Betonista taidetta kaikkien saataville

Taidelaatta on monen eri osaajan ammattitaidon ja luovuuden summa. Betonista valettu ja
graafisesti kuvioitu laatta on kaikkien nähtävilllä Vantaalla Tikkurilan jokirannan Väritehtaanranta-
puistossa.


Tikkurilan jokirannasta ollaan kehittämässä vehreää vastinparia kaupunginosan urbaanille keskustalle. Laajan puistokokonaisuuden kehittäminen perustuu LOCI maisema-arkkitehdit Oy:n voittamaan maisema-arkkitehtikilpailuun.

Taidelaatan pinnan pesu.Taidelaatan pinnan pesu.

Mukana on myös ympäristökasvatuksellinen näkökulma

Graafisen betonin menetelmällä toteutettu Jokirannan polut -taidelaatta on muodoltaan symmetrinen ellipsi ja kooltaan 5000x3200x200 mm.

Graafisten elementtien valmistaminen on tuttua Ruduksen Nurmijärven betonituotetehtaalla, mutta tämän työn ratkaisut olivat ensimmäiset laatuaan.

Jokirannan polut -Taidelaatta on muodoltaan symmetrinen ellipsi ja symbolisoi näin muodollaan ja kuvioinnillaan pientä lampea asukkaineen.Jokirannan polut -Taidelaatta on muodoltaan symmetrinen ellipsi ja symbolisoi näin muodollaan ja kuvioinnillaan pientä lampea asukkaineen.

– Taideteoksessa on konkreettisesti kysymys jokirannan upean luonnon nostamisesta esiin. Teos on kuin pieni lampi, jossa saukot, harjukset, taimenet sekä joen harvinaiset ja uhanalaiset vuollejokisimpukat uivat joen kasvillisuuden seassa, kertoo laatan pääsuunnittelija, maisema-arkkitehti Veera Tolvanen LOCI maisema-arkkitehdit Oy:stä. Hän toimii myös yhtenä puiston suunnittelijoista.

Graafisten elementtien valmistaminen on tuttua Ruduksen Nurmijärven betonituotetehtaalla, mutta tämän työn ratkaisut olivat ensimmäiset laatuaan. Myös muotti valmistettiin yksilöllisesti tähän tarpeeseen ja säänkestävästä corten-teräksestä valmistettuna jääkin valmiiseen laattaan paikoilleen, eli sitä ei pureta pois.

Valmis taidelaatta odottaa pääsyä paikalleen.Valmis taidelaatta odottaa pääsyä paikalleen.
Taideteoksessa on konkreettisesti kysymys jokirannan upean luonnon nostamisesta esiin.Taideteoksessa on konkreettisesti kysymys jokirannan upean luonnon nostamisesta esiin.
 
Päivitetty
9.11.2020