Puurakentamisen koulutussarja: Osa 1: Puutuotteet -webinaari

Metsäkeskus järjestää Puurakentamisen perusteet -webinaarisarjan, jossa käsitellään puurakentamisen perusteet, puutuotteet ja rakennusosat.

Metsäkeskuksen mukaan sarjan ensimmäisessä osassa käydään läpi rakentamisessa käytettäviä puutuotteita ja niiden ominaisuuksia suunnittelun näkökulmasta. Toisessa osassa käsitellään runkojärjestelmät ja niihin soveltuvat puuratkaisut, sekä puun tuomat erityisvaatimukset. Sarjan kolmannessa osassa käsitellään palosuunnittelua ja -mitoitusta, sekä suojatuotteisiin ja käytäntöihin liittyviä asioita.

Sarjan tulevissa osissa käsitellään puuliitoksia, läpivientejä sekä rakennuskiinnikkeitä. Koulutussarja täydentyy lisäksi rakennuksen elinkaaren aikaisten päästöjen eli hiilijalanjäljen ja hiilikädenjäljen määrittelyn perusteilla.

Ohjelma

Erilaiset puutuotteet ja suunnittelussa huomioitavat ominaisuudet

  • sahatavara, havupuu ja lehtipuu
  • liimatut puutuotteet; CLT, LVL, liimapuu
  • levytuotteet; OSB, vaneri (syventävä)
  • yhdistetyt rakenteet; mm. ripalaatat, vetotangolliset liimapuurakenteet, puu-betoniliittolaatta

Webinaari järjestetään Adobe Connect -verkkokoulutusympäristössä. Luennon seuraamiseen tarvitset Internet-selaimen ja kaiuttimen tai kuulokkeet. Ilmoittautuneille lähetetään edellisenä päivänä sähköpostilla linkki sekä tarkemmat ohjeet osallistumiseen. Osallistujilla on mahdollisuus kommentoida ja keskustella chatin kautta koko webinaarin ajan.

Tilaisuus on maksuton.

Webinaariin ilmoittautuminen viimeistään 15.12.2020.

Ilmoittaudu

Lähde: Metsäkeskus

 
Päivitetty
11.12.2020