Suomalaisten kotitalouksien lämmitysratkaisut tulevat ympäristöystävällisimmiksi

Siirtyminen ympäristöystävällisiin lämpöpumppuihin on kiihtyvässä nousussa

Hiilidioksidipäästöt pitää saada kuriin, ja sen eteen tehdään töitä kaikilla yhteiskunnan sektoreilla. Tämä on nähtävissä myös lämpöpumppualalla, jossa vanhentuneet ja ympäristölle haitalliset lämpöpumput siirtyvät sivuun uusien, tehokkaampien ja ympäristöystävällisimpien mallien tieltä. Varsinkin ympäristökuormitusta vähentäville tuotteille on kysyntää.

Panostus ympäristöystävällisyyteen on nähtävissä erityisesti saksalaisen Vaillantin tuotteissa. Vaillant on maailmanlaajuinen yritys, joka on viime vuosina erottunut edukseen lämpöpumppuvalmistajien joukossa ottamalla huomioon kaikkien osapuolien, myös ympäristön, tarpeet.

Saksalaisen Vaillantin edistyksellinen lämpöpumppu

Vaillant on kyennyt kehittämään lämpöpumppumalleja, jotka ovat samaan aikaan sekä tehokkaita että ympäristöystävällisiä. Hyvänä esimerkkinä on uuden sukupolven ilma-vesilämpöpumppu aroTHERM plus.

Erityisesti lämpöpumppujen kylmäaineiden vaikutus ympäristöön on ollut ongelmana tähän asti, mutta nyt Vaillantin tuotekehitys on ratkaissut haasteen. Ympäristöystävällistä kylmäainetta käyttämällä voidaan vähentää hiilijalanjälkeä 700-kertaisesti verrattuna aiempaan. AroTHERM plus lämpöpumpussa GWP-arvo on 3. Perinteisessä kylmäaineessa GWP-arvo on 2088, joten muutos on merkittävä.

Lisäksi kylmäaine kykenee tehokkuuteen jopa -25 asteen ulkoilmassa, ja samanaikaisesti tuottamaan ennätyksellisen korkeat virtauslämpötilat, mikä on tärkeää erityisesti rakennuksissa, joissa on lämpöpatterit.

Toisin sanoen Vaillantin aroTHERM plus on suuri edelläkävijä ympäristöystävällisissä lämpöpumpuissa. Uusi Vaillant aroTHERM plus sai lanseerauksen yhteydessä positiivista julkisuutta mm. CNN-kanavalla.

Tunnettu korkeasta laadusta

Kaikki Vaillantin yli 14 000 työntekijää tekevät työtä lämpöenergian parissa. Yrityksellä on vientiä yli 60 maahan, ja sen liikevaihto oli 2,6 miljardia euroa vuonna 2019.

Innovatiiviset ratkaisut ovat ensiarvoisen tärkeitä tuotekehityksessä. Vaillant on tunnettu tuotteidensa korkeasta laadusta, mikä on tärkeää sekä asentajille että asiakkaille.

Vaillantin uusi tutkimus- ja tuotekehityskeskus Saksan Remscheidissa sijaitsevan pääkonttorin vieressä mahdollistaa uraauurtavan tutkimustyön, jonka tuloksena on pystytty integroimaan R290-kylmäaine uuteen aroTHERM plus ilma-vesilämpöpumppuun.

Vaillantin aroTHERM plus uraauurtavan tutkimustyön tulosVaillantin aroTHERM plus uraauurtavan tutkimustyön tulos

Helppo asentaa

Vaillant on miettinyt myös asentajan näkökulmaa tuotekehitystyössään, minkä Vaillantin lämpöpumppujen kanssa työskentelevät voivat käytännössä todeta. Asennusta helpottavia yksityiskohtia ovat mm. järkevät putkien sijoittelut, langaton huonesäädin, langaton ulkoanturi ja modulaarinen rakenne. Uuden aroTHERM plus lämpöpumpun pystyy vaivattomasti asentamaan 1-2 päivässä, mikä on tärkeää silloin kun on tiukka asennusaikataulu.

Yhteistyö Vaillantin kanssa takaa myös saksalaisen laadun ja ympäristöystävälliset tuotteet.

4000 euron tuki valtiolta

Ympäristöystävällisyyden tärkeys ymmäretään myös poliittisilla tahoilla. Suomen valtio maksaa tukea jopa 4000 euroa, kun vanha öljylämmitysjärjestelmä korvataan ilma-vesilämpöpumpulla. AroTHERM plus on tehokas ja ympäristöystävällinen lämpöpumppu, joka pienentää sekä lämmityskustannuksia että hiilijalanjälkeä. Sen vuoksi ilma-vesilämpöpumppu on luonnollinen seuraaja öljylämmitykselle.

Öljylämmityksen aika on ohi. Se ei ole suinkaan ainoa syy miksi kannattaa siirtyä Vaillantin lämpöpumppuun. Vaillantin lämpöpumput takaavat asumismukavuuden ja pienet lämmityskulut.

  • Perustettu 1874
  • 14.000 työntekijää maailmanlaajuisesti
  • Toimii yli 60 markkinaalueella
  • Liikevaihto 2,6 miljardin euron ennätystasolla
  • Lämpöpumppujen myynnin kasvu yli 30 prosenttia
 
Päivitetty
27.11.2020