Osaatko toimia, jos työpaikalla sattuu onnettomuus?

Ensiaputaitoa vaativa tilanne tulee yleensä yllättäen. Silloin onkin erittäin tärkeää, että opit ovat tuoreessa muistissa. Usein ei ymmärretä, miksi ensiaputaitoja pitäisi harjoitella aina tasaisin väliajoin. Mutta tapaturman sattuessa harva uskaltaa kuitenkaan mennä esimerkiksi elvyttämään, koska on epävarma osaamisestaan.

Ensiapukoulutuksesta saat varmuutta ensiapua vaativiin tilanteisiin.Ensiapukoulutuksesta saat varmuutta ensiapua vaativiin tilanteisiin.

Jokaisella työpaikalla pitäisi olla turvallista työskennellä. Työpaikkojen tulisi olla turvallisia niin työntekijöille kuin mahdollisille asiakkaillekin. Ensiapukoulutuksella halutaan edistää työntekijöiden ensiaputaitoja ja ehkäistä tapaturmia. Turvallisuuden edistäminen kuuluu työsuojeluvelvollisuuksiin, mutta se on myös taloudellisesti järkevää toimintaa. Onnettomuuksista ja työtapaturmista aiheutuu isot kustannukset työpaikoille sekä yhteiskunnalle. Työturvallisuuslakiin on kirjattu työnantajan velvollisuus varmistaa ensiapuvalmius ja ensiaputaitojen ylläpitäminen.
 

Harjoittelu antaa varmuutta ensiaputilanteeseen. Jos et ole koskaan kokenut onnettomuus tilannetta, et tiedä mitä teet ja mistä aloittaa – harjoittele.

Päivitä tiedot ja taidot ensiapukoulutuksella

Wulff Naxor järjestää yrityksille räätälöityjä ensiapukursseja. Kursseilla otetaan huomioon yrityksen mahdolliset erityistarpeet. 4 ja 8 tunnin hätäensiapukursseilla päivitetään ja kerrataan ensiapuosaamista. Laajan ensiavun peruskurssilla opitaan auttamaan sekä hätätilanteessa että tavallisimmissa sairaus- ja onnettomuustilanteissa. Peruskurssista saadaan EA1-kurssitodistus, joka on voimassa kolme vuotta. Laajan ensiavun jatkokurssilla syvennetään ja laajennetaan peruskurssilla opittuja taitoja. Kurssista saatava EA2-kurssitodistus korvaa EA1-todistuksen ja todistus on voimassa kolme vuotta.

Defibrillaattori on hyvä apu elvytystilanteessa. Se avustaa käyttäjää askel askeleelta.Defibrillaattori on hyvä apu elvytystilanteessa. Se avustaa käyttäjää askel askeleelta.
Seinään kiinnitettävät ensiapupisteet voidaan hätätilanteessa irrottaa nopeasti ja siirtää sinne, missä apua tarvitaan.Seinään kiinnitettävät ensiapupisteet voidaan hätätilanteessa irrottaa nopeasti ja siirtää sinne, missä apua tarvitaan.Koulutuksien lisäksi työpaikoilla kuuluu olla ajantasaiset ensiapuvälineet. Wulff Naxorilta saa koulutuksien lisäksi myös kattavat ensiapuvälinepisteet. Katso esimerkkimme valikoimaan kuuluvista palovamma-, haavanhoito- ja silmänhuuhtelupisteistä sekä defibrillaattorista.

Katso tästä!

Deffalla eli defibrillaattorilla voi lisätä elvytettävän eloonjäämismahdollisuuksia oleellisesti. Deffan käyttö on helppoa, koska se neuvoo käyttäjää toimimaan askel askeleelta. Laite tunnistaa, onko kyseessä iskua vaativa haitallinen rytmihäiriö vai ei.

Wulff Naxorilta voit tilata myös työpaikallesi tapaturmariskialueiden kartoituksen. Samalla Wulff Naxorin asiantuntija suunnittelee yrityksellesi parhaiten sopivat ensiapuratkaisut. Wulffin sopimusasiakaspalveluun kuuluu myös ensiapupisteiden täyttö, joten sinun ei tarvitse huolehtia millaisia tuotteita pitää tilata ja kuinka paljon, vaan Wulff hoitaa sen.

Haluaisitko työpaikallesi maksuttoman tapaturmariskialueiden kartoituksen?

Jätä yhteystiedot, niin Wulff Naxorin asiantuntijat ovat sinuun yhteydessä.

 
Päivitetty
11.2.2021