Koska työturvallisuus koskettaa jokaista

Harva se päivä jollain työmaalla tapahtuu työtapaturma. Työturvallisuus on asia, joka koskettaa jokaista työmaalla työskentelevää. Tapaturma koskettaa paitsi työyhteisöä, myös loukkaantuneen perhettä ja horjuttaa osaltaan heidänkin turvallisuuden tunnettaan. Työtapaturma ei katso ikää, sukupuolta eikä työkokemusta.

Työturvallisuutta ja vaaratilanteita on mahdollista testata – turvallisesti

Erityisesti työmailla koneiden ja laitteiden kanssa tekemisissä olevat, sekä korkealla tai luolastoissa työskentelevät tarvitsevat ajantasaista tietoa, kuinka tapaturmia voisi välttää ja jopa ennalta ehkäistä kokonaan.

Rudus Oy on perustanut Euroopan ensimmäisen rakennusalan työturvallisuuden koulutusradan, Turvapuiston, auttamaan työturvallisuuden kehittämisessä. Koska työturvallisuus paranee vain harjoittelemalla ja tietoa lisäämällä, on kehitetty nyt turvallinen tapa, jossa harjoitukset tehdään suoraan käytäntöä vastaavissa tilanteissa.

Tapaturmatilanteen sattuessa ihminen toimii viiveellä, mutta viiveen kohdalla jo parikin sekuntia riittää siihen, että tuho voi olla peruuttamatonta. Useissa yrityksissä työturvallisuutta opetetaan vaarojen välttämisen kautta, Rudus-turvapuisto toimii päinvastaisesti. Turvapuiston ideana onkin tuoda esille tapahtumaskenaarioita, jotka ovat dramaattisia ja näyttävät oikeilta. Tarkoituksena on, että toiminta ja reaktiot tilanteen sattuessa eteen, tapahtuisivat osittain automaationa. Opetustilanteessa kerrotaan miten ja miksi tapaturma syntyi ja ennen kaikkea sen, miten se olisi ollut vältettävissä.

Tutustu Rudus-turvapuistoon

Olisiko sinunkin työyhteisösi aika kerrata?

Voit varata ajan Turvapuistovierailulle
 
Päivitetty
28.10.2020