilaa asunnoissa kuivatuksen aikana.
 • Kaksi pesukonetta; pesuaikojen ollessa iltapainotteisia parin tunnin vuoroja saadaan yhdellä vuorolla pestyä koko pyykkivuori kerralla puhtaaksi.
 • Pesukoneiden rikkoutumisen tai väärinasennuksen johdosta aiheutuvat vesivahingot poistuvat.
 • Kuivaushuoneissa tehokas kosteudenpoisto, jolloin rakenteiden kosteusrasitus on vähäisempi.
 • Ergonomia on otettu sijoittelussa ja laitevalinnoissa huomioon.

Millainen on hyvä talopesula?

Tutustu Talopesulat Oy:n esimerkkisuunnitelmaan, joka täyttää monen toiveet toimivasta talopesulasta. Suunnitelma soveltuu keskikokoisiin kiinteistöihin, joissa on 15-40 asuntoa.


Esimerkkitalopesula on varustettu kahdella pyykinkuivauskoneella. Pyykinpesukone (1.) Talpet IY 65 omaa 15 helppokäyttöistä ohjelmaa. Pyykkiä siihen mahtuu kerralla 5-7,2 kiloa. Toiseksi koneeksi on valittu (2.) Talpet IY 105 , johon pyykkiä mahtuu yli 3 kiloa enemmän kerralla. Molemmat koneet on varusteltu jalustalla, joka mahdollistaa ihanteellisen ergonomisen koneen täytön ja tyhjennyksen.
Tiloissa on ruostumatonta terästä oleva vedenpoistoallas (3.), Talpet TVPA, joka on varustettu nukkaritilällä ja on tarkoitettu käytettäväksi pesukoneiden poistovesien kokooja-altaana.

Kuivausrumpuna on energiaystävällinen, kiinteistö- ja laitospesulakäyttöön tarkoitettu, lämpöpumppuperiaatteella toimiva kondensoiva pyykinkuivausrumpu (4.) Talpet KR 2000 MP LP, jossa on myös valmius kolikko-, puhelin- tai korttirahastimen liitännälle.

Säädettävillä jaloilla oleva Talpet KM 80/800 on perinteinen kiinteistöpesulan kolmitelainen kylmämankeli (5.), jossa ei ole hihnoja tai ketjuja, jolloin huoltotarve pysyy vähäisenä. Vaihtoehtoisesti kylmämankelin tilalla voisi olla myös lämpömankeli Talpet RI 800, jolloin pyykki ei vaadi enää jälkikuivausta.

Käsinpesuallas (6.) TPA-1 on ruostumatonta terästä ja varustettu myös säätöjaloilla. Lisävarusteena on valutusritilä RT, joka voidaan asentaa käsinpesualtaan oikeaan tai vasempaan tai molempiin päätyihin.

Lujitemuovinen matonpesuallas (7.) TMPA varustettuna valutustelineellä TVT. Altaassa on säätöjalat sekä se on varustettu hankauslaudalla.

Säätöjaloilla varustetussa työpöydässä (8.), TTP 1200:ssa, on kosteuden kestävä taivereunainen laminaattipinta. Nelipyöräinen kuljetusvaunu (9.) TK 4 on varustettu lankakorilla. Lisäksi seinään kiinnitettävä pyykinvetolaite (10.), Lakananvedin TLV voidaan varustaa myös korilla.

Kotimainen, energiaa säästävä lämpöpumppuperiaatteella toimiva pyykinkuivauskone (11.) Talpet Sahara Eko takaa lyhyen kuivausajan myös suurissa kuivaushuoneissa. Kuivauskone voidaan varustaa erillisellä oven viereen asennettavalla TOK-ohjauskeskuksella (12.). Ohjauskeskus helpottaa kuivauskoneen käyttöä, mikäli kulkeminen kuivauskoneen luokse on hankalaa. Ripustussarja (13.) TRS 2000 4K sisältää kaksi tankoa, neljä kiinnityskappaletta ja muovitetut vaijerit tarvikkeineen. Lisäksi talopesulasta löytyy mattotanko (14.) TMKT 3000 2K.

Kuinka eteenpäin omaa talopesulaa suunniteltaessa?

Talopesulat Oy:n suunnittelupalvelu auttaa pesulan ja kuivaushuoneen toteutuksen ja saneerauksen suunnittelussa. Asiantuntijan kanssa tehdään tilannekartoitus ja asetettujen tavoitteiden perusteella laaditaan ratkaisuehdotus, joka kattaa seuraavat osa-alueet:

 • suunnitelma pesulan ja kuivaushuoneen koneiden, laitteiden ja kalusteiden sijoittelusta
 • mahdolliset muutokset tilaratkaisuissa
 • kattavat tuotetiedot suunnitelmaan sisältyvistä tuotteista
 • tarjouksen tuotteista käyttökuntoon asennettuna ja vanhojen koneiden ja laitteiden kierrätyksestä tarvittaessa

Suunnittelu käynnistyy helposti lähettämällä yhteydenottopyynnön Talopesulat Oy:lle. 


Jätä yhteydenottopyyntö:Yhteydenottopyyntöpalvelu
 
Päivitetty
14.10.2021