Uuden kylmäaineen ansiosta ilma-vesilämpöpumput ovat entistä tehokkaampia ja ympäristöystävällisempiä

Uuden aroTHERM plus ilma-vesilämpöpumpun myötä, maailman johtava saksalainen valmistaja, Vaillant, asettaa uudet standardit menoveden lämpötilalle ja ympäristöystävällisyydelle uuden luonnollisen kylmäaineen ansiosta.

Vaillant aroTHERM plus lyhyesti:

  • Peruskorjauksessa ja uudisrakennuksissa erittäin hyödyllinen luonnollinen ja ympäristöystävällinen kylmäaine varmistaa menoveden lämpötilan +75 asteeseen asti
  • Tehokas toimivuus -25 asteessa ilman sähkövastusta.
  • Erittäin matala äänitaso – vain 28 dB(A) kolmen metrin päässä ulkoyksiköstä.
  • Nopea asennus. Mahdollista yhdessä päivässä – ei tarvitse kylmäasennusta.

Uusi kylmäaine muuttaa ilmastovaikutusta

Vaillant on luonut ansiokkaan ja innovatiivisen tuotteen, joka vähentää merkittävästi lämpöpumppujen hiilijalanjälkeä. Markkinoiden uusimmalla teknologialla varustettu aroTHERM plus voidaan asentaa kaikenlaisiin rakennuksiin, ja on sekä tehokas että ympäristöystävällinen.

Omakotitalojen ilma-vesilämpöpumppu on viety seuraavalle tasolle markkinoiden uusimmalla tekniikalla. AroTHERM plus on läpimurto sekä teknisesti että kaupallisesti.

Ympäristölle haitalliset kylmäaineet, joita on aiemmin käytetty lämpöpumpuissa, on korvattu uudella luonnollisella kylmäaineella, mikä vähentää hiilijalanjälkeä merkittävästi. Vaillant on kehittänyt kylmäpiirin joka hyödyntää R290-kylmäainetta, joka tuo mieleen pulloista tuntemamme kaasun, mutta vaatii vain 1,8 kg CO2:ta verrattuna aiempaan 3750 kg määrään, mikä on huomattava pudotus. Tämä mahdollistaa 7 tonnin vuosittaisen CO2 säästön, kun vanha öljypoltin korvataan aroTHERM plus lämpöpumpulla.

Kylmäaineen muutoksen vaikutusKylmäaineen muutoksen vaikutus

COP-arvon (suorituskerroin) ollessa 5,4 kun ulkolämpötila on +7 asteessa ja virtauslämpötila +35 asteessa, tarkoittaa että aroTHERM plus on erittäin energiatehokas.

Tuki uusille lämpöpumpuille

Sen lisäksi, että Suomen hallitus myöntää tukea enintään 4000 €, kun öljypoltin vaihdetaan ilma-vesilämpöpumppuun, uusi lämpöpumppu tuntuu olevan luonnollinen seuraaja öljypolttimille – myös taloudellisesti. Tuki sai myös jatkoa vuoden 2021 puolella.

Kylmästä ulkoilmasta lämpimäksi sisäilmaksi

Ilman sähkövastuksia luonnollinen kylmäaine pystyy lämmittämään menoveden lämpötilan aina ennätykselliseen +75 asteeseen asti. Se on tarpeeksi, myös hyvin vanhoille pattereille, ja lämpöpumppu pystyy hyödyntämään ulkoilmaa aina -25 asteeseen saakka. Sen vuoksi kylmät suomalaiset talvet eivät ole ongelma Vaillant aroTHERM plus ilma-vesilämpöpumpulle, joka on täydellinen valinta, jos haluaa pienentää hiilijalanjälkeä ilman kompromisseja.

Nopea ja helppo asennus saneeraus- ja uudiskohteisiin

AroTHERM plus on ihanteellinen kaikenlaisiin rakennuksiin ja se on helppo asentaa. Saksalainen yritys on tunnettu siitä että se ottaa asentajan näkökulman huomioon uusia tuotteita kehittäessään. Lämpöpumppu voidaan asentaa yhden päivän aikana ja edes portaat eivät ole asentajalle ongelma, sillä uniTOWER-sisäyksikkö voidaan jakaa kahteen osaan. Lämpöpumppuun liitetty uniTOWER-sisäyksikkö on vain noin pakastimen kokoinen ja mahtuu normaalikokoiseen kodinhoitohuoneeseen.

Lisää asennustietoa

Erittäin hiljainen toiminnassa

Hiljainen käyntiääni on lämpöpumpun erittäin hyödyllinen ja vakuuttuva ominaisuus. Äänitaso on vain 28 dB (A) kolmen metrin päässä ulkoyksiköstä. Ulkoyksikön ääni ei muodostu siis ongelmaksi asukkaille tai naapureille, vaikka lämpöpumppu olisi asennettu tiheästi rakennetulle asuinalueelle.

Tutustu tarkempiin tuotetietoihin!

Haluan lisätietoaYhteydenottopyyntöpalvelu
 
Päivitetty
25.2.2021