Rakennusalan ePerehdytys ja Työturvallisuuskortti yhdistävät voimiaan

Parhaillaan käynnissä olevissa monimuotoisissa pilottikoulutuksissa osan Työturvallisuuskortista voi suorittaa verkossa ePerehdytyksen avulla Rakennusteollisuus RT:n tiedotteen mukaan.

Työturvallisuus jatkaa kehitystään, kun työturvallisuuskorttikoulutus ja ePerehdytys yhdistyvätTyöturvallisuus jatkaa kehitystään, kun työturvallisuuskorttikoulutus ja ePerehdytys yhdistyvät

Turvallisuuskouluttautuminen rakennusalan työpaikoilla sujuvoituu, kun kaksi keskeistä kouluttajaa yhdistää osaamistaan. Kaksi aiemmin erillistä turvallisuuskoulutusta pystyy nyt suorittamaan yhdessä. Päällekkäisyydet poistuvat, ja koulutus tehostuu. Tätä monimuotokoulutusta pilotoidaan syksyn aikana.

Rakennusalan työturvallisuus on parantunut etenkin kymmenen viime vuoden aikana. Osaltaan siihen on ollut vaikuttamassa työturvallisuuskoulutus, josta on ollut tarjolla erilaisia vaihtoehtoja. Nyt kaksi keskeistä korttikoulutusta – ePerehdytys ja Työturvallisuuskeskuksen Työturvallisuuskortti – lyövät hynttyyt yhteen ja alkavat tehdä yhteistyötä.

Päivän kestävän korttikoulutuksen aikana voi nyt suorittaa sekä Työturvallisuuskortin että ePerehdytyksen. Tänä syksynä käynnistyivät ensimmäiset uuden mallin mukaiset korttikoulutukset siten, että opiskelusta suoritetaan verkossa 4 tuntia ja läsnäolo-opetuksena 4 tuntia. Pilotit monimuotoisesta koulutuksesta ovat jo käynnistyneet ja malli vakiintuu 2021 alusta.

Rauno Hanhela Työturvallisuuskeskuksesta kertoo tiedotteen mukaan: – Sekä Työturvallisuuskortti että ePerehdytys luotiin varmistamaan yhteinen perusosaaminen työturvallisuudesta. Nyt käynnistynyt yhteistyö ePerehdytyksen kanssa poistaa koulutusten päällekkäisyydet ja tukee turvallisuusasioiden tehokkaampaa oppimista. Tällä on varmasti myös positiivinen vaikutus koulutusta suorittavien motivaatioon.

Tim Kaskiaro Rakennusteollisuus RT:n turvallisuudesta vastaava varatoimitusjohtaja jatkaa tiedotteen mukaan: – ePerehdytys on jo osoittanut vahvuutensa alan työturvallisuuden kehittymisessä. Yhteistyö Työturvallisuuskorttikoulutuksen kanssa vahvistaa Kaskiaron mukaan tätä positiivista kehitystä entisestään.

Vuosittain päivitettävää ePerehdytystä on suoritettu jo lähes 50 000 kertaa, ja siitä julkaistaan neljäs päivitysversio syyskuun alussa. ePerehdytys on alalle muutama vuosi sitten Rakennusteollisuuden ja yritysten yhdessä kehittämä uudenlainen työturvallisuuden nettipohjainen perehdytys. Suoritusmerkintä tallentuu rakennusalalle kehitettyyn Vastuu Groupin Taitorekisteriin, mistä tieto on helposti työmaalla luettavissa. Työturvallisuuskorttikoulutus puolestaan antaa perustiedot työympäristön vaaroista ja työsuojelusta yhteisellä teollisuuden työpaikalla

Lähde: Rakennusteollisuus RT

 
Päivitetty
11.9.2020