Ilmanvaihdon puutteet hälyttäviä

Ilmanvaihdon tulisi olla kiinteä osa korjausrakentamista aina suunnittelusta toteutukseen. Toimiva ilmanvaihto lisää rakennuksen käyttöikää ja asumismukavuutta. Ratkaisut heijastuvat lopulta myös kiinteistön arvoon.

Monissa asunnoissa kärsitään edelleen puutteellisen ilmanvaihdon aiheuttamista ongelmista. Etenkin 1970–1980-lukujen rakennuskannassa on runsaasti asuinkiinteistöjä, joissa ilmanvaihto ei toimi lainkaan. - Suomessa joka kolmannesta talosta puuttuvat korvausilmaventtiilit. Tämä tarkoittaa, että noin miljoonassa kodissa ”raitis” ilma tulee sisään rakenteiden välistä, kertoo Terveysilman yritysmyyntipäällikkö Markus Mäkinen. Monissa kohteissa esimerkiksi alkuperäiset rautaluukut on aikoinaan energian säästön toivossa tapetoitu tai maalattu umpeen. Ilmanvaihdon toimivuuden tarkastaminen esimerkiksi osana putki- tai julkisivuremonttia olisikin aina paikallaan, sillä ilmanvaihdon korjausten lykkäys heikentää asukkaiden hyvinvointia ja vaikuttaa rakennuksen kuntoon.

Termostaatilla varustetut Velco-korvausilmaventtiilit sekä korkealaatuiset Filtrete™ ilmansuodattimet ovat Terveysilman liiketoiminnan monivuotinen perusta. Venttiilien, suodattimien ja äänenvaimentimien ympärille kootut monipuoliset tuotekokonaisuudet mahdollistavat toimivan korvausilmaratkaisun paikkaan kuin paikkaan.
- Velco-korvausilmaventtiilit ovat suunniteltu huoltovapaiksi ja kestäviksi, erityisesti Suomen poikkeuksellisiin ilmasto-oloihin sopiviksi. Tästä syystä pystymme antamaan niille erityisen pitkän, 10 vuoden takuun. Mäkinen toteaa.

Myös vaativiin asennuskohteisiin on mahdollista löytää sopiva korvausilmaratkaisu, jolla ilmanvaihto saadaan korjattua toimivaksi. - Joissakin kohteissa esimerkiksi vanhat rautaluukut halutaan säilyttää osana asunnon alkuperäistä ilmettä. Tällöin venttiilin erikoismallin saa asennettua siten, että se jää piiloon luukun taakse, Mäkinen kertoo. Automaattisesti ulkolämpötilan mukaan säätyvä korvausilmaventtiili on myös asukkaalle helppo vaihtoehto. Venttiilin avaus säätyy itsessään ulkolämpötilan muutosten mukaan, kylmällä ilmalla pienemmälle ja lämpimällä suuremmalle. - Etenkin taloyhtiöt arvostavat termostaatilla varustettuja venttiileitä, sillä mikäli venttiilimalli ei ole itsestään säätyvä, on hyvin todennäköistä, että jossakin vaiheessa se suljetaan ja sitten unohdetaan avata, kertoo Mäkinen.

Terveysilma on yli 30 vuoden kokemuksella ilmanvaihdon saneerausratkaisuihin erikoistunut yritys, jonka jälleenmyymillä Velco-korvausilmaventtiileillä on parannettu jo useiden kymmenien tuhansien suomalaisasuntojen ilmanvaihtoa. Venttiilien laaja lisäosavalikoima mahdollistaa kaikkiin käyttökohteisiin ja tarpeisiin soveltuvat tuoteratkaisut niin kerrostalo-, omakotitalo-, rivitalo- kuin myös vapaa-ajan asuntoihin.

Laadukkaat korvausilmaratkaisut- paikkaan kuin paikkaan

Velco-korvausilmaventtiilien kanssa käytettävä, F-7 luokan standardit täyttävä Filtrete™ ilmansuodatin torjuu tehokkaasti ulkoilman epäpuhtauksia. Suodatin on valmistettu 3M:n kehittämästä, korkealaatuisesta Filtrete™ suodatinmateriaalista, joka hyödyntää modernia 3-in-1 teknologiaa. Sähköisen varauksen avulla suodatin vetää magneetin tavoin mikroskooppisetkin hiukkaset puoleensa sekä vangitsee ne tiukasti suodattimen kuiturakenteeseen. Suodattimen huokoinen rakenne päästää puhtaan ilman virtamaan lävitseen pienellä painehäviöllä.

Terveysilmasta annetaan tarvittaessa myös neuvoja ja lähellä olevia kohteita voidaan käydä konsultoimassa paikan päälläkin. - Meille on tärkeää, että pystymme tarjoamaan aina asennuskohteeseen sopivan ratkaisun. Kattavan lisävalikoiman ansiosta esimerkiksi äänenvaimennus voidaan toteuttaa venttiilien oheen erityisen tehokkaasti. päättää Mäkinen.
 

Velco-korvausilmaventtiili
 

  • Velco-korvausilmaventtiilit takaavat asuntoon hallitun korvausilman. Kalibroitu termostaatti säätää venttiililautasen avausta automaattisesti ulkolämpötilan mukaan +10 °C ja -5 °C välillä. Tätä kylmemmällä ilmalla minimiavaus takaa riittävän ja vedottoman ilmanvaihdon.
  • Helppo asentaa vanhan venttiilin tai rautaluukun tilalle, uuteen läpivientiin tai ikkunassa olevaan puiseen tuuletusluukkuun.
  • Velco-korvausilmaventtiilin kanssa käytettävän, Filtrete™- ilmansuodattimen teho perustuu sen kuituihin ladattuun staattiseen sähkövaraukseen, joka vetää pienetkin hiukkaset itseensä kuin magneetti. VTT:n tutkimusten mukaan suodatin täyttää korkeat F7-luokan erotusasteen vaatimukset; se suodattaa siite- ja katupölyn sataprosenttisesti sekä torjuu merkittävän osan terveydelle haitallisista pienhiukkasista.
  • Saatavissa myös äänenvaimennusratkaisuja, jotka vaimentavat tehokkaasti sisätiloihin kantautuvaa melua. Mahdollisuus myös jälkiasennukseen.
  • Venttiilit, suodattimet sekä äänenvaimentimet ovat VTT:n testaamia
  • Pitkän kotimaisen käyttäjäkokemuksen ansiosta Velco-venttiileille myönnetään 10 vuoden takuu.

 
Päivitetty
4.12.2020