Monipuolinen kaapelisuojajärjestelmä helpottamaan infrarakentamista

Itäkeskuksesta Keilaniemeen ulottuva 25-kilometrinen Raide-Jokeri -pikaraitiotie avataan liikenteelle vuonna 2024. Linja kulkee taajamien kautta, joten alueella on tilaa kunnallistekniikalle niukasti. Ruduksen Cubis-kaapelisuojajärjestelmän avulla saatiin putket ja kaapelit turvallisesti ja ehjinä niille suunniteltuun paikkaan. Tilaa säästävä Cubis-järjestelmä koostuu modulaarisista kaapelisuojaelementeistä sekä kaapelikaivoista. Moduulit liitetään toisiinsa legopalikoiden tapaan, ilman erillisiä kiinnikkeitä; kaapelisuojien tuotenimi on Multiduct, kaivoista käytetään termiä Stakkabox.

Cubis antaa suojan kaapeleille, ja ne myös löytyvät myöhemmin käytössä ollessaan tarvittaessa helposti.Cubis antaa suojan kaapeleille, ja ne myös löytyvät myöhemmin käytössä ollessaan tarvittaessa helposti.

Kaivot kierrätysmateriaalista

Cubis-järjestelmän kaivot valmistetaan kierrätysmateriaalista. Näitä tuotteita asennetaan Raide-Jokeri -linjalle Leppävaaran kohdalle ja Viikkiin. Tämän lisäksi ratkaisu sopii ahtaisiin paikkoihin, kuten kevyen liikenteen väylien rakenteisiin, joissa olemassa olevan kunnallistekniikan joukkoon pitäisi saada mahtumaan uusia kaapeleita.

Kunnallistekniikalle tilansäästöä katualueella

Ruduksen Cubis-kaapelisuojajärjestelmän avulla kaapeliputkitukset saatiin sijoitetuksi tilaa säästävästi Viikinkaaren katualueella. Tilansäästö konkretisoituu nimenomaan Viikinkaarella, sillä siellä maapohja on heikosti kantavaa, minkä vuoksi ratarakenne perustetaan paalulaatalle, joka vie jopa puolet katualeen kokonaisleveydestä. Cubiksen avulla toiseen puolikkaaseen saatiin mahtumaan kaikki kunnallistekniikka, ja myös asentaminen sujui nopeammin kuin perinteisiä kaapelisuojaputkia käyttämällä. Myös asennussyvyys on matala, mikä tekee Cubiksen käytöstä erityisen perustellun.

Nopea asentaa, helppo kiinnitys ja kevyet elementit

Cubis on myös nopea asentaa, mikä perustuu sekä helppoon kiinnittämiseen että elementtien keveyteen. Alle 20-kiloiset Cubis-osat ovat yhden ihmisen käsiteltävissä, mikä luonnollisesti on ergonomisesti tärkeää. Cubiksen asennussyvyys on matala, joka lisää käyttömahdollisuuksia erityisesti keskusta-alueilla. Jatkossa Cubiksen toivotaan yleistyvän myös muissa kaupunkien rakennuttamissa hankkeissa sekä teleoperaattorien ja energiayhtiöiden hankkeissa.

(klikkaa nuolia vasemmalle tai oikealle nähdäksesi lisää kuvia)

Raide-Jokeri toimi pilotointihankkeena ja antaa nyt erinomaiset suuntaviivat tuleville hankkeille - jatkossa integroitujen verkostojen tarve kasvaa entisestään. Cubis-järjestelmän etuna on kaapelien pysyvä sijainti ja se tiedetään siis käyttöaikanakin, verrattuna siihen, että kaapelit olisivat kaikki erillään.

Cubis-kaapelisuojajärjestelmä on tilaa säästävä ratkaisu, kevyt ja helppo asentaa. Sujuvan asentamisen, kuormituskestävyyden ja tilan säästön lisäksi Cubiksen etuja ovat myös säänkestävyys, keveys, modulaarisuus ja tulenkestävyys. Cubis täydentää hyvin Ruduksen monipuolista betonista valmistettujen infratuotteiden valikoimaa. Cubis-järjestelmä on irlantilaislähtöisen Cubis Systems -yhtiön tuotekehityksen tulos. Cubis Systems kuuluu Ruduksen kanssa samaan kansainväliseen CRH-konserniin.

Lue artikkeli kokonaisuudessaan RudusProsta >>

Cubis-kaapelisuojajärjestelmä >>

Raide-Jokeri >>

Cubis Systems >

Ota yhteyttä:

Myyntipäällikkö Jukka Latvala
050 410 8618

Myyntipäällikkö Mikko Vierimaa
050 575 6662

 
Päivitetty
4.12.2020