Sentakia Oy osti Suomen Suodatinvalmisteen

Lahtelainen Sentakia Oy on ostanut Heinolalaisen perheyrityksen Suomen Suodatinvalmiste Oy:n liiketoiminnan. Kauppakirjat allekirjoitettiin 30.9. Sentakia Oy on LVI-tarvikkeiden valmistukseen, maahantuontiin, vientiin ja markkinointiin erikoistunut yritys. Suomen Suodatinvalmiste jälleenmyy ilmansuodattimia, joista valtaosa valmistetaan Heinolassa.

Sentakian toimitusjohtaja Jari-Pekka Vatasen mukaan toteutettu yrityskauppa vahvistaa osuutta kotimaan ilmansuodatinmarkkinoilla ja on osa suunnitelmallista strategiaa. – Jatkamme strategian mukaista kasvua, tähän kuuluvat myös yrityskaupat. Kaupan myötä suodatinvalikoimamme laajenee, erityisesti kotimaisten pussisuodattimien osuus valikoimassamme tulee kasvamaan merkittävästi.

Pussisuodattimien valmistus jatkuu Heinolassa

Pussisuodattimien valmistus säilyy Heinolassa. Puukehyksellinen pussisuodatin on Suomen Suodatinvalmiste Oy:n hallituksen puheenjohtajan Esa Toivosen keksintö. Jari-Pekka Vatanen näkee kotimaisessa tuotteessa mahdollisuuksia. – Varsinkin puukehyksellä olevien erikokoisten pussisuodattiminen valmistukseen ja markkinointiin tullaan panostamaan.

Suomen Suodatinvalmiste Oy:n suunnitelmissa ei lähitulevaisuudessa ollut perheyrityksen myyminen. Yrityskauppoihin johti kuitenkin yhteydenotto paikalliselta ostajalta, jonka tavoitteet ja suunnitelmat vastasivat yrityksen johdon omia näkemyksiä liiketoiminnan tulevaisuudesta. – Uskon vahvasti Suomen Suodatinvalmisteen kehitysmahdollisuuksiin. Tämä kauppa tuntui oikealta ratkaisulta, koska uusi omistaja on valmis panostamaan kehittämiseen, toteaa Esa Toivonen.

Toivonen näki erityisen tärkeänä, että yritystoiminta jatkuu Päijät-Hämeessä ja henkilökunnan työsuhteet säilyvät. – Perheyrityksemme on toiminut vuodesta 1993 Heinolassa. Edellytyksenä yrityskaupan toteutumiselle oli, että liiketoiminnan jatkaja löytyy lähialueelta. Sentakian kokemus alalta, halu kehittää liiketoimintaa ja sijainti Päijät-Hämeessä olivat meille ratkaisevia tekijöitä.

Suomen Suodatinvalmisteen henkilöstö siirtyy Sentakian palvelukseen ja toiminta jatkuu normaalisti Heinolan toimitiloissa. Sentakia Oy työllistää liiketoimintakaupan jälkeen 14 henkilöä. Vuonna 2000 perustettu Sentakia Oy on osa Lahtelaista WestStar Oy konsernia. WestStar Oy työllistää yrityskaupan myötä 145 henkilöä. Sentakia Oyn ja WestStar Oyn hallituksen puheenjohtaja Heikki Savolaisen mukaan toteutettu yrityskauppa tukee kasvutavoitetta, johon pyritään orgaanisen kasvun ohella myös yrityskaupoilla.  

 
Päivitetty
21.10.2020